Хеселинк донесе победата на Селтик

10:15
Хеселинк донесе победата на Селтик
Ян Венегоор ъф Хеселинк е с главна заслуга да бъде сложен край на серията без победи от страна на Селтик над съгражданите от Рейнджърс. Победата на "детелините" в двубой изобилстваш от грубости и мелета стопи разликата в точките между двата състава до една.

Старши треньорът на шампионите Уолтър Смит отказа да дискутира случилото се в края на мача, продължило по-късно в тунела, но каза пред Би Би Си:  "След като си играл толкова продължително време с 10 човека е разочароващо да загубиш в последната секунда на срещата."

Японският халф на Селтик Шунсуке Накамура даде преднина на Селтик в 20-та минута след свиреп изстрел от 30 метра. МакГрегър отрази изстрел от фаул на австралийския нападател Скот МакДоналд, който пробва рефлекса на вратаря от 25-метрова дистанция.

Второто полувреме започна с превес на символичните гости и в 55-та минута испанският нападател Начо Ново изравни с удар от близко разстояние пращайки топката в далечния на Артур Боруц ъгъл.

В 70-та минута избраният наскоро за играч на сезона испански футболист Куеляр игра с ръка в стремежа си да предотврати попадение и заслужено получи червен картон. Дузпата, която изпълни МакДоналд бе спасена от МакГрегър.

Малко по-късно стражът на "светлосините" почувства болка в глезена и бе заменен от Нийл Александър.

В даденото 4 -минутно продължение Хеселинк донесе трите точки за своите след удар с глава при центриране от страна на провинилия се по-рано МакДоналд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация