Кокала: Бием в 2-3 важни мача и разликата с Черноморец е стопена

10:05
Кокала: Бием в 2-3 важни мача и разликата с Черноморец е стопена
Треньорът на Славия Емил Велев се ядосва за нелепо изпуснатите точки през първия полусезон. Велев обаче е оптимист, че белите имат шансове да изпълнят целта си - класиране за евротурнирите. Велев говори пред "7 дни спорт" за зимната селекция на тима, шансовете за Купата на България и за начина, по който Славия може да вдигне класата си.

- Г-н Велев, какви шансове за атака на място в евротурнирите ви дава 8-о място?

- На 8-о място сме, но и на 5 точки от 3-ия в класирането Черноморец. Това е абсолютно смешна разлика, която може да бъде стопена. Всичко зависи от подготовката и от играта, която ще покажат отборите след зимната пауза. Само на 5 точки сме от мястото, което гоним. Имаме големи шансове да изпълним целта си, класиране за евротурнирите. Всичко зависи от самите нас. Загубихме няколко точки нелепо и въпреки това ако в последния мач бяхме победили Локо (Сф), сега щяхме да сме 4-и. Бием в 2-3 важни мача и разликата е стопена. Не мога да кажа, че програмата ни за втория полусезон е тежка, нормална е. Приемаме на нашия стадион конкуренти като Черноморец, Локо (Сф), Литекс и Черно море.

- Договорихте ли вече новите попълнения от зимната селекция?


- Ще привлечем около 4-5 човека. Останаха да се довършат само някои финални неща. Връщаме си Павле Попара, осигурихме си и бразилеца от Локо (Пд) Том. Ще вземем и двама-трима българи от "А" група. Има много добри български футболисти. Няма да привличаме повече чужденци.

- На кои постове ви трябват нови играчи?

- Искам да се подсилим навсякъде - в защитата, халфовата линия и нападението. Не на всеки пост, но на доста.

- Обявихте доста играчи, на които няма да разчитате.

- Да, сигурен съм, че на никого от напусналите не му е приятно. Всеки треньор обаче си има виждания и неща, на които държи.

- В Локомотив Пд ли отива Николай Дюлгеров?

- Аз лично не знам за такава сделка. Държах да привлечем Том от Локо, но не знам дали Дюлгеров ще отиде там. Той е футболист с качества и има бъдеще.

- Какво искате да подобрите в отбора, за да изглежда Славия по-силна пролетта?

- Основното е да оставим нещата в атака така, както са сега. Важно е и да заздравим защитата и средната линия. Елементарни грешки в тези линии ни костваха загубата на 7-8 точки, което е сериозна цифра. Отдавам това на наши грешки, и то детински. Не че съперниците са ни затруднили много в конкретните ситуации.

- За купата ще гостувате на Черноморец. Тежък или приемлив е този жребий за вас?

- На тази фаза и осемте отбора са силни. Дори мачът да бе на "Овча купел", пак нямаше да е никак леко. Всяка победа приближава отборите към спечелване на турнира. След този мач остават само още два. Затова всички двубои ще бъдат тежки.

- В Черноморец има проблеми и някои от основните футболисти ще напуснат отбора. Това ще ги отслаби ли?

- Ще останат още 25 играчи, които няма да са по-слаби. Черноморец има много равностойни футболисти и няма да е по-слаб през пролетта.

- В турнира за купата ли ще хвърли всички сили Славия?

- Аз искам да печеля всичко, където има нещо за спечелване. Ще дадем всичко от себе си както за първенството, така и за купата. Ще се борим и на двата фронта, докато имаме шансове.

- От ЦСКА продължават да настояват за Галин Иванов. Склонен ли сте да промените решението си и да го пуснете на "Армията"?

- Не съм склонен и няма да го променя. Може да се замислим за негов трансфер единствено при добра оферта от чужбина. Славия е перфектното място за развитие на футболистите, както и за техни трансфери в чужбина. По-добро място дори от Левски и ЦСКА.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация