Мойс: \"Феновете са недоволни от преместването\"

14:15
Мойс: \"Феновете са недоволни от преместването\"
Мениджърът Дейвид Мойс съжалява за феновете, които няма да успеят да присъстват на домакинството на Евертън срещу Челси, което беше преместено от събота за тази вечер.
И двата клуба протестираха срещу това решение, което задоволява изискването на Sky за предаване на живо.

„По някакъв начин това може да ни е от полза, защото ние играхме в събота, а Челси игра с Уигън в понеделник. Но аз съжалявам най-вече за феновете, тъй като някои от тях просто няма да могат да дойдат на мача,” каза Мойс.

„Ние не очаквахме да играем в четвъртък вечер и съм сигурен, че и от Челси не са го очаквали. И двата клуба не са радостни от това, но Sky ни плаща добре, така че трябва да го приемем. Все пак се надявам такива случаи да не се повтарят често, особено в последния момент. В противен случай, в началото на всеки сезон клубовете ще очакват мачовете им да бъдат местени по всяко време. 

„Като фен, не бих си купил билет в подобни обстоятелства. Имаме много привърженици, които пътуват от Ирландия и те са си резервирали полети и купили самолетни билети. Сега им е съобщено внезапно, че всичко е променено. Мисля, че клубовете имат отговорността да кажат: „Не, ние няма да направим това. Ние имаме фенове, за които отговаряме.”

Мойс не само съжалява за Челси, които трябва да изиграят два мача за четири дни при положение, че битката за титлата наближава своя край, той също говори в защита на понасящия критики бос на „сините” Аврам Грант.

„Аврам свърши добра работа. Те имат много добър състав, не можеш да кажеш кой ще бъде в него, защото могат постоянно да правят промени,” каза Мойс.
„Много е трудно да задминеш Манчестър Юнайтед. Те са били на върха в продължение на много години. Свикнали са с това.

„ За един нов мениджър да дойде и да постигне подобен успех за един сезон не е лесно.”
Мойс, който се съмнява, че Микел Артета и Лиън Озмън ще се възстановят от контузии, за да играят днес, вярва, че Юнайтед са недостижими на върха и ще станат шампиони и се надява, че неговият тим ще се пребори с Ливърпул за четвъртото място.

„Също така смятам, че ще ни е трудно да стигнем до четвъртата позиция. Така че в голяма степен важността на мача изчезва и за двата отбора.

Челси няма да иска да бъде настигнат от своите преследвачи в класирането и ние се чувстваме по същия начин, като със сигурност ще сторим всичко възможно тези, които ни преследват, да не успеят.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация