Как да се прочуеш? Набий съотборник!

11:34
Как да се прочуеш? Набий съотборник!
Нападателят от Ямайка Рикардо Фулър вече има място във футболната история. Не, той не отбеляза някакъв феноменален гол, нито изобрети нов финт. Просто удари капитана си в Стоук Сити Анди Грифин по време на мача срещу Уест Хем в неделя. Така влезе в елитната компания на играчите побойници, налетeли не на врага, а на собствен съотборник. Медиите в Англия и по света веднага припомниха други подобни паметни случаи.

Лий Бойър срещу Киърън Дайър

Двамата съотборници в Нюкасъл се сбиха на "Сейнт Джеймсис Парк" през 2005 година. В този момент "свраките" падаха с 0:3 от Астън Вила. Причината? Единият егоистично не подал на другия. Забележително е също, че Гарет Бари от Вила се хвърли да разтървава побойниците, докато съиграчът им Ники Бът далеч по-прозорливо предпочете да им гледа сеира отблизо.
Бойър и Дайър получиха червени картони. Бойър нанесе първия удар, така че допълнително бе глобен с размера на 6 седмични заплати и обвинен от полицията в нарушаване на обществения ред.
Не е ясно кое беше най-смущаващо в цялата история - дали самият бой, или демонстративното ръкостискане на следващата тренировка. Не че провинилите се са имали особен избор, защото мениджър на Нюкасъл по онова време беше не друг, а Греъм Сунес. Достоен за уважение персонаж, навремето прочул се като доста кораво момче на терена.

Крейг Ливайн срещу Греъм Хог

Ливайн изглеждаше самата учтивост, когато закратко водеше Лестър. Но като играч той беше малко по-избухлив. По време на предсезонна контрола като футболист на Хартс той обвинява съиграча си Греъм Хог, че изпуснал противников нападател. Много, много удари по-късно, Хог бе изнесен на носилка. Той си спечели наказание за десет мача. Ливайн трявбаше да се задоволи с наказание от 12 мача. Каква жалост, че по онова време сайтът Youtube не е съществувал...

Майк Фланаган срещу Дерек Хейлс

Сбивайки се с човек, чийто прякор бешеУбиеца, Фланаган може би извади огромен късмет да се отърве сравнително невредим. Двамата бяха партньори в атаката на Чарлтън, което не им попречи да се сбият в мача за Купата на Англия срещу Мейдстоун през 1979 г.
Престъплението на Фланаган? Забавил пас с една секунда и така Хейлс останал в засада. Последното бе достатъчно за Хейлс да скочи да бие партньора си. Впоследствие той бе уволнен, но подаде жалба и бе върнат в тима. Което накара Чарлтън да продаде Фланаган.

► Емануел Адебайор срещу Никлас Бендтнер

Съвършено ясно е защо Адебайор недоволства, че му се налага да играе в атака заедно с Бендтнер. Та кой би понесъл подобно сурово изпитание? Но в началото на годината при 1:4 срещу Тотнъм за Купата на лигата нервите на африканеца не издържаха след един лош пас. Той обясни на датчанина, че не става за нищо, и го цапардоса по носа.
"И двамата сме небезразлични към клуба, но признавам, че сбърках. Съжалявам", каза Адебайор по-късно. Може би съжалява, че не е ударил Бендтнер достатъчно силно, за да му счупи носа.

► Анди Миърс срещу Стюърт Маккол

През 2001 г. Маккол беше капитан на Брадфорд, когато през 2001 година тимът падна с 1:6 от Лийдс. Той и Миърс разменят няколко думи, при което последният удря Маккол и му отваря аркада. В отговор шотландецът пробва да удари Миърс с глава в лицето, но пропуска. Миърс някак се разминава без червен картон, но двамата са глобени с по две седмични заплати.

► Греъм льо Со срещу Дейвид Бати

"Замахнах, ударих го и веднага разбрах, че съм счупил лявата си ръка. Не съм боец. Не бях свил юмрука си както трябва. Болеше ме много и това ме караше да се чувствам още по-идиотски", призна Льо Со, който нанесе първия удар в Москва, след като бесният Бати му потърси сметка за едно недоразумение. Случката се разиграва при загубата на Блекбърн с 0:3 от Спартак в Москва през 1995 година.
"Тази нощ е онова нещо, което най-много ми се иска да залича от кариерата ми", добави Льо Со.

► Брус Гробелар срещу Стив Макманаман


Опитният зимбабвийски вратар Гробелар полудя от ярост, когато младият Макманаман не успя да изчисти една топка както трябва по време на ливърпулското дерби с Евертън. Червените допускат гол в резултат на гафа и Гробелар атакува словесно съотборника си. Последният не му остана длъжен и вратарят го сграбчи за гушата.

► Джон Хартсън срещу Еял Берковиц

През сезон 1997/1998 Чуковете от Уест Хем явно са се раздавали яко на тренировки. Еял Берковиц обаче не остана доволен от една балтия на Хартсън. Израелецът избухна, за което отнесе ритник в лицето.

► Фреди Люнгберг срещу Олоф Мелберг

Дори когато става дума за национален отбор и за световно първенство, понякога се раздават юмруци. През 2002 година по време на тренировка Олоф Мелберг удари яка тесла на Фреди Люнгберг. Последният го нападна и скоро двамата се въргаляха на земята заедно със съотборник, имал нещастието да се озове наблизо.

► Томас Гравесен срещу Робиньо

Реал (Мадрид) поддържа имиджа на клуб, отдаден на красивия футбол. Това не значи, че на тренировки не могат да се видят брутални сцени. През 2006 г., в началото на втория престой на Фабио Капело начело на Реал, Гравесен и Робиньо се скараха на тренировка. Прави чест на бразилеца, че не се уплаши от значително по-якия си съотборник. Бързата намеса на останалите играчи може би спаси крехкия Робиньо от по-сериозни последствия. За негов късмет пък скоро коравият датчанин бе пратен в Селтик.

Заслужава си да споменем и приноса на Депортиво - един клуб, който доскоро беше болен от особена лудост. През 2002 година там звездата Джалминя удари главичка на треньoра Ирурета. По-късно се биха съотборниците Алберт Луке и Валтер Пандиани. Батални сцени е имало и в националния тим на Испания. През 2005 например се сбиха огненият каталунец Пуйол и крилото на Валенсия Висенте Родригес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dawn
31.12.2008 12:42

Робиньо кво е надул тия бузи

Notlike
31.12.2008 12:37

На тази снимка изглежда, че все едно Робиньо се прави на нинджа