Миодраг Йешич: Целта ни не бе да станем най-добрия отбор през пролетта

16:17
Миодраг Йешич: Целта ни не бе да станем най-добрия отбор през пролетта
Сръбският треньор Миодраг Йешич за трети път работи с български клуб, и отново е в центъра на вниманието с добрите резултати на отбора си, този път Литекс. През тази пролет работата на Йешич даде отпечатък върху представянето на традиционно силния ловешки клуб. Бляскави победи над Левски и Локомотив, финал за купата, точков актив, който позволява на Литекс да атакува третото място в класирането. В Ловеч с нетърпение очакват евротурнирите, където отбора ще търси поредното си силно представяне. За неговото бъдеще и бъдещето на Литекс разговаряме с Миодраг Йешич специално за Winner.bg.

- Господин Йешич, направихте една доста трудна крачка към спечелването на купата на България. Как ще коментирате представянето на Литекс?

- Първо искам да подчертая, че полуфиналния мач с Ботев се превърна в истински спектакъл от който българския футбол печели като цяло. Драматичен мач с много обрати, в който накрая победи по добрия и по стойностния отбор. Честитя на моите момчета за волята и мъжеството което проявиха в трудните моменти на мача. Честитя и на съперниците, които играха отлично.

- Оттук нататък Литекс само за финала за купата ли ще мисли?

- Имаме доста двубои в първенството, които ще направим всичко възможно да спечелим. Все пак сме си поставили за цел да станем пролетен шампион и мисля, че може да я постигнем.

- Трудните ви мачове минаха, това да не доведе до отпускане в отбора?

- Подценяването е нашата основна слабост. Вижда се, че срещу силните отбори в България играем много добре и ги надиграваме напълно. Трудно ни е, когато срещаме по непретенциозни съперници, които се затварят и ни затрудняват при нашите атаки. Това е основната ни слабост, по която ще работим усилено – вкарването на голове от многобройните ни положения. Създаваме много положения, имаме много силни нападатели, но не вкарваме достатъчно.

- Как ви се вижда първенството след като отсъствахте две години от България?

- Кой знае каква разлика няма, силните отбори с претенции за първите места пак са същите. Моя предишен отбор ЦСКА владее изцяло ситуацията около битката за първото място. Левски е в труден период. Като цяло, все едно че не съм си тръгвал.

- Как се чувствате в Ловеч?

- Отлично организиран клуб в който, като треньор нямам никакви проблеми да изпълнявам задълженията си. Имаме условията да постигнем възможно най-добрите резултати, притежаваме и сериозен потенциал.

- Доволен ли сте от играчите, с които разполагате?

- В момента Литекс притежава едни от най-добрите български футболисти плюс качествени чужденци. Въобще имаме основата да играем футбол на най-високо равнище.

- Няколко пъти подхвърлихте реплики по адрес на бившия си клуб ЦСКА. Ще опровергаете ли твърдението, че основната ви цел е да се върнете в червения клуб?

- Това, което съм казал, че им честитя титлата, защото след победата ни над Левски на „Герена” те вече имаха огромна преднина. Аз не мога да скрия чувствата си към ЦСКА. Престоят ми там ми донесе много вълнуващи емоции, оставих добри приятели за цял живот. А дали ще се върна някой ден – в нашата професия всичко е възможно. Сега обаче целите ми са свързани изцяло с Литекс?

- Господин Йешич, почти винаги около вас избухват конфликти. Отстрани изглеждате като проблемен човек?

- Не, аз просто казвам истината и не се прикривам зад неутрални приказки. Такъв съм и няма да се променя.

- Често отправяте обвинения, които можете ли да докажете?

- Нещата от които съм недоволен, всички приемат за проблем на българския футбол.Аз нямам персонален конфликт с никого в българския футбол. Просто искам такива условия при които всички отбори да могат да играят добър футбол.

- Все пак най-често нападате Левски и неговия треньор?

- През тази пролет два пъти играхме с този отбор и може би затова съм направил коментари. А и знаете, че повечето журналисти са от този отбор, така че каквото и да кажа по адрес на Левски ще бъде изкривено в техните писания. Освен това, каквото съм казал е било истина. Бих ли Левски за купата и за първенство. Бих ги!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rusev11
18.04.2008 20:53

за мен Йешич е един от най-добрите специалисти у нас и тои го доказа и със по-слаб отбор като славия и после с Цска.Я ми кажете не победи ли той в германия байер или в англия ливерпол,а не взе ли титлата с 14 останали здрави играчи през втория полусезон.А за нещастно изпуснатата титла незнам дали е купена,но г-н Божков продаде 3 от 4-мата най-добри защитници по това време в българия както и др 2 3 основни играчи и е нормално нивоо да падне значителлно.Това е от мен айде хора

Gramada
18.04.2008 20:07

Нискам да давам коментари който са излишни но ше кажа парво аз сам Фен на ЦСКА . Реално погледнато под ръковотството на Йешич и Славия и Цска а сега и Литекс показва много добър футбол нека си при помним Цска в Европа под управлението на Йешич мисля че много красив футбол играха и с Леверкузен и с Ливърпул на Анфийлд секи казва че Този мач е уреден можели един гранд като Ливърпул който преди 3 месеца е станал Европейски клубен шампион обращайки не кой да е а Милан от 0:3 до 3:3 все едно да кажем че Левски или дори Цска загуби у дома от Бела,Видима,Марек кога ше им легнат никога както това стана на Анфийлд с Ливърпул тогава Цска игра мнооо добър футбол а сега го очаква и Литекс същото а до колкото загубените 7-точки преди 2 год. Трябва да се пита от каде г-н Божков си купи самолет ами мнооо ясно от парите на Левски

bat_boiko21
18.04.2008 17:19

а бе тоя йешич е голем калитко. дайте му отбор готов да стане шампион и той ще го направи 2-ри

nextlg
18.04.2008 17:07

Вси4ки видяха този ма4 като са били на стадиона ма4ат си беше купен от литекс Това си е мойто решение