Звездният тим на Лионел Меси за 2008-а

14:49
Звездният тим на Лионел Меси за 2008-а
Официалният сайт на УЕФА помоли аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси да определи своята идеална единадесеторка за изминалата година и футболистът направи своя избор.

Следва изборът на Меси по постове и обяснението на нападателя защо е избрал точно тези играчи.

Вратар: Петер Чех (Челси) - "Той е много добър между гредите, а освен това подава много хубаво топката. Той пази отлично."

Десен бек: Майкон (Интер) - "Аз харесвам много стила на игра на този бразилски десен бек. Той е бърз, използва много добре топката и прави добри решения при атака."

Централен защитник: Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед) - "Рио е много добър във въздуха и играе добре и с крака. Много трудно можеш да го задминеш."

Централен защитник: Карлес Пуйол (Барселона) - "Той е истински лидер, от него винаги струи оптимизъм и никога не губи топката. Той е голям капитан."

Ляв бек: Джовани Ван Бронкхорст
(Фейенорд) - "Аз го познавам от дните му в Барселона. Той има дух, решен е на всичко за да постигне целите си и дава много за атаката на своя отбор. Той прави много добър сезон във Фейенорд."

Десен полузащитник - Хавиер Санети (Интер) - "Той е перфектният пример за професионален футболист: Подкрепя отбора, не се уморява и дава всичко от себе си на терена."

Централен полузащитник - Шави (Барселона) - "Избрах моя съотборник, тъй като смятам, че той е перфектен в средата на терена. Той се чувства комфортно там и доминира в тази зона. Той е феномен."

Атакуващ полузащитник: Сеск Фабрегас (Арсенал) - "Той бе мой съотборник и мой приятел в юношеските формации на Барселона. Сеск израсна много напоследък и 2008 година бе страхотна за него."

Ляв полузащитник: Андрес Иниеста (Барселона) - "Миналата година показа колко добър играч е той. Андрес е винаги на правилното място и помага на всички."

Нападател: Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид) - "Аз го обичам, защото е аржентинец! Играе като Бог, има прекрасни качества и има вроден инстинкт към гола."

Нападател: Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед) - "Обичам такъв тип играчи! Той има силен шут, контролира отлично топката, използва добре тялото си. Той е велик голмайстор."

Треньор: Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед) - "Сър Алекс е джентълмен с много титли. Манчестър Юнайтед спечели всичко през 2008 година и това прави Фъргюсън треньор на годината."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
07.01.2009 23:38

Съгласен съм само за Рууни,Фабрегас и Фърдинант.Смятам ,че Буфон и Касияс са по-добри вратари от "танкиста" Чех.За защитата само Фърдинант ми допада,и донякъде Майкон.Бронхорст и Пуйол са възрастни вече....В халфовете пък какво прави Иниеста

NeCkO
07.01.2009 11:50

denso_90_vn : бих попитал Меси каде са Торес,Джерард,Оуен,Адебайор и тренйор що да е тоя а не Арсен Венгер който с млади играчи се справя не лошо !!!!! поне един от тея можеше да е в тоя отбор ама какво да учакваме от Меси та той е аржентинец а те не обичат много тези от острова (Великобритания)!!! Не виждам защо оуен и адебайор да ги слага особено оуен .... а за трениор Сър Алекс се е доказал че е най-добрия в света особено последните години така че замълчи паляк

captain123
07.01.2009 09:58

Miryo и аз съм на твоето мнение. Като че ли малко е пркалил с аржентинците и играчите от Барса, но нека не го упрекваме. Всеки си има право на мнение.

denso_90_vn
07.01.2009 09:17

бих попитал Меси каде са Торес,Джерард,Оуен,Адебайор и тренйор що да е тоя а не Арсен Венгер който с млади играчи се справя не лошо !!!!! поне един от тея можеше да е в тоя отбор ама какво да учакваме от Меси

NoobSaibot
07.01.2009 00:19

Какво толкова обвинявате човека.Бил пристрастен, не слагал някои футболисти в състава.Еми нормално е в 11 членен отбор да не може да включи всички най-добри футболисти в света, които поне за мен са поне 50, които да се съревновават за златната топка.А и всеки си има мнение и то трябва да бъде уважавано.Айде кажете ми един от футболист от отбора на Меси, който да не струва повече от някой, който липсва?

Pirin_fen
06.01.2009 22:34

такъв отбор не може да постигне нищо, палячовци...

Miryo
06.01.2009 20:33

Браво на Меси, ама си личи колко е пристрасен към някои играчи. Че те половината са от барса или пък са аржентинци! То аз ще дам по обективно мнение от него!

rosen1968
06.01.2009 19:48

Меси май като своя идол Марадона е почнал наркотиците щом не слага в отбор на годината най - добрият играч за годината ,а именно Кристиано Роналдо.

LEO_74
06.01.2009 16:52

Лионел Меси , ще трябва да порасне , за да дава такива изявления.

DARGO
06.01.2009 15:32

Щом Меси го казва аз какво да добавя


Сър Алекс Фъргюсън най-добрия жив треньор за момента в Европа и света(лично мнение)