Пътят към титлата минава през победа на \"Иууд Парк\"

14:44
Пътят към титлата минава през победа на \"Иууд Парк\"
Днес от 19:15 на "Иууд Парк" един срещу друг ще се изправят отборите на Блякбърн и Манчестър Юнайтед. Гостуването на "червените дяволи" се явява една от решителните крачки, които те трябва да направят към спечелването на шампионската титла през сезона.

Възпитаниците на Марк Хюз загубиха последната си шампионатна среща на "Анфйилд" с 1:3 и изостанаха на 4 точки от зона УЕФА. Домакините нямат записана победа срещу отбор от "топ 4" и това ще е последната възможност която се открива пред отбора, както и да запази теоретични шансове за евро участие от следващият сезон. В лагера на Блякбърн се очаква нападателят Джейсън Робъртс да бъде готов за сблъсъка, след като преодоля тормозещата го травма в адукторите. Полузащитникът на отбора Дейвид Дън е възстановен за игра след проблемите в коляното, които го извадиха от титулярните единадесет в гостуването на Ливърпул и ще може да вземе участие в срещата. Радостното за Марк Хюз, е че той за първи път от началото на сезона ще разполага с всички свои налични футболисти, а формата в която се намира Роке Санта Круз дава повод за оптимизъм преди срещата.

В състава на Юнайтед важните срещи идват една след друга, и след постигнатата победата с 2:1 над Арсенал на "Олд Трафорд", единствен теоретичен конкурент за титлата остана Челси. Визитата на "Стамфорд Бридж" е през другата седмица, но при победа днес, момчетата на сър Алекс почти сигурно ще си гарантират титлата в Премиър лийг. За състава от Манчестър срещата пропускат Неманя Видич, Дарън Флетчър и Луис Саха, а завръщането на Луиш Нани все още е под въпрос. През есента срещата на "Олд Трафорд" завърши с победа за Юнайтед с 2:0 благодарение на двете бързи попадения на Кристиано Роналдо, но сега двубоят се очертава изключително тежък за "червените дяволи" по пътя им към титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация