Каталунското дерби не излъчи победител

23:42
Каталунското дерби не излъчи победител

Дербито на испанската провинция Каталуня завърши при безлично нулево равенство. Положенията пред двете врати не бяха много и въпреки превеса на домакините, резултатът на „Камп Ноу” не беше открит.

Двубоят започна в бавно темпо, като Барселона постепенно наложи натиск. Чистите голови положения обаче се брояха на пръсти. Веднъж Гудьонсен успя да излезе очи в очи с вратаря Камени, макар и под ъгъл, но не успя да го преодолее. Малко по-късно удар на Дзамброта облиза горната греда. Нелош шанс имаше и Шави, но неговия удар с глава мина над вратата.

Второто полувреме не поднесе коренна промяна в играта и в резултата. Барселона продължи да бъде по-активния тим на терена, особено след влизането в игра на Лионел Меси. Аржентинският национал, заедно с Боян Къркич и Самюел Етоо бяха най-опасните футболисти на домакините и успяха да сътворят няколко опасни атаки. Защитата на Еспаньол обаче си свърши прекрасно работата и не допусна груби грешки до края на двубоя.

Така Барселона за втори пореден сезон не успя да победи градския си съперник. Освен това „блаугранас” за седми път в последните си осем срещи не достига до победата, което тотално предреши развръзката на борбата за титлата. Барселона ще трябва да защитава второто си място, а Еспаньол показа признаци, че излиза от кризата и прекъсна серията си от четири поредни загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dandybg
20.04.2008 14:50

Според мен футболистите на Барселона симулират с цел изгонването на Рийкард от треньорския пост. Много хора си позволяват да ги наричат "тотаджийски отбор", което е лишено от всякаква логика. Същото може да се твърди за всеки от европейските грандове, когато допускат слаби сезони. Примиера Дивисион е доста по оспорврвано и силно първенство, макар големите имена в него да са по-малко от тези в Англия. Барса ще завърши на второ място. Дано успее срещу Ман. Юнайтед. Успех

arsen
20.04.2008 12:38

Барса са мн зле.Просто незнам как са още втори.С такива игри Арсенал загуби и първото и второто място в Англия.прогнозирам още по-голям срив в каталунския тим-3/4 място.