Реал против правилата на УЕФА

17:39
Реал против правилата на УЕФА
Ръководството на испанския шампион Реал Мадрид е готово да не се подчини на правилата на УЕФА за регистрирането на двете си нови попълнения Клаас Ян Хунтелаар и Ласана Диара за фазата на елиминациите в Шампионската лига.

Според съобщения в иберийската преса, "Белия балет" може да обжалва в Спортния Арбитраж в Лозана, ако европейската футболна централа отхвърли тяхната молба холандеца и французина да участват в европейския турнир.

Според правилата на УЕФА, клубовете могат да регистрират до трима нови играчи за фазата на елиминациите на най-комерсиалния европейски клубен турнир до 1 февруари, но само един от тях може да е играл в европейските турнири от началото на сезона. Реал Мадрид обаче привлече играчи, които вече са играли в Купата на УЕФА за Портсмут и Аякс, а "Кралския клуб" иска да използва и двамата в Шампионската лига.

По-рано тази седмица, наставника на испанския гранд Хуанде Рамос заяви, че не е наясно с това правило. Реал Мадрид среща Ливърпул в осминафиналите на Шампионската лига, като двата кръга са съответно на 25 февруари и на 10 март.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barbata88
09.01.2009 12:43

Чакайте малко сега - тези от Реал Мадрид вече наистина вече преминаха всякакви граници със своята леко казано наглост! Незнам защо тия хора си мислят че всичко им е позволено. УЕФА са си установили някакви правила - винаги е било така, както в случая - футболист играл до заимата с един отбор в евротурнирите, то той няма право да играе за друг тим в фазата на директните елиминации! През 2007 случаят с Роналдо от Милан бе същия - игра за Реал в групите, премина в Милан, но не игра за росонерите. Когато има някакви правила и закони всички трябва да сме равни пред тях. Защо пък точно за Реал трябва да направят компромис - как пък досега нито един отбор, толкова години не се оплака
Смятам че УЕФА няма да позволят това да се случи!

stoqn_1208
08.01.2009 19:17

Според мен един футболист не трябва да играе за два отбора в един сезон в турнирите на УЕФА, Както не може да играе за 2 национални отбора