Прогнозите на Ники Веселинов - 21-и кръг

19:50
Прогнозите на Ники Веселинов - 21-и кръг
Надпреварата във Висшата лига вече е преполовена. И докато на върха нещата са общо взето в рамките на предварителните очаквания, то битката за оставане в Лигата ще е жестока. Само в рамките на седем точки разлика са вместени отборите от десето до последното двадесото място. В "Голямата четворка" засега се е вклинил Астън Вила на мястото на абоната Арсенал, а Евертън дебне в засада от шестото място.
Голямото дерби на кръга е Манчестър Юнайтед - Челси в неделя.


Събота, 10 януари

14.45 часа: Астън Вила - Уест Бромич - 1

Бирмингамско дерби, в което домакините са фаворити. Мартин О`Нийл иска да подсили отбраната си с Матю Ъпсън от Уест Хям. В Уест Бромич пък са насочили трансферните си усилия към нападателя от конгоански произход Ариза Макукула от Бенфика Лисабон. Вила се представя много стабилно в шампионата и много рядко пропуска победите у дома. Въпреки възхода си в последните кръгове гостите си остават последни в класирането, а активът им като гости досега е безнадежден - само четири спечелени точки.
Макар и с усилия, Астън Вила би трябвало да спечели този двубой.


17.00 часа: Арсенал - Болтън - 1

Домакините са без най-важния си полузащитник и капитан на тима Сеск Фабрегас, който излезе за дълго от строя, а засега преговорите за привличането на Аршавин боксуват, въпреки че и самият играч се опитва да притиска шефовете си да го продадат. Гари Мегсън се опитва да подсили Болтън и да го спаси от изпадане. За тази цел е в преговори със защитника на Уест Хям Калъм Дейвънпорт и световния шампион с Бразилия от 2002 г. Денилсон, който е свободен агент.
Пред Арсенал няма друга алтернатива освен победа, иначе титлата става мираж.

17.00 часа: Евертън - Хъл Сити - 1

Проблемите на "карамерлите" в атака си остават и в тази посока са насочени трансферните търсения на мениджъра Дейвид Мойс. Спрягат се най-различни имена, но засега не се е стигнало до нищо конкретно. Луис Саха още пет седмици ще бъде извън строя, след като се лекува от ноември. Хъл, който е на осмо място, но губи мач след мач, може да изпадне ако продължи с черната серия. Мениджърът на "тигрите" Фил Браун иска да привлече 4-5 нови играчи, но според него трансферният пазар през януари е превърнат във фарс, заради изкуствено завишените цени.
Не е най-сигурната единица в тиража, но все пак....

17.00 часа: Фулъм - Блекбърн - 1 Х

Труден за прогнозиране двубой. Лондончани направиха силна серия преди Нова година, но все още са само на шест точки от опасната зона. Отборът е стабилен финансово, но все пак не е в състояние да задържа най-добрите си играчи ако ги искат големи клубове. От това кои ще напуснат зависи и сезона. Манчестър Сити отправи нова оферта за парагвайския нападател на Блекбърн Роке Санта Крус, но от там отговориха пак отрицателно. Сам Алърдайс иска да запази състава си и мястото във Висшата лига.
Равенството е твърде възможно.

► 17.00 часа: Мидълзбро - Съндърланд - Х

Изпълнителният директор на Боро Кийт Лемб каза в прав текст на Тотнъм да забравят за привличането на Стюърт Даунинг, но от лондонския клуб продължават да вдигат мизата. Център-нападателят Мидо също е на път да напусне. Въобще, Гарет Саутгейт е в тежка ситуация и трябва да мотивира състава си максимално, защото вече е в зоната на изпадащите. Съндърланд е в подобна ситуация и всяка точка е животоспасяваща. Отборът се представя много неравномерно, но все пак се стабилизира под ръководството на Рики Сбраглия и взима точки отвреме-навреме. Задача №1 е да не бъдат продадени Майкъл Чопра, Ел Хаджи Диуф и Дейвид Хийли.
Има логика да се потърси високият коефициент, който дава равенството.

17.00 часа: Нюкясъл - Уест Хям - 1 Х

Нападателят на Нюкясъл Обафеми Мартинс ще претърпи операция от херния и се очаква да се завърне в игра до две седмици. Същевременно колегата му в атаката Шола Амеоби подписа нов дългосрочен договор до юни 2012 година. Уест Хям е пред фалит и ще се наложи да продава наред, което чертае мрачно бъдеще пред тима.
"Свраките" са с предимството на домакин, хиксът е за застраховка.

17.00 часа: Портсмут - Манчестър Сити - 1 2

"Помпи" вече остана без Джърмейн Дефо, на път е да се раздели и с един от възловите си бранители - Херман Хрейдарсон. Всичко това идва в момент когато разликата от изпадащите е само три точки. Всеки се простира според чергата си. Уейн Бридж от Челси вече е при "гражданите", а мениджърът на Сити Марк Хюз определи новата оферта към Блекбърн за Роке Санта Круз, като значително по-висока от първата, която беше за 12 милиона британски лири. Има интерес и към Трезеге от Ювентус и дуото от Уест Хям Скот Паркър - Крейг Белами.
Непредвидима среща, която може и да се пропусне в прогнозите.


19.30 часа: Сток Сити - Ливърпул - 2

"Грънчарите" са закъсали, опитват да се подсилят през януарския пазар, като вче взеха Матю Етерингтън от Уест Хям и сегаса се насочили към Марлон Херууд от Астън Вила и Джо Ледли от Кардиф. Дали това ще помогне? Шаби Алонсо се контузи миналата събота срещу Престън в мача за Купата и това е единствения проблем пред Ливърпул, заедно с травмата на Алваро Арбелоа. Но това са бели кахъри за "мърсисайдци". Добрите новини са повече. На резервната скамейка след бъбречна операция се завръща Рафа Бенитез. На линия вече са излекуваните Фернандо Торес, Дирк Кайт и Хавиер Масчерано.
Двойката в този мач се набива на очи.

Неделя, 11 януари

15.30 часа: Уигън - Тотнъм - 1

В Уигън закупиха от мексиканския Некакса за 4,5 млн. паунда 23-годишния колумбийски нападател Уго Родалега. Очаква се завръщането на преотстъпения в Норич опитен халф Антони Сибиерски. Стив Брус напипа верния състав и настроението е отлично, защото отбора е в серия от три поредни победи и общо пет успеха и само една загуба от ноември насам. Тотнъм отстрани като домакин с 3:1 сегашния си опонент на 2 януари в мач за Купата на Англия, но сега трудно ще измъкне дори и точка от "Джей Джей Би Стейдиъм". Лондончани са в опасната зона, но е ясно, че с този състав няма да изпаднат. Амбициите са им в турнирите за двете купи, където ще трябва да се сражават с Манчестър Юнайтед.
Очаквам победа за Уигън.


18.00 часа: Манчестър Юнайтед - Челси - 1 Х

Предчувствието ми е, че "Манчо" няма да загуби. Сър Алекс знае как да взима такива такива важни мачове, особено когато са на "Олд Трафорд". Юнайтед е с две срещи и четири точки по-малко от съперника си и при победа ще бъде с едно рамо напред в борбата за титлата, а и Ливърпул не бива да бъде оставян да води с голяма разлика. Кристияно Роналдо разби при катастрофа Ферарито си в четвъртък сутринта, но се отърва невредим и ще играе. Рио Фърдинанд е с болки в гърба, но най-вероятно и той ще е в строя. "Червените дяволи" направиха първите си трансфери в лицето на двата млади сърби от Партизан Ляич и Тошич. Челси вече е без Уейн Бридж, а собственика Абрамович отстъпи първото място по богатство на Острова заради световната финансова криза, но това не намалява силата на клуба.
Стратегически мач за първото място, който не е препоръчителен за игра.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

angel_hi
10.01.2009 12:58

Ще има изненади в сигурните мачове от ТОП 4(Арсенал-Болтън най-вече) и поне 5 Х-са.

cesekarchetooo
10.01.2009 12:18

Астън Вила - Уест Бромич - 1 Арсенал - Болтън - 1 Евертън - Хъл Сити - X Фулъм - Блекбърн - 1Х Мидълзбро - Съндърланд - 1 Нюкасъл - Уест Хям - X2 Портсмут - Манчестър Сити - Х Сток Сити - Ливърпул - Х2 Уигън - Тотнъм - X Манчестър Юнайтед - Челси - 1 . Успех!

captain123
10.01.2009 10:30

Може да не са 5-6 Х-а, но поне 3 ще има със сигурност. Не минава кръг без поне 3 Х-а.

new_generation
10.01.2009 10:17

Айде хващаме ли се на бас че ще има 5 или 6 Х-а най малко искате ли а???

teodosi_4elsito
10.01.2009 01:23

Да ви кажа,този път прогнозите на човека са си много добри,вярно 4е е имало случай когато е грешал доста,но човек не е безгрешен,а и не можете да вземата всеки път от Еврото...Съгласен съм с прогнозите му,но все пак избягвайте да слагате Нюкасъл-Уест Хям.Очаквам
2

Jayfrog
10.01.2009 00:57

Ски бахти хората човека ви прави прогнози за да може да имате някаква представа а вие го нареждате ... Никаде не е казано,че ако играете Евро трябва да пускате с същите прогнози мачовете ... Малоумници такива .. Горе долу съм съгласен с прогнозите само на Уигън и Тотнъм мисля,че ще е Х мача

svetlio_vn
09.01.2009 23:13

Много е лесно да се критикува . Прогнозите са добре обосновани , нормално е за част от срещите да има и други мнения . Ако всички мачове бяха ясни , то тогава нямаше да има смисъл и от прогнози

jelko
09.01.2009 22:58

Дано не му давате пари на тоя за тези прогнози

atlant_mo
09.01.2009 21:44

нико ковач на 90% играч на левски каза преди малко тодор батков след предложена сума на 550 000 евро

megi_mecata
09.01.2009 20:23

пфффф моа ви кажа 4е ма4овете му са с доста правилни прогнози !!! НЕЗНАМ КОИ ВИ ИЗЛЪГА 4Е ТОТНАМ ЩЕ БИЯТ УИГЪН ???

mancy
09.01.2009 20:14

Астън Вила - Уест Бромич - 1
Арсенал - Болтън - 1
Евертън - Хъл Сити - X
Фулъм - Блекбърн - 2
Мидълзбро - Съндърланд - 2
Нюкасъл - Уест Хям - X
Портсмут - Манчестър Сити - 2
Сток Сити - Ливърпул - 2
Уигън - Тотнъм - X
Манчестър Юнайтед - Челси - 1X