ПСВ с четвърта поредна титла в Холандия

18:09
ПСВ с четвърта поредна титла в Холандия
В последния кръг от редовния сезон в Ередивизие ПСВ си осигури първото място и седма титла в последните девет години.  Голът на Данко Лазович в гостуването на Витес се оказа достатъчен за победата и тимът завърши с три точки преднина пред основния си конкурент Аякс.

Точката щеше да бъде достатъчна на "филипсите" за шампионската титла, но влезлият като смяна сърбин Лазович откри резултата в 47-та минута след пас на Фарфан. Витес имаше преимущество във владеенето на топката през първото полувреме, а през втората част имаше няколко добри шанса да изравни. Червеният картон на Сенсони в 77-та минута обаче окончателно предреши края на мача.

ПСВ пое лидерството в Ередивизие в 18-ия кръг и не го изпусна до края на шампионата. Тимът от Айндховен беше най-стабилен през целия сезон, допусна само една загуба у дома и едва 24 гола във вратата си. Голмайстор на отбора стана Дани Куверманс с 13 точни попадения. В заключителните кръгове многото равенства на ПСВ дадоха шанс на преследвача Аякс, но купищата грешки на амстердамския гранд в средата на сезона се оказаха твърде голяма пречка за атаката на титлата. След злощастната загуба на титлата през миналия сезон, сега Аякс преживя ново разочарование.

Голмайстор на шампионата стана Клаас Ян Хунтелаар с 34 попадения, а Аякс завърши с най-много отбелязани гола - 94. Останалите три отбора, които ще спорят за второто място в плейофната фаза са Нак Бреда, Твенте и Хееренвеен. Фейенорд отново разочарова и завърши на петата позиция. Екселсиор изпадна в по-долната дивизия, а ВВВ и Де Граафшап ще играят плейофи за оставане.

В крайна сметка футболистите на ПСВ и мениджърът Сеф Вергуусен могат да празнуват. Голям принос за успеха има и Роналд Куман, който води отбора до октомври миналата година. Хегемонията на "филипсите" в Холандия продължи още един сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
20.04.2008 21:21

Браво на филипсите... определено не очаквах че могат да защитят титлата си, просто Аякс бих казал че за поредна година беше уникално слаб отбор...
За мен най-голямото разочарование през сезона се казва АЗ Алкмаар... просто отбора тръгна с големи надежди в началото но постепенно се изпари всичко на пух и прах

mi1969ro
20.04.2008 19:06

Браво на ПСВ, до година пак сте пьрви *smile*