Стоичков е против чужденец да поема националите

20:49
Стоичков е против чужденец да поема националите
Един от емблематичните български футболисти от близкото минало Христо Стоичков заяви, че е против идеята чужденец да заема поста национален селекционер на България, съобщава авторитетният руски вестник "Спорт Експрес".

“Аз съм против назначаването на чужденец за национален селекционер. Само българин може да работи с нашите футболисти”. Изданието припомня, че Българският футболен съюз трябва да назначи нов селекционер на мястото на Пламен Марков, който бе уволнен.

Христо Стоичков бе национален селекционер през периода 15 юли 2004/ 11 април 2007-а, след което напусна и пое испанския Селта Виго.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

van4o_87
21.01.2009 17:46

Явно Стойчков разбира повече от големите държави който също назначават чужденци!!! Само чужденец ще оправи Бербатов и компания и ще ги накара да играят както трябва за националния а не да приемат мачовете като екскурзия!

drummer
10.01.2009 19:47

Мисля че, в случая проблема е не толкова чужденец или българин, а в това че, великия футболист (... но не особено интелигентен ) Стоичков, беше употребен за предизборната кампания от "приятелите" си, в провалилият се и корумпиран БФС...?!

ENEMY
10.01.2009 19:42

Стойчков беше невероятно добър футболист но никога не е бил много умен.И това негово изказване изобщо не ме учудва.Определено ни трябва някой добър треньор от чужбина за да постегне тая разбита команда.Имаме добри футболисти който обаче не могат да покажат нищо добро като отбор.Затова дано най-сетне БФС да направят нещо добро за българския футбол и да намерят някой добър чужденец защото вече сме виждали доста добри примери с други отбори.Защо не и с нашия така да стане и отново да гледаме с настроение националния отбор.

intro_fixera
10.01.2009 15:41

съгласен съм с Barbata88,нека да доиде един 4ужденец да ги оправи на6те мизерници

Barbata88
10.01.2009 10:10

Аз пък мисля че е крайно време да се опита варианта с чужденец! Вижда се, че с български треньори нещата не се получават, но не защото треньорите са виновни. По съвсем друг начин ще бъде ако ни поеме някой треньор с име, който да внася респект и дисциплина у играчите.
Вижте например какво направи една Русия с идването на Гуус Хидинк - до Евро 2008 руснаците се дъниха на почти всяко първенство (на някои дори не се класираха), но след като Хидинк стана треньор с желязна дисциплина обедини отбора и Русия хвърли една от бомбите на европейското. Същото е и с нас! Трябва известен треньор с голямо име! Е ако и това не помогне - здраве му кажи! БФС-то малко трябва да разтворят кесията и да платят н някой чужденец - има толкова добри треньори, които в момента са свободни. Трябва да вложат малко БФС-то, а не само да вземат! Защото БФС излизат именно с това -нямало пари за чужденец! Е футболния съюз на Грузия да не би да има повече пари, а кой е треньор на грузинците??!! Небезизвестния Ектор Купер!

rusi_rusev
10.01.2009 10:09

И аз ще потвърдя че има логика в думите на Стоичков.Ако обаче искаше да е българин защо не остана той.След като в последните години всички се провалиха,не мисля че следващия булгарин ще бъде оставен да работи спокоино както се обещава.Мисля че трябва да доиде чужденец който да тегли по една майна на всички подмолни игри както от клубовете така и от БФС.

ruskiq_vt
10.01.2009 01:29

ако чужденец стане трениор на националния отбор аз лично ще отида и ще разтрелям всички които са допуснали това да стане ( но ест това е в кръга на шегата *lol* )

zdravec
09.01.2009 22:37

Логика в думите му наистина има. Въпросът е обаче, че голяма част от българските селекционери не могат да се справят не, защото нямат необходимите качества, а заради прословутите "мениджърски интереси". Може вече да звучи банално, но е именно така. Малко или много всеки един български треньор се влия от това и оттам идва огромната вреда върху тима ни. Затова според мен е нужен чужденец. Друг е въпросът кой такъв ще познава достатъчно добре футболистите и ще може да работи с тях

Pirin_fen
09.01.2009 21:50

Май е прав, кой чужденец би искал да търпи капризите и глупостите им... Няма да има никакво разбирателство между двете страни.

AriesBG
09.01.2009 21:22

Има логика в думите на Стоичков , макар че нашите футболисти и български не разбират като им се говори ,па камоли с чужденец да се оправят...