Томов: Това е политическа поръчка

09:46
Томов: Това е политическа поръчка
Всичко това е нечестно от морална гледна точка и неправилно от юридическа. Няма нищо присвоено, като откраднато или взето. Общежитието, за което става дума, е върнато с нотариален акт обратно. Плащанията по наема на хвоста е трябвало да станат, след като аз съм бил освободен. Ако срокът за обратното изкупуване е бил 90 дни, то аз съм бил освободен в навечерието на този срок. Това е могло да стане при следващия изпълнителен директор. Управителният съвет е приел такова решение, което не е взето под внимание от съда. Ще продължим битката по различен начин на следваща инстанция. Основните неща, които предоставихме предните дни, не са взети под внимание. Това е колективно решение и ние сме били длъжни да го изпълним.

Решението е взето заедно с всички индийци
в управителния съвет, следователно по указания на Прамод Митал. Имало е предварително решение на надзорния съвет за продажба на тези активи и това, което се говори, че срещу тях не е получено нищо, не отговаря на истината. Срещу тези два актива са получени акциите на ЦСКА и това е безспорно. Вече няма да съм толкова тих и изчаквателен, явно нещата са по-дълбоки. Какво нередно може да има, когато частна компания ни възлага да продадем нещо срещу нещо друго. Създава се прецедент, че държавата може да се бърка в работата на частни компании, може да преценява дали една сделка е правилна или не, дали е изгодна или не. Ако не бяхме направили това, групата щеше да загуби 9 млн. евро. Освен това не искахме да го правим кеш, а с материални активи, защото това беше по-изгодно за предприятието. Ще трябва да търсим международна правна помощ. Правото е общо - и тук, и в Европа. Ако тълкуваме нещата по закони от 1974 г., очевидно няма да се разберем. Цялото обвинение е формирано от
работна група начело с Алексей Петров
Зад това стоят определени икономически интереси - негови и на групите около него. Тук има и политически интереси. Забраната за заемане на държавни и обществени длъжности на практика ме изхвърля от политическия живот. Няма да мога да се кандидатирам за нищо. Изгоних Алексей Петров от "Кремиковци" и си плащам последствията от това. Хубавото в това дело е, че няма спор по фактите. Всички факти са едни и същи. Има спор само по едно нещо - тълкуването на фактите. Дали това представлява законово нарушение в една частна компания. Онова, което е направено тогава, е било от изключителна изгода за "Кремиковци" и ЦСКА. Мишената съм аз и това беше ясно от самото начало. Аз съм целта им. Това е втори опит да бъда осъден. Първият път отново е свързан с групи, близки до БСП.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация