Кокала оглежда изгонен от Тотнъм

09:07
Кокала оглежда изгонен от Тотнъм
Треньорът на Славия Емил Велев ще гледа в игрова обстановка в Анталия футболист, който може да подсили отбраната за пролетния сезон. Това е казахстанецът Марк Гурман, който миналата година е бил на двуседмичен стаж в Тотнъм. Той обаче е бил освободен от английския тим, съобщава "7 дни спорт".

Самият Гурман казва, че това е заради "особеното отношение на англичаните към футболисти от Третия свят". Твърди се обаче, че Гурман има качества да играе в Славия. Той е син на бившия футболист Михаил Гурман, който е считан за един от най-силните играчи в историята на този спорт в Казахстан. Гурман-младши е играл в Израел и дори е бил селектиран да участва в младежкия национален тим на еврейската страна. Заради проблем с регламента на ФИФА обаче той не получил право да играе за Израел, макар че има двойно гражданство.

Кокала ще го гледа в събота на мача между настоящия му тим Локомотив (Астана) и унгарския Дьор Ето. В сайта sport.kz се съобщава, че по принцип Гурман е в трансферната листа на Локомотив и най-вероятно Славия ще го вземе много евтино. Самият играч трябваше да дойде вчера в хотела на белите, но след това се реши, че е най-добре Велев и президентът на Славия Венци Стефанов да го гледат срещу унгарците, за да преценят качествата му. За Гурман се твърди, че е сериозно момче и може да свърши работа.
Белите търсят начин да укрепят отбраната си за пролетния сезон, тъй като от това звено напуснаха двама футболисти - Йордан Петков и Барбоса. Ако казахстанецът не бъде одобрен, в Анталия ще се търси нов вариант за попълване на защитата. Белите имат амбиции за класиране за Лига Европа и ще трябва да обърнат сериозно внимание на защитата си.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация