Хеттрик за Роналдо на световната сцена

10:20
Хеттрик за Роналдо на световната сцена
Крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо беше определен за Футболист на годината на ФИФА на церемония, организирана от ръководството на световния футбол. Аржентинският ас на Барселона Лионел Меси остана втори, трети е нападателят на Ливърпул Фернандо Торес.

В окончателния списък на ФИФА място също намериха Кака от отбора на Милан, който е победител в миналогодишното издание на анкетата и съотборникът на Меси в Барса Шави, който бе избран за Играч на Евро 2008 от управата на УЕФА.

23-годишното крило на Португалия Роналдо заслужи тази чест заради огромната помощ, която оказа на Манчестър Юнайтед за завоюването на Премиършип, Шампионската лига и Световната клубна купа. С това отличие Роналдо направи своеобразен "хеттрик", след като вече спечели престижния приз "Златната топка" на журналистите и Играч на годината на ФИФПро, в която го подкрепиха професионалните футболисти.

"Това е изумителен момент, много специален", заяви Роналдо, след като получи наградата си от Краля на футбола Пеле.

"Мога да кажа на майка си и сестра си: Изстрелвайте фойерверките веднага. Това е един от най-важните моменти в моя живот."

Роналдо е първият играч, носещ фланелката на английски клуб, който печели наградата на ФИФА. Преди тя отиваше само при футболисти, играещи за италиански или испански клубове.

"Може да няма никакви английски футболисти тук, но аз смятам, че за Англия е важно, че сега с Фернандо Торес представяме два клуба от Острова. Това е победа също така и за английските запалянковци, тъй като Премиършип е силна лига, като не забравяме, че шампионатите в Испания и Италия също остават много добри", каза Роналдо преди церемонията.

В анкетата на ФИФА гласуваха селекционерите и капитани на национални отбори на 208 асоциации, членове на Международната централа. За първо място на Роналдо гласуваха 136 треньори и капитани, докато Меси получи 76 гласа. Така португалецът спечели приза с 935 точки, следван от Меси с 678 и Торес с 203.

Бразилската нападателка Марта бе определена за най-добра през 2008 г. за трета поредна година, изравнявайки постижението на германката Биргит Принц, която този път е втора с повече от 1/3 изоставане - 328 точки срещу 1002 за Марта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cayenne
14.01.2009 21:04

Меси ... с какво Меси заслужи някои от отличията ?

lionelsarta
13.01.2009 15:53

само заради купите избраха роналдо!Меси е най-добрия и ще го покаже този сезон *thinking*

Crissstiano
13.01.2009 13:14

Браво на Роналдо,дано следващата година пак вземе всичко, има сили и воля за да го постигне

CodeName_47
13.01.2009 11:37

Наистина невероятен Роналдо...заслужава наградата.Когато стигнете неговото ниво тогава да ви знаят толкова устите *wink*

lond_7
13.01.2009 11:24

peope ти си най-големия копелдак.... както каза ФИФА: Роналдо показа извънземна игра през 2008 ..... най-големия

theivo
13.01.2009 10:41

Това са награди породени от състрадание