Избраха Луис Арагонес за най-добър селекционер на годината

14:33
Избраха Луис Арагонес за най-добър селекционер на годината
Бившият селекционер на испанския национален отбор по футбол Луис Арагонес бе изпран за наставник номер 1 в света за 2008-а година в класацията на Международната организация по футболна история и статистика. В анкетата участват експерти от 87 държави, а Арагонес печели първото място по безапелационен начин с актив от 252 точки, като основна заслуга за успеха му има спечелената от Испания титла на Европейското първенство през миналото лято.

На второ място е поставен холандският селекционер на Русия Гуус Хидинк със 145 точки. Челната тройка оформя Фатих Терим като селекционер на южната ни съседка Турция.

Селекционерът на Аржентина Серхио Даниел Батиста, с който "гаучосите" грабнаха златните медали от футболния турнир на Олимпиадата в Китай, се нарежда на 4-о място, а пети е наставникът на Германия Йоаким Льов.

Челната десетка се допълва от селекционерите на Египет Хасан Шехата, на Англия Фабио Капело, на Парагвай Герардо Даниел Мартино, на Бразилия Карлос Дунга и на Италия Марчело Липи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bang007
13.01.2009 16:18

Мечо пух го е казал "Който бие-печели" *smile*

Svida
13.01.2009 15:20

Не съм съгласен с мнението на musi или по-точно от началото му. Той казва, че всеки може да спечели с отбора на Испания титлата на Европейското. Но Испанците печелят за едва втори път титлата, като предния път я спечелиха преди много време(няма да ровя да търся, ама ако не се лъжа второто Европейско я печелят). Всъщност титлата да спечелиш с Испания си е доста трудно, защото въпреки че имат големи звезди, те нямаха стабилен отбор, нещо което Арагонес промени. Въпреки че не съм му почитател, той показа силен характер заставайки зад решението си да извади Раул извън състава, което в крайна сметка му донесе успех. Иначе за краха му във Фенербахче съм съгласен, но според класацията май са преглеждали само постиженията на наставници на национални отбори, а там той се справи най-добре -> 1во място за шампиона в крайна сметка.

musi
13.01.2009 15:02

Арагонес може да е извел Испания на титла, обаче смятам, че не е добър селекционер, защото всеки може да спечели с отбора на Испания титлата. това става ясно с неговото представяне с отбора на Фенербахче, където не можа да вземе нито една победа в шампионскита лига, а и в турското първенство се представя изключително слабо. А също така и няма други големи успехи в кариерата си , освен титлата с Атлетико Мадрид през 70-те години.