Маме, гоуеми са!

20:57
Маме, гоуеми са!
Е, този път стана мач. Както гласи клишето, "в това дерби моментната форма няма никакво значение". Отдавна Левски и ЦСКА не се бяха "захапвали" така. Отдавна и атмосферата не е била на такова ниво. Отдавна и съдията не е свирил толкова почти перфектно.
Какво се случи всъщност? Нещо малко очаквано. През седмицата четох и слушах много коментари, как по постове "сините" превъзхождат "червените". Как съставът на Ясен бил ясен, а Радуканов имал колебания за 3-4 поста и то от "нямане". До голяма степен съм съгласен с всичко, но във футбола няма логика. Иначе как можем да си обясним факта, че ЦСКА спечели на "Герена" без най-добрия си защитник от есента (Акуаро), с два гола на Платини (който сигурно не помни кога за последно е вкарвал) и след слаба игра на лидера си Маркиньос. Случи се и нещо друго "нетрадиционно" – "червените" поведоха с 2:0, а мачът не завърши 2:2 или 3:2 за "сините". Нещо, което не веднъж се е случвало. Истината според мен е, че се срещнаха два слаби отбора и спечели малко по-слабия "на хартия". Именно това дава повод на всеки истински цесекар да възкликне: Е, маме, гоуеми са!
Всъщност, какво показа тази среща? Левски явно не са решили проблемите си при статични положения. И в защита като цяло. Щом се налага Грийн да играе централен бранител.... А "сините" имаха възможност през зимата да решат този въпрос. Нещо не е наред, щом защитник № 1 (Иво Иванов) седи на пейката. Или той не е съвсем № 1, или в на "Герена" смятат, че проблем няма. В ЦСКА грижите уж са много и на почти всички постове. Да, ама май не е съвсем така. Победата изглежда много нелогична, предвид трагичната политика на клуба, мениджърските интереси и още куп, куп неща, които тимът едва ли ще изчисти скоро. Чисто футболно обаче, ако (колкото и относително да е това "ако") Зафето и Радуканов бяха оставени да работят още от лятото, в момента "червените" може би щяха да бъдат на друга позиция в таблицата и да гостуват на "Герена" след мач в четвъртък... Явно Радуканов си го бива. Или поне аз такъв извод си правя. След като успя да вдигне на крака един отбор, в който до скоро бяха Дочев, "Сержанта" и "жабарите" от Серия "С1". Радуканов повярва в българските момчета, които имаше в наличност и те не го подведоха точно в този мач.
Всъщност, как спечели ЦСКА? След три грешки в защитата на Левски и след огромно себераздаване. За доказателство само ще ви припомня положението, при което Делев изчисти топката от краката на Дембеле като централен защитник. Оттук и изводът – когато в съблекалнята всичко е ок, и на терена по-често всичко е ок. Аз останах с впечатлението, че самочувствието на "сините" дойде в повече, а Радуканов бе обяснил на момчетата си, че не са по-слаби от съперника, както се тръбеше навсякъде.
Не мисля да правя разбор на мача и на всички микро ситуации, които са решили дербито. Това може да го гледате тази вечер поне по две телевизии. Истината за мен е, че се срещнаха два слаби отбора и единият победи. Победи заслужено, защото най-накрая като че ли бе оставен да работи спокойно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nematakav16
27.02.2011 19:45

Минута 33-та ахна цялата планета,изненада вече не ,Левска е на колене.30 метров дълъг пас ,естествено на Спас!Всички стават на крака , виждат само Цска. Тодор Батков си говори ,те са от великите отбори,днес ни направиха за смях ,ний не сме отбор за тях!!! *smile* *beer*

ANTWERPMIRACLES
27.02.2011 17:06

bozhkov83 , Да, вярно е, че си личи , че статията е писана от левскар , но аз също като него смятам, че ЦСКА не бива да се заблуждава, че има отбор. *wink* Има някакво съживяване, някакво слабо раздвижване, но ЦСКА все още е слаб отбор. Единственото сигурно е , че се спука надуваният дълго време "син" балон . И ако не беше тази самозаблуда на отбора от "Герена" , ако те бяха предприели по-разумна и по-трезва тактика, то резултатът със сигурност щеше да бъде друг. ЦСКА не трябва да се заблуждава, че е постигнал кой-знае какво. В България всички играчи , които имат някакви качества се трансферират незабавно в чужбина . Оставащите тук са посредствени , а отбор , съставен от посредственост няма как да бъде изключителен. Медиите са тези, които раздуват определени фигури (като Делев и Дембеле) до небесата, а истината е доста по-различна. *sick* За чужденците , които идват тук няма какво да се говори. В огромната си част, това са свободни агенти, които не могат да си намерят клуб в родината или в друга европейска държава , а тук прибързано се опитват да им залепят статут на "звезди".

Manower
27.02.2011 16:23

И аз съм левскар,но наистина ЦСКА ни направи сшени насред "Герена"! Даже можеха и с повече да ни бият,съвсем заслужено! Това е положението, както Митрев каза: Предадохме феновете! Честита победа на всички цесекари. *thumb_up*

Sevliotok
27.02.2011 14:26

Да бихмес 3 гола и се получи хубав мач, но как е възможно феновете да са такива селяндури?!И на терена, някой от нашите се проявиха, като такива, в никакъв случай няма да отстъпят и да се държат прилично, сякаш играят ръгби...

vasil1974
27.02.2011 14:06

победата немога да кажа че не ме радва но ако беше в спор за титлата щеше да е посладка.съдийството на Генов беше много слабо според мен.поздрави на целия щаб на ЦСКА.Това е правилния път.успех.

termil
27.02.2011 14:05

блесна истината за чудото ГАРА ДЕМБЕЛЕ този дори за левски е слаб а незнам какво ще прави във европа

bozhkov83
27.02.2011 13:31

Статията е на заблуден левскарин, който нищо друго не му е останало освен да се САМОУСПОКОЯВА!!!

MUTTO
27.02.2011 12:25

поздрав за всички уевскари червената лава РАЗСТОПИ СИНКАВИЯ СНЯГГГГ

orlio_wins
27.02.2011 07:45

Поздравления за съперника,колкото и да ни е тежко на феновете на Левски-фактите проговориха вчера от камара закрити тренировки бяхме разкрити в "Това го знае всякко хлапе"

gogoto97
27.02.2011 01:02

Наистина хубава победа честито на нас *beer* . Но бях възмутен от ултрасите на ЦСКА това неса фенове това са някакви хора утишли там на война.Преди малко прочетох статията "Фен на ЦСКА бере душа" нещо подобно беше,, ее колкото и голям фен да съм на този отбор това просто е нещо възмутително как може такова нещо бе.Искали в Шенген как ще ни приемат бе,то добре ,че още и от Европейският Съюз не са ни изхвърлили.

marinov_user
26.02.2011 23:54

Ще кажа само че мача ми хареса. И резултата ми хареса. И ГЬОНСУРАТА батков ми хареса как гледа - все едно е девственица попаднала на свръхнадарен афроамерикански плейбой. Отборите били еднакво слаби - не е вярно - Левски беше значително по безидеен и слаб отбор от ЦСКА. Г-н Деян Димитров може и да е прав че са слаби отбори - но реалностите са такива, а и нали на всички ни е ясно че футбола е отражение на състоянието на държавата ни. Предполагам стана ясно че съм си заклет ЦСКА-ар - та в този ред на мисли ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ВАС ВЕРНИ ФЕНОВЕ НА ВЕЛИКИЯ ОТБОР ЦСКА. *beer* Всички други да замълчат ако са чували поговорката за фактите *party*

Notlike
26.02.2011 23:54

Тоту, евала, пич! Ето това е - падаш и казваш, че си паднал заслужено. Понякога трябва и да се губи, няма само победи, а и беше време ЦСКА да зарадва своята част от България.

Captain
26.02.2011 22:53

Ето го най-големия Левскар - ТОТТУ 2! Първия който си призна и каза:"Да паднахме. ЦСКА ни победи. Играхме слабо." Евала пич. Иначе статията ... и тя е добре написана *thumb_up* Успех на всички *beer*

asdsasds
26.02.2011 22:28

Е какво да каже в такъв момент за ЦСКА .... Маме, гоуеми са! :>

TOTTU_2
26.02.2011 22:10

ЗАКЛЕТ ЛЕВСКАР СЪМ,но тая вечер ЦСКА ни НАПРАВИ ЗА СМЯХ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ *stop*

lozan_kr
26.02.2011 21:47

утре минъоро бие литекс/нали им се издължиха/ и цска върви към титлата! успех! *thumb_up*

plamo_85
26.02.2011 21:10

Много слабо УеФскито бе... за статията браво добре е написана *smile*

sartoiar
26.02.2011 21:08

Най-после една хубава статия, браво! Сега сигурно ще завалят псувни и закани, но всичко написано е точно, два слаби отбора, единия спечели, другия загуби, нормално е, все пак нали това е удоволстието от гледането на футбол, накъде без интрига? *wink*