Бербатов: Не ме сравнявайте с Кантона, аз си имам собствен стил

10:14
Бербатов: Не ме сравнявайте с Кантона, аз си имам собствен стил
Димитър Бербатов иска сравненията между него и легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона да спрат. Българският нападател казва, че има свой собствен стил, а съпоставките с французина могат единствено да доведат до напрежение.

"Не е добре да те сравняват с легенда, тъй като това повишава напрежението върху теб. Аз си имам моя стил, играя по мой си начин и предпочитам да бъда запомнен с това, отколкото с разни сравнения. Няма смисъл от сравнения, имам дълъг път да извървя", казва Бербатов пред "Сън".

Нападателят на "червените дяволи" е вкарал едва 4 гола във Висшата лига след трансфера си в Манчестър Юнайтед, което даде повод за упреци към него. Бербатов обаче бе защитен от мениджъра си сър Алекс Фъргюсън.

Българинът също не е съгласен с критиките по свой адрес и вярва, че приносът му трябва да бъде оценяван не само с головете, но и със ситуациите, които създава за съотборниците си.

"Във футбола всичко се променя. Понякога централният нападател може да играе като футболист от средната линия, защото се връща в своята половина, помага в защита и асистира за голове на другите играчи. Футболът, който играе Манчестър Юнайтед предполага смяна на позициите, връщане назад, включване в предни позиции. Всеки може да се разпише. Харесва ми да се движа в нападение, но ми харесва и да се връщам назад, да играя с топката, да бъда човекът, който твори атаките", казва още Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

door_to_hell
07.04.2009 16:52

ЕВАЛА !!! само така Бербо.Има още път да изварвиш докато стигнеш на нивото на легендите за Манчестър *wink*

kimi_mika
17.01.2009 22:53

той не е като Кантона велик ,той е по-велик.

stoqn_1208
17.01.2009 19:02

Ето това е големият футболист който може да реши всеки мач Днес го доказа срещу Болтън