Дубай изкушавал с $3 млн Благой Георгиев

09:03
Дубай изкушавал с $3 млн Благой Георгиев
Благой Георгиев е получил предложение като от футболна приказка от 1001 нощ през януари. Дубайският Ал Ахли е отправил оферта към българския национал, който е лидер на Терек Грозни в Русия, съобщава вестник "Труд".

Шейховете са били щедри в приказките и назовали първата годишна заплата на Георгиев - 1 млн. долара до края на 2011-а.

Общата стойност на предложението е била близка до 3 милиона долара с бонуси и удължение на евентуалния контракт за още година. Поне 2,5 млн. е трансферната сума, която дубайците са били готови да платят на Терек. Но чеченците не дали и дума да се издума за продажба на най-голямата им звезда. Благой е на 29 г., но трансфер в Персийския залив вероятно би значел край на кариерата му на сериозно ниво в Европа. Въпреки огромния им финансов ресурс, арабите все още успяват предимно в опити да привлекат ветерани, а не звезди в златна възраст.

Иначе отборът е сред грандовете в Обединените арабски емирства, в момента е трети в първенството. Треньор е Дейвид О\'Лиъри, легенда на Арсенал като играч и водил като наставник Лийдс и Астън Вила в Англия.

В състава е бразилецът Пинга, привлечен преди месец със заплата около 2 млн. долара на сезон. Капитан е Фабио Канаваро, който е на 37 години, но прибира 3 млн. годишно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
02.03.2011 10:54

Абе тоя Благо да не е гей бе *joking* президента на Терек му купува подарици, сега тея араби искат да го купят...хмм