Дражев: Голям страх ги напуши, заплашваха кмета на Асеновград

20:00
Дражев: Голям страх ги напуши, заплашваха кмета на Асеновград
Без да е официално поканен, Ивайло Дражев се появи на срещата, която клубове от Североизточна България организираха днес в Шумен. Той каза, че асеновградският кмет бил заплашван да оттегли подкрепата си за Дражев, който е кандидат за президент на БФС на предстоящите избори.

Кандидатурата на Ивайло Дражев бе издигната от третодивизионния Асеновец Асеновград.

"Вчера Стоичков се обадил на кмета и го заплашил, казал му вадим ви от В група. После му се обадил Наско Караиванов от Миньор Перник, после се обадил Гошо Пейчев от Литекс. Казали му, че го гонят от ГЕРБ. Заплашили и един от членовете на Управителния съвет на футболния клуб, че го вадят от общинския съвет. Голям страх ги напуши", каза Дражев.

Той отхвърли слуховете, че Асеновец оттегля подкрепата си и дори показа решение на Управителния съвет на клуба с днешна дата (17 януари), в което те препотвърждават, че стоят зад него.

"То едно магаре да сложим, то ще спечели 150 гласа, защото толкова е наказателният вот срещу това, което правят в момента администрацията на БФС", каза Дражев в типичния си стил.

Представителите на клубовете от Североизточна България, сред които бе и кметът на Каварна Цонко Цонев, поискаха да им представи управленската си програма. Дражев обяви, че трябва 70% от Изпълкома на БФС да е от представители на аматьорските отбори и от Б група. Ако той бъде избран за шеф на БФС, щял да иска промяна в Закона за спорта, за да може държавата да предоставя безвъзмездно спортните бази на футболните клубове за срок от 50 години. Детско-юношеските школи също така щели да станат напълно безплатни, като се финансират изцяло от бюджета.

"В страната да се изградят 50 нови игрища. БФС да не се меси в работата на Дисциплинарната комисия", настоя Дражев. След като чуха програмата му обаче малките отбори не взеха решение дали да подкрепят него или Борислав Михайлов.

"Нека всеки сам прецени това. Калиакра бойкотира изборите и няма да изпрати свой делегат", каза Цонко Цонев и добави, че ако БФС не влезе в пряк контакт с общините, които издържали 90% от малките клубове в страната, футболът "отива на кино".

"Ние не искаме да ставаме някаква опозиция, искаме футболът да се развива. Не искаме да сваляме никого, искаме да се чува гласа ни, а не да ни търсят само от избори на избори", каза кметът на Каварна. Според него, ако се продължава, както досега, целият бюджет на БФС да отива само за А група, ще се унищожат детско-юношеските школи и футболът като цяло. "Мен лично против Борислав Михайлов никой не ме е чувал да казвам нищо. Важен е обаче Изпълкома, който ще се избере", завърши Цонев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jubbacca
04.02.2009 19:07

На тоя не му ли писна ?!? Все някой му е крив - все той е по-хубав от другите ... видяхме до какво дередже докара Черноморец, а сега тръгнал да оправя Бг футбола ... и още не се усеща ,че му е минало времето - изпята песен е ... може да се пробва ако иска президент да стане , но не на БФС !

emo_baro
18.01.2009 01:11

Абе айде стига глупости. За какво само го пускате тоя да говори тъпотий? Дражев е луд и не трябва да го има като новина никога!

Sagazvamy
17.01.2009 23:56

Вий луди ли сте е!!! Аз по-голям селяк от тоя Дражев не съм виждал. Само Вили Вуцов може да му е достоен конкурент...
Тъпо е, че Боби Михайлов няма реална опозиция, защото той си е путйенце, ама пак по-добре от тоя неандарталец Дражев. Поне вид има (особено откакто му порасна коса). А Дражев е роден да копа нивата, да пържи картофи и да прави деца. Малко ми прилича ная Дучето... (Аз съм си чорбе, ама Дучето си е бастун... Селско, народно момче)
Ясно е, че Боби пак ще е президент. Само да внимава с лицензите, щото втора подобна излагация като тая година...
Това, което кмета на Каварна го е казал е доста точно. Малките клубове наистина само по избори ги ухажват. През другото време нека ритат топката на хляб и вода. Не става така! Тука трябва дулгосрочно, глобално и стратегически да се действа майна! Концепция трябва за развитие на футбоила като цяло, а не само с глупости, интриги и междуособици да се занимават БФС.

drummer
17.01.2009 21:56

Четвъртите в света надянаха.......памперсите!!! *devil*

tipche
17.01.2009 20:31

браво дано дано тои да спечели, време е 3а промяна *wink*