Стоичков вкарва зет си във Формула 1

10:15
Стоичков вкарва зет си във Формула 1
Христо Стоичков смята да инвестира 1 милион евро във Ф1. Това е споделил самият той пред свои близки в България. Идеята е да се намери място за испанския пилот Дани Клос, който излиза с дъщерята на най-великия футболист на България Михаела, информира "24 часа".

Стоичков в момента събира и свои приятели, които да инвестират за мястото на испанеца от следващия сезон във формулата. Минималната сума е около 5 милиона евро, поне толкова вървеше място в най-слабите отбори преди началото на този сезон.

Камата с насмешка отвърнал на шегите, че вероятно ще става дядо, след като толкова здраво се е заел с кариерата на младия пилот.

Дани е една от големите надежди на Испания и вече втора година кара в сериите GP2. В първите състезания в Азия обаче той не успя да завърши.

Стоичков отдавна е голям фен на формулата, като редовно ходи на състезанията в Испания. Тази година той се появи в боксовете и по време на тестовете преди началото на сезона, където успя да си побъбри и с Михаел Шумахер.

Сега обаче става ясно, че той е събирал информация колко точно ще му струва кариерата на приятеля на Михаела.

Най-големи са шансовете на Дани да попадне в някой от новите отбори като "Маруся-HRT" или "Върджин".

Испанският екип имаше сериозни проблеми и преди началото на този сезон, след като последното пилотско място бе попълнено от Витантонио Лиуци в последния момент. Отборът представи новия си болид, но така и не успя да направи една обиколка с него преди първото състезание в Австралия, след като части останаха в митницата в Барселона и не бяха освободени навреме.

Първото състезание тази година е на 27 март в Мелбърн, след като бунтовете в Бахрейн промениха календара на Формула 1. Все още обаче има шансове арабите да направят състезанието си по-къснопрез сезона, но няма окончателно решение.

ФИА разреши още едни допълнителни тестове в Барселона заради проваленото Гран при. Те дойдоха доста добре на отборите, които веднага успяха да проверят всички откраднати от другите решения. За последно бяха проверени и гумите "Пирели". Според италианската фирма със сигурност ще има стартове с четири спирания в бокса през този сезон заради износването им.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
13.03.2011 11:38

Щом Ицето ще става дядо,значи тоя Дани Клос не е за отбора на Върджин(Virgin) *joking*