Забраниха вувузелите на световното по хокей в София

13:30
Забраниха вувузелите на световното по хокей в София
Отзвук от световното първенство по футбол в Южна Африка се чу и на световното по хокей на лед за жени в София. Емблематичната за Африка вувузела проглуши и Зимния дворец в столицата в дебютния мач на България – историческата победа с 2:1 над Турция.

Доста от зрителите, дошли да окуражават българските момичета, се бяха оборудвали с различни по форма вувузели. И ги използваха често между скандиранията "българи юнаци". Представителите на международната федерация по хокей на лед веднага дадоха указания на диктора да съобщи, че за всички официални срещи под нейната егида вувузелите са забранени.

Сред зрителите на първата официална международна среща на българския национален отбор по хокей на лед за жени бяха дошли всички деятели на хокея у нас в последните 30 години, включително и бившият президент на родната федерация Добромир Кръстев. Настоящият шеф на българския хокей на лед Красимир Кръстев пък получи специални поздравления от шефа в международната федерация Фредерик Мередит за историческия успех на националките в дебютния им мач от първото за страната ни участие на световно първенство. Да подкрепя туркините в двубоя им срещу България бе дошъл и посланикът на Турция у нас, но и неговото присъствие не можа да помогне на амбициите на гостенките да се справят с ентусиазирания ни отбор, събран едва преди половин година.

Вторият двубой на българските момичета е днес от 18:00 часа срещу фаворита за изкачване в четвърта група Полша. В първата си среща полякините разгромиха Ирландия с 23:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация