Матеус връща ?150 000, ако реши да си ходи

10:56
Матеус връща ?150 000, ако реши да си ходи
Лотар Матеус трябва да върне около 150 000 евро, ако реши да изостави националния отбор на България след евроквалификацията с Швейцария. Спекулации пращат германеца начело на 1860 Мюнхен в родината му, а и други оферти към голямото име безспорно няма да липсват, съобщава вестник "Труд".

Засега Матеус се кълне във вярност на България, но неофициални информации градят картинка на недоволство, нарастващо у легендата от родната действителност. А и част от националите сякаш не приемат германския треньор и методите му.

В договора на Матеус няма изрично фиксирана неустойка при преждевременно прекратяване. Контрактът включва клауза, според която германецът трябва да върне в БФС платените му до момента на напускане пари. При месечна заплата от около 25 000 евро (пак неофициални данни) до април Матеус ще е прибрал към 150 000 евро.

"Когато го взехме за треньор, знаехме, че много трудно ще се класираме за европейското - призна Борислав Михайлов, президентът на БФС, в интервю за сайта "Лайвспорт". - Идеята бе да започне да гради нов отбор за следващите квалификации. Аз лично мисля, че той желае да остане. Иначе нямаше постоянно да иска нови и нови контроли за отбора".

Според шефа на футболния съюз условията за работа на националния са отлични. Михайлов не се притеснява и от разследванията около скандалната контрола с Естония (2:2) през февруари.

Селекционерът Матеус също се изсмял на твърденията за уговорка с наше участие. Според него трябва да се разследват само действията на съдиите.

Германецът ще дойде да поведе лагера на отбора за мача с Швейцария след празненствата за 50-ия му рожден ден в Мюнхен. От понеделник (21 март) тимът е в подготовка за кръстопътния мач с "кръстоносците" на Отмар Хицфелд. Само победа ни оставя в играта за едно от първите две места в групата по пътя към "Евро 2012". Двубоят с швейцарците е на 26 март на ст. "Васил Левски".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация