Костадин Хаджииванов: Ще останем в елита, но това не спасява лошия ни сезон

17:13
Костадин Хаджииванов: Ще останем в елита, но това не спасява лошия ни сезон
През този футболен сезон традиционния участник във висшата лига на България Беласица е силно застрашен да загуби елитния си статут . Подобно развитие на нещата изглежда естествен завършек на един слаб сезон , но дали така мисли и собственика на клуба Костадин Хаджииванов . Факт , е че ако Беласица напусне групата , медийната среда ще осиротее без един от най-колоритните си представители , и най-вече неповторимият му шеф , наричан Коце Маца . Дали президентът е оптимист , или бялото знаме вече е вдигнато ще разберем в интервюто за winner .bg .
/>
/> - Господин Хадживианов , както е модерно да се казва сега много сериозно сте замесени в битката за оцеляване в елитната група на България? < /strong>
/>
/> - За съжаление , целите ни да се движим през сезона в златната среда на класирането не се потвърдиха . Случиха се субективни и обективни неща , които попречиха точковия ни актив да бъде далеч по сериозен и да отговоря на реалното състояние на нещата . Беласица бе сред най-ощетяваните отбори , имам претенции да твърдя че ни бяха отнети много точки вследствие на безобразното съдийство срещу нас .
/>
/> - Генералния въпрос е дали ще оцелеете , веднъж вече казахте че отпадането няма да бъде трагедия за вас? < /strong>
/>
/> - Разбира се че няма да бъде никаква трагедия . Отпадали сме и сме се връщали , както ще стане евентуално и сега . Аз , обаче съм оптимист и с оглед на благоприятната програма смятам че Беласица ще се спаси като заеме 13 –то място в класирането . От преките конкуренти ние сме с най-добра програма . Ако се играе феърплей просто е написано ние да останем в групата . Последните ни пет мача са със съперници , които са след 8- то място в класирането . На практика двубоя със Славия срещнахме последния ни съперник , който по възможности и класиране е много по-високо от нас .
/>
/> - Феърплей , означава да няма съмнителни мачове? < /strong>
/>
/> - Да , нормално е ние да спечелим трите си домакинства , защото са срещу отбори , срещу които е задължително да вземем трите точки . Имаме гостуване на Марек , който по всичко изглежда , че е в дълбока криза . Съперникът ни Спартак Варна има далеч по трудна програма , като за начало не виждам как ще победи отбора на Славия . Но ние трябва да вземем максимума от точки , който е между 13 и 15 . Не вярвам 28-29 точки да се окажат недостатъчни за оставането в групата .
/>
/> - Но Беласица не играе добре , не е този отбор от предишни години . Не показвате характер на Бела . < /strong>
/>
/> - И затова трябва да работим да подобрим нивото на отбора при евентуално оставане в групата . Догодина целите ни отново ще бъдат високи .
/>
/> - Вие сте най-големия опонент на Съдийската комисия , често дори си служите със силни изрази по адрес на нейния председател? < /strong>
/>
/> - Ние сме уникално ощетявани . Загубихме решителни точки поради уникални и смея да твърдя преднамерени съдийски грешки . Само срещу Беласица може да се случи такъв прецедент да се свири и после да се отменя дузпа . И въобще съдийството е под всякаква критика . Що се отнася до Борислав Александров , той служи на силните на деня и не създава условия неговите под опечни да свирят точно и обективно . Смяната му е належаща , следващия сезон съдийството трябва да бъде под ново командване .
/>
/> - Недоволството ви е само от съдийството , защо не роптаете против БФС?
/> < /strong>
/> - Все още не съм свалил доверието си от това ръководство . Смятам , че Боби Михайлов може да се развие като ръководител за доброто на българския футбол .
/>
/> - Взехте най-накрая базите в Петрич , започва ли мащабно строителство и инвестиции? < /strong>
/>
/> - Със сигурност нещата коренно ще се променят и амбициите са ни да имаме една от най-добрите бази в България .
/>
/> - Нищо не се чува за вашата детско юношеска школа , от Петрич са излезли колоритни майстори на футболната игра? < /strong>
/>
/> - И сега има талантливи момчета , но целите не ни позволяват да играем с млади е неопитни играчи
/>
/> - Вие сте сред най-добрите в селекцията . Доста качествени бразилци започнаха кариерата си в България от Беласица? < /strong>
/>
/> - Ще продължаваме да работим добре на трансферния пазар , което е нормална практика за по малки отбори като нашия . За да разчитаме на па стабилни финанси е необходимо да купуваме евтино , да развиваме играчите и да ги продаваме изгодно .

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари