Байерн Мюнхен без голмайстора си срещу Зенит

14:24
Байерн Мюнхен без голмайстора си срещу Зенит
Байерн М.  направи първата стъпка към завоюването на требъл в събота, когато спечели финала за германската купа срещу Борусия Дортмунд на "Олимпиащадион" с феноменално представяне на  Лука Тони.

След като има преднина от 10 точки и титлата в Будеслигата е почти спечелена, вниманието на Байерн сега се насочва към купата на УЕФА и предстоящите им полуфинални срещи срещу шампионите на Русия Зенит Ст. Петерсбург.

Байерн обаче ще трябва да се справи без талисманът им Лука Тони за първата част от полуфинала със Зенит, тъй като италианецът е наказан.Нападателят, който се намира в прекрасна форма отбеляза 8 гола в последните 4 игри, но ще пропусне предстоящата среща, след като получи жълт картон (негов втори) в мача с Хетафе.

Мирослав Клозе също е под голяма въпросителна за първата среща. Най-голямото притеснение на Байерн е от къде ще дойдат попаденията след като Подолски и Шлаудраф са  единствените опции в офанзивен план.

Байерн ще гледа да избегне съдбата на своите сънародници от Байер Леверкузен в предишния кръг, когато руснаците стигнаха до изразителното 4:1 с няколко динамични атаки, чрез които затегнаха връзката около Байер.

Следвайки нулевата година миналия сезон и големите инвестиции в тима през лятото, Байерн са си поставили амбициозната цел да спечелят всичките три трофея този сезон. Затова едно поражение в полуфиналния етап за купата на УЕФА би провалило желанието на футболистите и ръководството да върнат немския колос на върха в европейския футбол.

Шампионите на лигата на Русия от последния сезон са изненадата през този сезон в купата на УЕФА, елиминирайки Вилареал, Марсилия и Байер Леверкузен по пътя към полуфиналите.

Байерн Мюнхен ще се подценят в риска, тъй като имат достатъчно качествени играчи, за да напуснат "Алианц Арена" с положителен резултат.

Андрей Аршавин доказа, че може да се превърне в един от най-добрите халфове. В лицето на  Павел Погребняк те притежават вторият най-добър реализатор в турнира с 8 гола (Лука Тони е първи с 10).

Зенит обаче се борят във тяхното първенство и след шест изиграни срещи през този сезон се намират едва на 10-о място. Друго разочароващо събитие бе равенството 1:1 със Сатурн.

Треньорът Дик Адвокат  не би трябвало да има проблеми с мотивацията на неговите играчи, за да подобри играта им при сблъсъка с един от най-силните европейски тимове при това на техния стадион, който се смята за един от най-хубавите в Европа. Перспективата да вземат скалпа на четирикратния победител на Европейската Купа би трябвало да е цялата мотивация, от която ще се нуждаят.

Новини за отборите

Байерн Мюнхен:

Отмар Хицфелд има няколко селекционни проблема за срещата в четвъртък на Алианц Арена. Лука Тони е отстранен, докато наличността на Мирослав Клозе е под въпрос, след като седя по време на тренировката във вторник с възпаление на крака.

Лукас Падолски и Иан Шлаудраф са единствените нападатели на Байерн. Франк Рибери също липсваше по време на тренировката във вторник, но той тъкмо си е починал и ще подкрепи тима в четвъртък.

Халфът Марк ван Бомел си счупи носа срещу Дортмунд на финала за купата, но изглежда ще играе, като преодолява болката. Ако той не игра, тогава Андреас Отъл ще влезе на негово място и ще партнира на Зе Роберто.

Вероятен състав: Кан, Лел, Лам, Лучио, Демикелис, Ван Бомел, Зе Роберто, Швайнщайгер, Рибери, Шлаудраф, Подолски

Зенит:

Впечатляващият бек Александър Анюков изглежда ще пропусне, след като страда от счупен пръст.

Халфът Анатоли Тимошчук пропусна срещата през уикенда със Сатурн Москва, но се очаква да се завърне на "Алианц Арена".

Вероятен състав: Малафеев, Сирл, Широков, Кризанац, Хубокан, Тимошчук, Денисов, Файзулин, Жирянов, Аршавин, Погребняк


Байерн Мюнхен – Франк Рибери

С потенциално липсващите Лука Тони и Мирослав Клозе, Рибери ще е натоварен с допълнително отговорност в предни позиции за да създаде шансове за Подолски и Шлаудраф, за които е правилно да се каже, че това не им е един от най-добрите сезони, считайки времето им в игра.

Зенит – Андрей Аршавин

Аршавин бе играчът, който най-много хвана око в първата среща срещу Байер Леверкузен, когато целият руски тим се представи на отлично ниво. Неговите точност, определяне на темпото, подавания и изобретателност бяха ключът за едно невероятно представяне на Зенит. Той е еквивалентът на Франк Рибери в Зенит и ще е интересно да се наблюдава, кой от тях двамата ще има по голямо влияние върху играта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация