Обявиха Блатер за изчерпан

20:03
Обявиха Блатер за изчерпан
Президентът на азиатската футболна конфедерация Мохамед Бин Хаман мотивира пред германската преса решението си да се кандидатира за президент на Международната федерация по футбол /ФИФА/ и заяви, че сегашният президент на ФИФА Сеп Блатер "е изчерпан".

"Блатер няма виждане за ФИФА, той няма нищо, Блатер е изчерпан, каза Бин Хаман. Да вземем за пример новите технологии на голлинията - няма нищо ново във ФИФА. Аз не виждам повече креативност у Блатер. Футболът се развива по такъв начин, че нито един президент не може да донесе нещо ново след осем години на президентския пост. За доброто на футбола никой не трябва да остава 15 или 20 години ръководител. . ."

Бин Хаман обеща в интервюто, публикувано в "Зюддойче цайтунг", че ако бъде избран за президент на ФИФА, няма да остане повече от два мандата. Бин Хаман, 61-годишен, разкри в интервюто, че "през миналата година е искал Мишел Платини да се кандидатира за президент на ФИФА". "Аз се надявам, че сега Платини ще остане неутрален, аз ще му кажа", допълни Бин Хаман. Изборният конгрес на ФИФА ще се състои на 1 юни в Цюрих. Сегашният президент Сеп Блатер,75-годишен, е на поста от 1998 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация