Кувейтски милиардер си заплю Ливърпул

10:10
Кувейтски милиардер си заплю Ливърпул
Кувейтският милиардер Насър Ал-Харафи е поредният представител на арабския свят, който е на път да навлезе с гръм и трясък в световния футбол. Според "Сън", Ал-Харафи иска да си купи Ливърпул, като представители на "мърсисайдци" вече пътуват към близкия изток, за да проучат предполагаемата оферта от 400 милиона паунда.

Преговорите са все още в начална фаза, но вероятността Ливърпул да премине в ръцете на Ал-Харафи е напълно реална. Само преди три месеца кувейтският бизнесмен се опита да купи Нюкасъл, но не стигна до споразумение с босовете на "свраките".

Том Хикс и Джордж Жилет – настоящите собственици на клуба са съгласни да продадат на Ал-Харафи 50 процента от акциите на Ливърпул, а всеки един от тях да запази дял от по 25%, но планът на арабския богаташ е да придобие пълен контрол върху най-славния британски клуб. Любопитното е, че Ал-Харафи е братовчед на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, който направи два неуспешни опита да купи "мърсисайдци" преди малко повече от година.

Привързаността на Ал-Харафи към "червените" идва още от годините, когато е следвал бизнес администрация в Liverpool College of Commerce. Оглавяваната от него компания Al-Kharafi Group е сред най-могъщите в арабския свят, като притежава няколко вериги за бързо хранене, но основната част от капитала й е натрупан от строителни проекти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sten4
23.01.2009 17:39

Дайте ено УУУУУ за тъите чалми УУУУУУ *joking*

beto
23.01.2009 14:55

Арабите са фанатици!А всички фанатици страдат от "болни" амбиции.Първата цел на всеки такъв човек са парите и втората цел е властта.Както знаем всички хората от арабският свят благодарение на петролът са богати, така, че им остава само властта.Доказването си , като раса на расите.И футболът е използван за опипване на почвата.По този начин те си вадят изводи за световните реакции.И ако не бъдат спрени сега ще завземат постепенно почти всички сфери на земята *smile*

LioneL_Mesi
23.01.2009 14:26

Така е това е Европейски футбол и не трябва арабите да се месят.Престижен клуб като Ливарпул не трябва да бъде под командването на един арабин който не се знае дали изобщо разбира от футбол.Но него какво го интересува за нас и за мачовете които ни правят такова удоволствие когато любимият отбор победи.За тях това е само бизнес.Да купуват и да продават. *evil* *angry* *angry* .Не съм съгласен с това.

fawlty_towers
23.01.2009 14:24

Аз Ви казвам - не е далеч времето, когато ония с "дашдишите" ще управляват световния футбол...

captain123
23.01.2009 10:57

След като им казаха, че нефтът ще им пресъхне след няколко години арабите се втурнаха през глава да купуват футболни отбори*smile*). С това само ще опорочат футбола според мен и ще вдигнат високо летвата на трансферния пазар. А от това футлът едва ли ще спечели. Последното лято УЕФА апелира за по- човешки трахсферни цени на пазара и за по- малки заплати на зведите в дадени отбори, а то какво става? Пир по време на криза.

bacardy_breezer
23.01.2009 10:14

До няколко години шейховете ще "завалдеят" футболния свят.Всички велики отбори ще бъдат купени от УЛТРАМИЛИАРДЕРИ ,които ще се "избият" помежду си кой да изкупи всичките футболни звезди.Европейският футбол е вече бизнес за милиардерите от изтока *stop*