Кокала: Не деля мачовете на шампионат и купа

08:52
Кокала: Не деля мачовете на шампионат и купа
Треньорът на Славия Емил Велев–Кокала най-накрая имаше повод да се усмихне. На Лаута, който се явява един от най-плашещите стадиони в България, Кокала и хората му направиха 1:1 с Локомотив Пловдив. За Велев този резултат беше много важен, тъй като влиза в тежка серия. В четвъртък белите играят с Черноморец Бургас за купата, задали са се мачове с ЦСКА, Литекс и Левски.

- Г-н Велев, през есента Славия пак проспа първите четири мача. Тогава извикахте поп да ви чете молитва в съблекалнята и кризата свърши. Сега без молитви ли минахте?

- Вижте, лозето понякога не иска молитва, а мотика. Затова поканихме Левски за контролата миналата седмица. Изпробвахме доста варианти, показахме хубави неща, спечелихме. Левски си е Левски, независимо в каква форма се намира. Затова вярвах, че ще спечелим нещо в Локо Пд. Всъщност нагласата ми беше да победим. Вероятно можеше да се получи, защото те не ни вкараха гол от игра, а след фалшива дузпа.

- Леките мачове минаха, сега почват тежките?


- От леките взехме една победа, един равен и две загуби. Тежките ги почваме добре, с равен в Пловдив, надявам се да вървим все по-успешно и още в четвъртък да се представим както трябва срещу Черноморец в Бургас.

- Те загубиха от Черно море, какво мислите за това?

- Мачът за купата е съвсем друго нещо, може да продължи 120 минути, може да има дузпи... Техният президент каза, че турнирът за купата вече им е приоритет. Аз пък не деля мачовете на шампионат и купа. Ако ме е яд за нещо, това е, че изпуснахме поне 7-8 точки.

- Излизате срещу Георги Василев. Вие с него сте двамата действащи треньори в "А" група, които са ставали шампиони.


- Интересно сравнение, но аз не мога да се поставя до Георги Василев. Той е много по-напред от мен в професията, има повече успехи. Работил съм с него и много го уважавам.

- После идва мачът с ЦСКА. Защо според вас ЦСКА се вдигна нагоре?

- Милен Радуканов просто си върши работата както трябва. Гледах им няколко тренировки в Анталия и не съм учуден, че ЦСКА върви добре.

- Какво мислите за това, че ЦСКА победи Левски?


- Преди мача се създаде нагласа, че Левски е фаворит. Винаги съм казвал, че при такъв случай фаворитът в дербито губи. Впрочем и през 2009 г. беше така, само че стана обратното. При Любо Пенев имаха 9 поредни победи, не ни брояха за живи, по-рано бяхме паднали от Локо Сф с 0:3. Но ги бихме 2:0.

- Споменахте Литекс, в момента те ли са най-подготвеният отбор?


- Те са, играят ефективно, а основните им футболисти са дълго време в отбора и са сработени. Но не ни е страх от тях, през есента загубихме в Ловеч с 0:2, без да са ни надиграли. При нас това беше проблемът, че ни напуснаха 7-8 нови играчи през зимата и не успяхме да се сработим. Но вече сме добре и смятам, че можем да изиграем на ниво мачовете до края на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация