Топ 10 на невъзможните трансфери

20:44
Топ 10 на невъзможните трансфери
Трансферната сага с бразилската звезда на Милан Рикардо Кака ни предложи уникална ситуация, при която футболистът отказа мега оферта от 108 милиона паунда, от страна на английския Манчестър Сити. По този начин Кака не постави трансферен рекорд, но спечели симпатиите не само на тифозите на "росонерите", но и на голяма част от футболната общественост. В историята има няколко подобни случая.


1. Стивън Джерард (Челси)


\"\" Футболистът, който спокойно може да бъде определен като синоним на Ливърпул е желан от почти всеки треньор в света. Юношата и капитан на мърсисайдци не само е любимец на привържениците на отбора, но е и тяхна икона. Със сърцатата си игра и класните си отигравания, Джерард не веднъж е бил свързван с трансфер в друг клуб. Лондонският гранд Челси направи два опита да привлече халфа на "червените", през 2004-а и 2005-а година - разбира се и двата неуспешни.

2. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

\"\" Лятото на 2008-а година ще запомним с множество сделки, които не бяха осъществени. Франк Лампард, Дидие Дрогба и Емануел Адебайор бяха на крачка пред сензационни трансфери. Най-популярен обаче ще остане този на Кристиано Роналдо. Истинска драма се разигра, когато крилото на Манчестър Юнайтед обяви, че ще играе единствено за испанския шампион Реал Мадрид. След множество спекулации и редица разговори, мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън в крайна сметка убеди португалеца, че най-доброто за него е да остане на "Олд Трафорд".

3. Гарет Бари (Ливърпул)

\"\" Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес остана очарован от партньорството между Джерард и Бари в националния отбор на Англия и веднага пожела дефанзивния полузащитник на Астън Вила в своя състав. Наставникът на бирмингамци Мартин О\'Нийл обаче знае, че ако се раздели с един от основните си футболисти, "разбиването" на Топ 4 във Висшата лига едва ли ще е по-силите на тима му. Освен това Гарет Бари е сред любимците на "Вила Парк".

4. Ален Шиърър (Манчестър Юнайтед)

\"\" Един от малкото нереализирани планове на мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е именно Алън Шиърър. Шотландецът прави опит за привличането на нападателя още, когато той се състезава за Саутхямптън през 1992 година. Шиърър обаче е закупен от Блекбърн, където отбелязва 112 гола в 138 мача и печели Висшата лига през 1995-а година, като на второ място тогава остават "червените дяволи". На следващата година голмайсторът приема рекордна оферта от страна на Нюкасъл, където и приключи футболната си кариера.

5. Алфредо Ди Стефано (Барселона)

\"\" Ди Стефано е един от най-големите трансферни удари в историята на испанския гранд Реал Мадрид. Аржентинският централен нападател играе в колумбийското първенство, когато Барселона и Реал започват безкомпромисна битка за неговия подпис. След юридически ловкости, "Белия балет" успява да привлече футболиста, който става известен с прозвището "Светлокосата светкавица". С Алфредо Ди Стефано в състава си Реал Мадрид печели Купата на европейските шампиони цели пет пъти.

6. Пол Гаскойн (Манчестър Юнайтед)

\"\" След като печели наградата за най-добър млад играч на годината през 1988-а година в тима на Нюкасъл, интерес към Пол Гаской веднага проявяват Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Сър Алекс Фъргюсън успява да получи устна договорка с футболиста, който обаче е изкушен с доста по-добри условия от ръководството на "шпорите" и в крайна сметка Газа преминава на "Уайт Харт Лейн". Доста години по късно Фъргюсън заяви, че Гаскойн е направил голяма грешка и сегашните му проблеми с алкохола и наркотиците се дължат до голяма степен на отказа на неговата оферта.

7. Сър Том Фини (Палермо)

\"\" Сър Томас Фини е футболист на английския национален отбор и Престън Норт Енд, като активно се състезава между 1946-а и 1960-а година. Той е известен с лоялността си към клубния отбор. Томас Фини получава заплата от 14 паунда на седмица в състава на Престън, а в свободното си време работи като водопроводчик. Независимо от това, през 1952-а година той отказва шеметната за времето си оферта от 30 000 паунда за да премине в италианския Палермо. Това превръща Фини в легенда на Престън, който е първият шампион на Англия.

8. Диего Марадона (Шефилд Юнайтед)

\"\" През 1978-а година един от скаутите на Шефилд Юнайтед е на обиколка в Южна Америка в издирване на талантливи футболисти, които да бъдат привлечени на Острова. Англичанинът е впечатлен от изявите на младия Диего Армандо Марадона, който тогава се състезава за Архентинос Хуниорс. От местният клуб обаче поставят трансферна сума за бъдещата суперзвезда на световния футбол от 200 хиляди паунда, които се виждат много на англичаните и те се ориентират към друг футболист. Колко ли са съжалявали след това от Шефилд?

9. Самуел Ето\'о (Тотнъм)

\"\" Камерунският нападател на Барселона бе сред основните цели на лондонския Тотнъм през лятото на 2008-а година. След раздялата си с Роби Кийн и Димитър Бербатов, на "Уайт Харт Лейн" се нуждаеха от класен реализатор, но каталунците не мислеха да се разделят с Ето\'о, както и самият голмайстор. "Надявам се, че феновете на Тотнъм няма да ми се разсърдят, но аз не искам да премина в отбор, който винаги е в средата на таблицата. Моите цели са по-високи", скастри "шпорите" камерунецът.

10. Роналдиньо (Манчестър Юнайтед)

\"\" Бразилският виртуоз Роналдиньо е друго голямо име, което се измъкна на сър Алекс Фъргюсън. През 2003-а година, когато Манчестър Юнайтед продаде Дейвид Бекъм в Реал Мадрид, шотландският наставник на тима вече бе набелязал атакуващия полузащитник на Пари Сен Жермен. С парите от английския национал сър Алекс имаше свобода да вземе, който футболист си поиска. Той поиска Роналдино, но ръководството на Барселона се оказа по-съобразително и успя да привлече на "Ноу Камп" бразилската перла.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MB_KrisS
03.02.2009 00:56

В Италия са най-лоялните играчи според мен. Малдини, Дел Пиеро, Тоти, Хавиер Занети, Буфон, Недвед, Индзаги, Толдо. Каквито и трудности да са имали, те са ги преглъщали.

ELFA1913
01.02.2009 21:13

ФРАНЧЕСКО ТОТИ ,символ на един отбор,идол на поколения,принц на Рим,принц,без кавички

slavorosen
31.01.2009 13:21

За отбелязване е ,че Роналдинъо е имал договорка с Ман Ю,но заради игричките на П.Кениан(настоящ служител на Челси)бразилският магъосник се озова в Барселона.Жалко за феновете на Юнайтед.

spiker
29.01.2009 11:18

Най-невъзможния трансфер за мен е Бербатов в Челси. Тогава те търсеха нападател(впоследсвие взеха Анелка). Не знам как изобщо са имали някаква надеждичка, че Берба ще отиде при тях при положение, че той беше казал в едно интервю че изобщо не харесва стила на Челси...Тогава се смях.
А иначе с тези трансфери също се смея...Как може Кака, тоз прост човек(не играч, а човек)да струва толкова пари. Че той какво е показал в Италия...Знае ли, че ако отиде в Англия, ще му счупят ходилцата на 30тата минута. Той е свикнал да ги върти там едни царвулчовци като Гамберини от Фиорентина, дето не си знае краката и си мисли че в Англия ще е същото. Ще ми е много любопитно да го видя срещу Сол Кембъл...Горкия ще се откаже от футбола...

caifel
29.01.2009 02:53

Защо го слагате Кака в тази класация?То си беше нагласено да стане така.Сити тръгнаха с големите пари защото знаеха че няма никакъв шанс той да играе при тях.И аз не бих се изместил да живея на село и да печеля кана вино и мезе вместо да стана щампион на Италия,да играя в ШЛ ит.н. *sick* .Пък за оная курва Кристияно не ми се говори,той ако види толкова парички щеше да е отишъл пеш до сега *joking*

TOPUZAKOV
24.01.2009 10:04

някой хора нз защо са тука като не играят вече *stop* иначе за Джерард и Шиър никога няма да преминат в кръвните врагове.До колкото до Роналдо от това лике всичко може да се очаква.Дадат ли му малко повече пари и е готов. *devil*

crazyfreak
24.01.2009 00:56

sopotskiq единствения тъпак тук си ти.Ако ти беше на мястото на Кака нима щеше да предпочетеш посредствения Ман.Сити пред великия Милан.Ще умра от смях.При това има един пресен пример,който вече сгреши изоставяйки Милан-Шевченко.Ние доказахме,че можем и без него още следващата година печелейки Шампионската лига,а той си гледа финала по телевизията.Другият път като обиждаш някого поне си направи труда да провериш как се пише думата"Тъпак" се пише с "Ъ",не с "А".Неграмотник да не си от интер!!!

LosGalacticos
24.01.2009 00:45

Трябва да има и тема 10 удара на Сър Алекс *devil* *evil*

emo_baro
24.01.2009 00:23

Каква е тая жалка класация на невъзможните трансфери! Повечето от тия са сменили по няколко отбора и още бая има да сменят. Ако говорим за невъзможни трансфери къде е Дел Пиеро, Малдини, Раул? А колко други има?

timati
23.01.2009 23:00

аз мисля че К.Роналдо трябва да напусне лятото...той направи каквото можа миналия сезон,а този просто доиграва заради договора си...най-вероятно ще отиде в Реал,както стана с Бекъм мен ми е все едно стига той и "Барби" се махнат

Crissstiano
23.01.2009 21:34

machocka Погледни статията добре и тогава коментирай

machocka
23.01.2009 21:32

2. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Браво на този дето е писал статията.Много се радвам че К.Роналдо е вече от Реал Мадрид...

wba
23.01.2009 21:07

Сър Том Фини (Палермо)
Еи това се казва истински играч... браво *joking*