Световното в ЮАР ...безинтересно!

13:39
Световното в ЮАР ...безинтересно!
Организаторите на Мондиала в ЮАР се оплакаха от липса на вълнение из страната по повод най-голямата световна футболна фиеста.

"Проблемът е в това, че не всички осъзнават големината на това събитие", заяви председателят на локалния организационен комитет за Световното първенство на ФИФА (ЛОК) Ървайн Коса.

"Това Световно първенство не трябва да е Световното първенство на Ървайн Коса, Дани Джордан, ЛОК и бордът на директорите. Това е Монидалът за 45 милиона южноафриканци. Важно е, че Световното е при нас, защото това ще е нашето първенство", допълни още Коса.

От ЛОК смятат, че приходите от Мондиала през 2010 година ще донесат на ЮАР средства, с които може да облекчи борбата си срещу световната икономическа криза. "От такси, продажба на медийни права, билети можем да видим само растеж на приходите около първенството. Това ще ни помогне да облекчим малко икономическата криза, която ще нахлуе и в ЮАР", коментира Коса. Коса разкри, че по-късно през деня ЛОК ще се срещне с официални представители на ФИФА, включително и Жером Валке, с които ще обсъдят целите и протокола на Мондиал 2010. Кметовете и представители на всички девет града, които ще приютят мачове от Световното първенство също ще се присъединят към срещата в Блумфонтейн по-късно днес, за да представят официално постерите на градовете си.

Едно от съоръженията, което в момента е в процес на изграждане е стадион с капацитет от 48, 000 места.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация