Дунга пожали Амаури, не го вика срещу Италия

11:14
Дунга пожали Амаури, не го вика срещу Италия
Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга обяви причините, заради които не е повикал нападателя на Ювентус Амаури за предстоящата приятелска среща с Италия. Както е известно бразилският футболист е близо до получаване на италиански паспорт и има вероятност да бъде повикан в "скуадра адзура" от Марчело Липи, тъй като никога не е играл за родния си национален отбор.

Амаури се намира в превъзходна игрова форма, а откакто премина от Палермо в Юве през лятото е отбелязал 11 гола и е сред неизменните титуляри в състава на "Старата госпожа". Наскоро той заяви, че за него ще бъде сбъдната мечта, ако облече фланелката на "селесао".

"Амаури е играч, който много хора следят отблизо и ако играе точно срещу Италия напрежението върху него ще бъде огромно. Ние имаме Луиш Фабиано, Адриано, Пато и Робиньо, които са ни напълно достатъчни в завършващата фаза на атаката", обясни селекционерът на 5-кратните световни шампиони.

Приятелската среща между Италия и Бразилия ще се играе на 10 февруари на "Емирейтс Стейдиъм" в Лондон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

spiker
29.01.2009 10:57

Съгласен съм с теб, просто във Бразилия има много нападатели(макар да мисля че, Амаури няма да му е трудно да се докаже) и няма да е нужен. Докато в Италия нападателите са по-малко, но са на по-високо ниво, мисля че ще е нещо като предизвикателство за Амаури да се докаже като титуляр...Но все пак мисля, че той напълно трябва да се отдаде на играта си за клубния си отбор *wink*

bacardy_breezer
27.01.2009 17:28

Дунга е голяма лисица....Толкова време никой не се сети да повика Амаури в национала и сега изведнъж ,когато е решил да играе за Италия .. хоп чичо Дунга решил да го повика.Според мен просто бразилецът прави "сечено" на "скуадра азура".В момента нападателят на Юве е в превъзходна форма,но аз смятам ,че ако избере да играе за Бразилия ще търка пейката.Сичко е много просто ,Дунга не иска Амаури да подсили 4-кратните световни шампиони *wink*