Треньори от всички страни, съединявайте се срещу Моуриньо!

15:45
Треньори от всички страни, съединявайте се срещу Моуриньо!
Футболът е най-популярният спорт в света и това го знае всяка хлапе. Този спорт покорява интересна и страстта на стотици милиона хора по света със своята разнообразност, емоционален заряд, отборната и индивидуална изява, и най-вече с атрактивността си, която е непосилна за останалите спортове.  

В официалните правила на тази игра е посочено: Футболът се играе по предварително определени правила, като се използва една сферична топка. Двата отбора, съставени от по единадесет играчи, се опитват да вкарат топката във вратата на противниковия отбор, ограничена от две странични и горна греда, като по този начин отбележат гол. Отборът, отбелязал повече голове в края на мача, е победител, а ако двата отбора имат равен брой голове, мачът е равен. Всеки отбор се води от капитан и има един вратар. Обикновено футболистите се стремят да създадат възможности за отбелязване на гол чрез индивидуален контрол върху топката, подаване на топката на съотборник и удари към вратата, която се пази от противниковия вратар.

Два от най-обичаните футболни отбора в света са испанските грандове Барселона и Реал Мадрид. Тяхната притегателна сила идва не толкова от богата им история и традиция, а от философията на клубовете за атрактивна, атакуваща и резултатна игра на терена. През тази година запалянковците имат изключителната възможност да наблюдават пет сблъсъка между тези титани, в три различни турнира - Примера дивисион, Купата на краля и Шампионска лига. Магията на Ел Класико се засилваше още повече от моментната форма на мадридчани и каталунци, които в момента са сочени за най-силните отбори в света, съставени от най-добрите играчи. През този месец имахме възможност да видим три пъти битката между Реал и Барса и смело може да се каже, че разочарованието е пълно. Ако някой беше предположил, че в редовното време на тези три мача ще има общо само два гола, сигурно щяха да го сметнат за луд, но уви това е реалността. Реалността, породена от липсата на смелост и креативност от Жозе Моуриньо.

Изглежда нереално Реал Мадрид да излиза в изцяло дефанзивен състав, да приема напълно играта в собствената си половина и да разчита на откъслечни контраатаки и случайно изсипани дълги топки, когато играе мач от 1/2-финал в Шампионска лига пред препълнените трибуни на стадион "Сантяго Бернабеу". Още повече, че "Кралския клуб" се нуждае от добър резултат преди реванша. Но апотеозът на тактическото падение на Моуриньо, според мен, бе мачът в сряда вечер, когато Реал дори излезе без нападател, а противникът имаше 72% владеене на топката и около 5 пъти повече пасове и положения за отбелязване на гол. Имайте предвид, че няколко дни по-рано с променен състав и различна схема на игра, "Белия балет" разгроми като гост Валенсия с 6:3 и надеждите бяха, че най-сетне ще видим едно открито и красиво дерби с Барса. В общи линии португалския наставник на "Белия балет" се постара да съсипе Ел Класико и трябва да му се признае, че успя. И както често става във футбола и в живота, когато не искаш да признаеш грешките си, ги търсиш у другите, в случая в съдиите. Защото футболът на Моуриньо, не само че не подхожда на Реал Мадрид, а може би и на никой друг отбор. Сигурно португалският наставник ще каже това, което е изрекъл философът Макиавели през далечната 1469-та година - "Целта оправдава средствата". И може до някъде да е прав, но все пак футболът е игра, а не война.

Да не говорим за преминаващите във всякакви крайности нападки на Специалния към противниковите играчи и треньори преди почти всеки мач. Това най-малкото не му прави чест. 

"Обикновено футболистите се стремят да създадат възможности за отбелязване на гол чрез индивидуален контрол върху топката, подаване на топката на съотборник и удари към вратата, която се пази от противниковия вратар."
Обикновено Реал Мадрид прави това повече от противниковите отбори, но при Моуриньо, най-вече срещу Барселона, изобщо не го прави.

Нека само за момент си представим, че всички отбори по света започнат да играят футбол, какъвто налага Жозе Моуриньо и това продължи известно време. Тогава е безапелационно сигурно, че футболът ще отстъпи господстващото си място в световното спортно семейство, а запалянковците ще бъдат заинтересовани далеч повече от например Баскетбол, Волейбол, Световният Рали шампионат, а защо не и Кърлинг!

Затова нека си пожелаем треньорите и ръководителите на футбола по целия свят да не използват схемите на Моуриньо, за да гледаме и харесваме любимата игра още дълго време. От друга старана, няма да е лошо Гуардиола по-често да бъде канен на разяснителни лекции, които да слушат някои специалисти.

А някъде там, изпаднал в собственото си безвремие, далеч от могъщите медийни войни на Моуриньо и Кристиано Роналдо, дребен но невъзмутим, скромен но блестящ - един аржентински футболист твори неповторимите си шедьоври на терена

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sik2
01.05.2011 00:57

А представете си всички отбори да играят като Барса 1000 паса на мач на горе надолу по терена.

PunkBuster
30.04.2011 12:24

много хубава добре написана статия *smile* особенно последното изречение *thumb_up*

izrodonomiks
29.04.2011 21:18

с тва Моу е циганин ставате банални.Каталунски ЦИГАНЕ да кажеш да.Спрете се-

gilgilio
29.04.2011 12:51

Абе кво се кефите на тоя смотан отбор на барселона. Не виждате ли че без судята да помага почват яко да буксуват? И с такива статии само ми падате в очите. Моу е един от наи големите трениори и вижда за какво става въпрос. Махнете си каталунските очила че ме дразните вече

madmaxxxx
29.04.2011 12:49

Моуриньо в Реал е като циганче в магазин за булчински рокли - не на място!!! Дано се махне скоро и Реал почнат с яката игра от Зиданово време. Ако си спомняте те също цъкаха така и бяха с по 76% владеене на топката всеки мач тогава *smile*

gaitaneca
29.04.2011 12:42

добре бе като толкова много разбирате 6то не станете трениори ? не мога да разбера това е неговият стил коментарите няма да го променят разгирам винаги да излиза така но какво и се опитвам да ви обедя както искате обиждайте реал но няма да промените не6тата всичко със времето си

Neill_88
29.04.2011 12:35

"все пак футболът е игра, а не война."

Футбола е ПАРИ!

termil
29.04.2011 12:10

големият жозе???? този човек убива всичко красиво във футбола затова го изхвърлиха от челси тои умря от страх на полуфинала ако реал беше вкарал тои щеше да пусне ояе трима защитници.Даваи все така специален само така ще омръзнеш на феновете но какво те интересуват ТЕ

idol_bg
29.04.2011 10:29

Моу е уникален треньор,но същевременно е и едно голямо мрънкало.Ако енергията която хаби за да мрънка я впрегне във градивна работа,отборите му ще бъдат непобедими.

ncuxo_
29.04.2011 09:34

Какво само си изливате гнева, сами твърдите, че всеки има право на мнеие, а сега недоволствате. По вашата логика никой няма право да пише даже и коментари защото повечето сме пристрастни. А лично не съм чул Моуриньо след загуба да си е признавал, че е загубил справедливо. Когато много говориш и се опитваш да манипулираш хората накрая всичко се връща. Каквото повикало - такова се обадило. Всички знаем, че Алвес прекалява, да не би да е едиствения футблист. Относно дербито между Барселона и Реал Мадрид няма мач без провокации, симулации и твърде много напрежение. Само, че всеки си интерпретира нещата взависимост от развоя и изхода на дадена среща. Наистина всеки има право на тактика и затова му се плаща, но не може да се сърди после на другите, когато не му провърви. И повечето тук се научете да пишете и вместо само да четете провокациите на някои драскачи, прочете праивлника по футбол и спорете пак за всичко. Всеки отбор може да бъде надигран в един момент и едва ли само защитно, защото сентенцията "Най-добрата защита е нападението" важи и във футбола. Успех на всички!

crashmanutd
29.04.2011 01:54

ТАЯ СТАТИЯ МЕ РАЗБИ ИЗНЕРВИ И УНИЖИ тоя който я е написал,ЕБАХТИ МАЛОУМНАТА СТАТИЯ ЧЕСТНО ,ВИЕ сам казвате че РЕал са играли атакуващо срещу Валенсия и в следващия момент казвате Моу играе дефанзивно всеки мач,друго което е никой не очаква от който и да е отбор да има повече пасове от Барса ,от това следва владенеето на топката да е в тяхна полза,ама да ми казвате че първото полувреме и реал не са направили нищо е МНОГО СМЕШНОООООООО ау само са нервя с приистрастни тапаци

lupo800
29.04.2011 01:33

Съгласен съм с вас ,че Мауринио е гъзолизец.*joking*

LATINO_M
29.04.2011 01:20

ivankov: 29 април 2011 [00:19] #84

Няма такъв гъзолизец...По -пристрастна статия не бях чел никъде .Маи е време да се откажа от този саит????

naskozzz
29.04.2011 00:18

леле тоя прост ли е ... фен ли е ... незнам какав е явно не гледа мачове на Реал в които те се подиграват с съперниците си ... но глупакооо ! Барселона не може да бъде надиграна по друг начин просто не може няма такав филм...

beto
28.04.2011 23:56

Футбола може да е игра, но в неговата основа стоят много пари.А , когато става дума за финикийските знаци тогава наистина целта оправдава средствата.Защото лъвският пай го взима не този , който играе най добре а победителят.И никой не се интересува тогава как е играл той.А Жозе отдавна е доказал, че стилът му е печеливш и титлите и медалите му го доказват.И едва ли го интересуват комплексарски и пристрастни изказвания!

Manower
28.04.2011 23:41

Темата е много хубаво написана! Замислете се и не мислете през призмата на фенските пристрастия! Мача вчера или беше жив Х или 2-ка, ако не бяха спасяванията на Касияс. Не всеки ден е великден и не става, както стана за купата на Краля. Дори и да нямаше картони и такива работи Реал не се виждаше как ще вкара гол освен Барса да си вкарат един автогол *joking* Така ли се бие Барса и то вкъщи в Мадрид с защита, с три точни удара? Смешно е, ако искаш да си на финал. Еми Шалке имаха повече положения срещу Ман Ю, ако е чакал Барса да си вкарат гол се е лъжел, няма винаги да му работи тази тактика. А играта на Барса никой и никога няма да се разгадае, въпреки че всеки може да ги гледа как играят, но никой не може да ги копира! Естествено не са непобедими *beer*, но Моу забравя, че футболът се играе преди всичко за феновете, без фенове си нищо! Трябва да ги радваш, не винаги купите са най-важното, а вече всичко стана материално....

strong4chelsea
28.04.2011 22:49

Както във футбола може да се играе със дефанзивна схема така може и във всеки друг останал спорт та нали това е интересното аз лично предпочитам да гледам интересни и успорвани мачове с резултати по 12:6 25:12 ако искам такива резултати ще гледам футзал баскетбол волейбол и т.н.Искам да видя когато един отбор атакува цял мач и за 1 минута изпусне владеенето на топката да допусне гол от ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ПОЛУЖЕНИЕ.Ако един отбор е НАЙ-ДОБРИЯ което е силно пресилено той трябва да може да бие всеки отбор със всякаква схема аз искам да гледам хубав твърд интересен красив дриблиращ футбол а не тетрални постановки и изкуствени сълзи.Наистина доста тъпа статия сериозно съм потресен

MojoJojo
28.04.2011 22:27

Василе, ти си нечовешки комплексар.
Това беше най-глупавата статия за футбол, която съм чел.
Поанта с реплика от Макиавели... Дори годината си открил, надявам се, не смяташ, че ти прави чест.
Моуриньо е най-дорбият треньор, мъкар и да не съм харесвал нито един от бившите му отбори, че дори и сегашния.
Но г-н Русев, тук просто ме закопахте с глупост. Мисля, че като журналист трябва да сте безпристрастен, но да приемем, че не сте, най-малкото защото е така - защо за Бога трябва да ставате смешен?

BerbaTheBest
28.04.2011 22:10

Представям си как два отбора са се наредили пред вратите си ,а топката си седи на центъра и никой не я докосва.

joseph_friend
28.04.2011 21:53

Г-н Русев, моля ви следващия път да запазите страхотното си мнение за лично домашно ползване !

trancee
28.04.2011 21:49

Но замислете се малко наистина, бе. Ако всички започнат да играят в защита, кой ще атакува? Ще има ли красив футбол какъвто Барса предлага? Ще ми е много интересно да играят всички в защитна фаза, всеки мач по 5:5, хаха.
@ManUtd87
Братле, замисли ме малко. Да, наистина, той не го удари, но ако беше го ударил какво ли щеше да стане - счупен крак. Добре, че Алвеш има добър рефлекс и скочи навреме. Обзалагам се, че ти нямаше да го направиш и хоп в болницата, не ти го пожелавам. Замислете се малко и тогава коментирайте.

okocha
28.04.2011 22:19

Приятел, отново си пусни клипа и го разгледай внимателно... Пепе нито е засилен нито скача на шпагат ? За какво счупване става въпрос ? Класически жълт картон за подлагане ако щеш *wink*

vladolinko
28.04.2011 21:09

INCREDIBLE! нямам други думи това си е самата истина и го казвам несамо като барселонец предните мачове на реал срещу барселона говорят може да проверите статистиката от всички "Ел Класико" и да разберете кой е по-добрия отбор! БАРСЕЛОНА е MES QUE UN CLUB! което в превод на български означава ПОВЕЧЕ ОТ КЛУБ! а и имаите предвид тактиката на барселона забележете колко от играчите им са техни възпитаници и сравнете бройката с тези на реал! сравнете и "Зала на Славата" на двата отбора! и вижте топ ранглистите на двата тийма! поздрави на всички фенове!

sarelle
28.04.2011 21:02

извинете ме, но това какъв стил ще играе даден отбор избира треньорът.не случайно специалния води най титулувалия отбор на европа.в този мач имаше 2 гола и барса победи тово е въпрос да гледна точка как ще играеш даден мач.някои залагат на контра-атаки някои гледат да задържат някои да приложат своята игра,това зависи само от противника.и моля ви не правете коментари от вид "бербата има 21 гола ама тъпия сър не го пуска" абе какъв си ти, че да знаеш по-добре от тренъор водил манчестър и то юнайтед повече от 20 години

ManUtd87
28.04.2011 20:31

Василеее, виж само какви картони дават ... Пепе не го докосва дори ...

Albonerri
28.04.2011 20:07

Личи си пристрастията на автора към Барселона и по-специално към Лео Меси. Моуриньо доказа, че срещу Барса може да се играе само с подобна дефанзивна тактика и не случайно спечелиха купа. Но според мен стратегията на Моуриньо най-малко пречи на играта на Реал, а именно подобни статии и като цяло медийните атаки към отбора. А и обикновенно от медиите се иска да са обективни *thumb_down*

eXxtas
28.04.2011 19:50

На пълно съм съгласен с Васил Русев! Това не е футбол което си милят в реал , при тях се губи насладата от самата игра. Моуринио е типичния селяндур, като тези дето се кефят на взетата си голф 3-ка с мп3-ка и си мислят че са интересни. В крайна сметка само селяндурите ги харесват на такива селяци , също така е и при Моуринио. Така че няма кво да се дървите тука един на друг, поросто трениора на реал си е пълен шибек, който прави играта скучна, а такива като него не трябва да има! Нека все пак да гледаме футбол!

Sardukar
28.04.2011 19:39

Харесва ли му на някои или не ЖОЗЕ Е ЛИЦЕТО НА ФУТБОЛА ПРЕЗ НОВИЯ ВЕК! Няма по успешен от него за този период! Има рекорди, които скоро няма да паднат! Статията искрено ме развесели! А за тези, които говорят за играта, нека си пуснат ЧЕЛСИ 4-2 БАРСА(и тогава играеха ето о, роналдиньо, деко, мота, а не педро, вия(хаха) и масчерано като централен аххх)
Да не говорим ,че феновете на отборите, които е тренирал го обичат(какъвто е смисала на играта, да обичаш, своят отбор), повечето му играчи също! А задайте си въпроса, защо е така?

elbarsa
28.04.2011 19:27

стига сте ревали ами запазете малко сили и за реванша и стига с тия съдии с тия дузпи с тия картони и с тия 5 лв барселона е напулно заслужено на финал в които без проблем ще разгроми мангалчестър

gogo9803
28.04.2011 18:42

Герчо и ще ми кажеш,че Юнайтед не са играли красив футбол ! ХАХАХА ще ти дам пример само от последните години 2007,2008,2009 и .................Но за теб е твърде трудно да видиш красивото .!

vladolinko
28.04.2011 21:11

а ти смотльо тоз бербатов вкара 20 гола 2 4 мача незначителни! какво оспорваш ли? ко само го дъвчете ми ест че ще стои винаги когато се ОЧАКВА ОТ НЕГО ДА ВКАРВА ТОЙ НЕ ГО ПРАВИ!

ger44o
28.04.2011 19:20

Те не само не играят красив футбол , те дори и когато побеждават не надиграват съперника си .... Единствения мач в който надиграха опонента си , от много време насам , това е оная вечер срещу Шалке. П.С. Ако А.Ф. искаше да играе красив футбол нямаше да държи Бербатов на скамейката за сметка на рендето Ернандес и бичето Руни*wink*

trancee
28.04.2011 18:41

Да, наистина аз чета най-добрата статия, която някога съм чел. Моу се оправдава само със съдиите. Защо не покаже малко атака, не само защита. Барса само в защита ли играят, НЕ. Кажете ми, не ви ли прави кеф просто играта на Барселона, или играта на Провал Мадрид ви прави кеф, с тази защитна схема. Дори Реал да победят Барселона, отново Барса ще си остане по-добрият отбор, но не с това, че е паднал, а с по-хубавата и по-красивата си игра. По-точно трябва да се казват "Защит Мадрид". Поздрави! *smile*
А, и между другото, ако ще оплювате съдията, с червения картон на Пепе, той е напълно заслужен. Искате да беше му счупил крака и тогава ли да му даде картона, хайде моля ви се. Поставете се на неговото място.

ger44o
28.04.2011 18:29

За първи път чета толкова добре написана и обоснована статия в манчестърския сайт... Плюс това не е анонимна , както повечето изцепки възхваляващи манЮ и "треньора на хилядолетието" , "великия" алкохолик с дъвката *thumb_down* Статията е много добре написана , с неопровержими факти и аргументи , за ужас на всички фенчета мразещи красивия футбол за сметка на грубиянско-дърводелските изпълнения от отбори като Реал (в този му вид) , манЮнайтед (през цялото си съществуване) , отбори като Сток и Уигън , повечето италиански и няколко немски... "Футболисти" на които още с излизането си на терена трябва да получават профилактичен жълт картон ПОЛ СКОУЛС , Рафаел (манЮ) , садиста Пепе и симуланта роналдо , Матераци , Гатузо , изкормвача Фламини и т. н. и т. н. - знайни и незнайни набедени за футболисти , а развалящи спектакъла с грубости и мародерства...*cards*

peshotar
28.04.2011 18:09

За boc1...мисля,че няма какво повече да се каже (bow).
А за Junytooo не разбра ли ,че никой не ти иска тъпите мнения,пълни с правописни грешки??

jutvarq1
28.04.2011 17:51

Толкова сте зле,че чак сте ми смешни.......Барселона е най измисления отбор който може да има в днешно време,не знам какво толкова ги възхваляват какъв футбол каква игра.....клоуни палячовци симуланти какво повече да кажа......до 65 мин къде беше Леонел Меси мега ултра звездата къде беше оглеждаше се само.......този смешен червен картон отново наклони везните........и нека някой просто да се загледа в репортажите хората много грижливо са си направили труда да изкарат всички моменти и да видим ако на пепе е червен картон тогава колко трябваше да има за Барса(Фарса).....тоя Алвеш колко още трябваше Анхел Де Мария да го прави пиян че да му изкарат червения ами Шаби Алонсо още 10 мин с бутоните напред му влизат в капачката ама там никой не ги вижда тези неща...трагични сте заблудени каталунчета.....Много мразя Барселона много мразя и Реал Мадрид....Британския футбол над всичко но съм реалист снощи отново имаше рамо за балерините от Барселона и тяхната при мадона Меси..........на Уембли няма кой да ги бута пред 90 000 британци ще видят какво е футбол и мъжка игра а не да ми хленчат като бебета......клоуни измислени

NightWalker
28.04.2011 17:45

Напълно съм съгласен с S1ck и незнам как може някои "спортен журналист" да пише такива текстове и да ги побликува.Че неразбираш от футбол то е ясно,че има и още няколко като тебе в този сайт е видно.Едно се чудя,няма ли някои свестен в този сайт да ти забрани да пишеш такива неща,защото караш хората повече да не посещават сайта.Васил Русев съветвам те повече да не се занимаваш с футбол и да не пишеш статий никога повече на тази тема!Та какъв си ти,че ще казваш как трениор спечелил почти всичко във футбола да си построява отбора и как да изиграва определен мач!Не съм фен нито на Барселона нито на Реал Мадрит,но за мен Барса вече на няколко пъти ги подпираха в шампионска лига и явно ще продължават.Защото се видя за купата на Испания как Барса пада защото НЕ БЯХА С ЧОВЕК ПОВЕЧЕ.
ПЛС:НЕ СЪМ ФЕН НА БАРСА ИЛИ РЕАЛ !!!

luiz_lfc
28.04.2011 17:38

ахах вие сте много зле моу е най добрият и не се оправда сас садиите те са виновни нима имаше червен картон за пепе ? ако това е червен какво трябва да влизането на кара срещо нани черен да не игра до живот не ме размивайте да не говорим че тоя дето е писал е фен на барса и пожелавам успех да реал искат да счупят крака на меси и да бият с 5:1 хала мадрид нищо че са пулец *smile*

peshotar
28.04.2011 17:45

хах ама ти не си ли фен на Ливърпул.Как говориш ,че Карагър трябва да има черен картон за това срещу Нани. Иначе за абсолютно всичко си прав *wink*

valkodav
28.04.2011 17:36

че в редовното време на тези три мача ще има общо само два гола, сигурно щяха да го сметнат за луд, но уви това е реалността

тоя малумник дето е писал тва даже немиже да смята 2+2 = 4 кои им дава право на такива некадърници да пишат не ми е ясно още повече че личи ненависта към Моу!!!

Americano
28.04.2011 17:34

Моуриньо, остава да започне да вика, съдията ограби труда на момчетата и съвсем ще заприлича на треньор от дъното на таблицата в българския шампионат. *joking*

okocha
28.04.2011 17:34

За да си репортер , журналист и да пишеш статии , най-важното ти качество , което дори и да нямаш , трябва да се постараеш да не го показваш в най-големи размери , това е БЕЗПРИСТРАСТИЕТО. Статия , написана от един човек със единствен интерес БАРСЕЛОНА. Г-н Русев , вашата цел е да изкривите представите на хората за един човек и едва ли не вие да ги поставите срещу него. Много правилно си излезе Жозе тактически за мача, който вървеше по плана му до 60 минута, когато симпатичния на мен Волфганг Щарк провали Ел Класико. Едва ли има отбор в света , който може да се надиграва със каталунците , но не са много треньорите , който могат да се надлъгват тактически с тях. Това прави Моуриньо голям. Ако не беше изгонен Пепе може само да гадаем какъв щеше да е развоя на мача. Почти във всеки мач Барса е толерирана от съдии къде по-малко , къде повече или най-вече тогава когато им е най-необходимо. Много добре се изрази Моу след мача .. "Гуардиола спечели една Шампионска лига, от която мен щеше да ме е срам. Наистина беше скандално на "Стамфорд Бридж". Ако тази година пак я спечели, ще е след скандал на "Бернабеу". Пожелавам на Гуардиола да спечели една чиста купа от Шампионската лига, а не белязани от скандали" .. НЕ СЪМ ФЕН НА РЕАЛ МАДРИД просто гледам с реални очи от страни .. Готов съм да отговоря на всеки един критик и да защитя думите си *smile*

Americano
28.04.2011 17:36

Цитат. Моуриньо ще пита “защо Йовребьо, Бусака, Де Блеекере, Щарк?”, а светът ще му отговаря: “Защо Мерк (безумно изгонил Андраде в полуфинала на ШЛ 2003/04 Ла Коруня – Порто)? Защо Бенкуеренса (зачел гол от явна засада на Милито миналата година на “Сан Сиро” за 3:1) Ще говори злъчно как му се ще Гуардиола да вземе “чисто” една Европейска купа, макар отлично да знае, че никога няма как да се вземе “чисто” подобен трофей, а в ушите му ще отеква отговорът “Ти първо се сети за пътя към своите две!”. (Визират се облагодетелстване срещу Манчестър Юнайтед и Ла Коруня през 2003/04 и в първата среща с Барселона през 2009/10). Или пък ще го подканят да си спомни за финала за Купата на УЕФА със Селтик. И т.н. до безкрайност...

timito92
28.04.2011 17:34

Моу е троньор, който се е доказал неведнъж. Васил Русев ли е човека, който ще казва какво да прави той. Жалка картинка

pernabukan
28.04.2011 17:32

през 2004 , когато жозе моуринъо спечели шампионската лига,когато отстрани манчестър юнайтед,тогава беше отменен чист гол за манчестър, а ако беше зачетен този гол,порто нямаше да се класира напред и нямаше да спечели шампионската лига

Americano
28.04.2011 17:28

Всички вестници в Европа свалят шапка на Барса и Меси и критикуват остро Моу за страхливата игра на Реал. Само в БГ злобарчета си намериха ново оправдание да плюят по най добрия отбор в момента.

Junytooo
28.04.2011 17:28

оф като почнете да ми издребнявате за писане колко сме6но ми става АЕ ХВАЛИ ВЕЛИКИ РЕАЛ ПЛЮЙ съдиите и мрази ВЕЛИКА БАРСА

Junytooo
28.04.2011 17:53

просто всеки ръб излезе разбира4 преди каде за нару6ения без топка най малко с жълт картон се наказваха,сега удари в лицето се наказват с жълт картон (АДЕБАЙОР)

mitenceto1
28.04.2011 17:47

Пич ти наистина си уникално ТЪП

Americano
28.04.2011 17:26

[@link http://www.fcbarcelona.bg/]%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8/ Няма какво повече да кажа. Червения картон се обсъжда явно само БГ*joking*

boc1
28.04.2011 17:52

да бе, само в БГ *confused* това в сайта на барса ли ти го казаха *joking* The world press coincides in deeming the red card Pepe saw against Barcelona as unfair and decisive in the outcome of the game. Pete Jenson, The Independent (UK) "Pepe was shown a red card for a challenge on Dani Alves after the break with the theatrical reaction to the foul ensuring the card was red and not yellow, as it should have been." Daily Mirror (UK) "Real defender Pepe went on 62 minutes for a studs-up challenge on Dani Alves. It was a yellow card at worst. But the Barcelona players surrounded Stark like a pack of wolves to demand action. The official panicked and produced red." Jacopo Gerna, Gazzeta dello Sport (Italy) "Harsh send-off. Without Pepe's questionable red card on the 61-minute mark the match couldn't have ended the way it did." L'Equipe (France) "In a match plagued by errors and confrontations, the most noteworthy was Pepe's send-off." Marca (Spain) "An excessive red card for Pepe left Real Madrid with ten men a fourth time against Barcelona." AS (Spain) "Stark's mistake was to call a red card when it should have been yellow, but his greatest sin was to deprive us of football." El Mundo (Spain) "Once again, Real Madrid ended the match with ten men against Barcelona following Pepe's challenge on Alves, interpreted by the referee as violent when a yellow card would have probably sufficed." ABC (Spain) "Stark arrived and made a mess of things by booking Pepe with a red card when it should have been yellow at worst. He killed the tie with one blow. He destroyed Real Madrid and gave wings to a Barcelona side that had begun to give way." La Gaceta (Spain) "Germany's worst referee unfairly sent Pepe off and killed the semifinals." El Pais (Spain) "Pepe tackled Alves on the right leg. The red card could have been yellow, but referee Wolfgang Stark sent the Madridista off."

codi_m
28.04.2011 17:24

Васил Русев.... ти си жалък тип хахахаха

izrodonomiks
28.04.2011 17:23

Junytooo първо се научи да пишеш правилно недъг.Много тъп румънец си мен :Х

Junytooo
28.04.2011 17:21

ХАХАХ мн добра снимка САСЕДЯ *thumb_up* РЕВЛЪОТО КАДЕ Е ЗДРАВ КАТО БИК А ПАДА ОТ те4ението на стадиона

be4ev
28.04.2011 17:20

абе вие журналистите не трябва ли да сте безпристрастни?

п. с. не симпатизирам на нито един от отборите

mufk98
28.04.2011 17:20

хахаах не сам нито от реал нито от барса ,ама този които го е писал наистина много мрази моу *joking**joking**joking**joking*

Americano
28.04.2011 17:17

Цитат. Моуриньо ще пита “защо Йовребьо, Бусака, Де Блеекере, Щарк?”, а светът ще му отговаря: “Защо Мерк (безумно изгонил Андраде в полуфинала на ШЛ 2003/04 Ла Коруня – Порто)? Защо Бенкуеренса (зачел гол от явна засада на Милито миналата година на “Сан Сиро” за 3:1)

Ще говори злъчно как му се ще Гуардиола да вземе “чисто” една Европейска купа, макар отлично да знае, че никога няма как да се вземе “чисто” подобен трофей, а в ушите му ще отеква отговорът “Ти първо се сети за пътя към своите две!”. (Визират се облагодетелстване срещу Манчестър Юнайтед и Ла Коруня през 2003/04 и в първата среща с Барселона през 2009/10). Или пък ще го подканят да си спомни за финала за Купата на УЕФА със Селтик. И т.н. до безкрайност...

Junytooo
28.04.2011 17:15

Реал с игра не могат да превъзходят БАРСЕЛОНА не се ли убедихте,трябва да ритат като магарета за да имат някакъв успех,Моъ го забеляза.И какво реал ще играят на ръба на фаула че то всяко тяхно влизане може да се каже бе фаул а всеки 3ти 4ти фаул за картон

mitenceto1
28.04.2011 17:08

Обедих се че тука сте сички фенове на Барса както и да е безпорно Моу играе дефанзивен футбол това е факт но нека все пак да се замислим за какво се играе във футбола.Както всички знаем това е победата независимо дали тя е с 10:0,5:0 или 1:0 съгласен съм с тезата че това не е РЕАЛ който всички познаваме да играе с 5ма защитници и 2 опорни халфа но за да победиш красивата игра на Барселона(която е безпорно такава) трябва да разчиташ на защитата и бързите контра атаки а това го може само Моу.Извън темата както и аз така и други фенове на Кралете смятам че изгонването на Пепе беше абсурдно феновете на Барса могат да мислат по друг начин но нека да изгледат предишните мачове на любимия отбор срещо Арсенал и най вече срещу Челси

S1ck
28.04.2011 17:07

Васил Русев, да пишеш такива неща за Моуриньо е показателно за две неща:

1) Или искаш половината сайт да те кълне, или имаш високо мнение за разбиранията си за футбол;

2) Явно футбол гледаш отскоро, или гледаш твоите любими отбори.

И сега нека напиша причините, поради които ти казвам това:

1) Ако се разровиш по статистиката на отборите, водени от Моу в шампионските им години, ще видиш, че са вкарвали най-много голове на фона на всички останали и са допускали най-малко. Ако следваме твоята логика, то биха липсвали и победи, може би?

2) Моуриньо играе различно срещу различните отбори. Нали не си очаквал да излезе да се надиграва с Барса? На всеки е ясно, че те са най-добрият отбор за последните години и да се мериш с тях е непосилно. Нормално е да подхожда по-дефанзивно. Отделно, явно си нямаш понятие от тактика и т.н. Реал, до червения картон, играеха перфектно тактически. Как щеше да свърши мачът - не знам.

3) Посочваш владеенето на топката - да, така е. Но това вчера и за Купата на Краля беше ненужно, защото не водеше до нищо - просто пасове в собствената половина, с едно положение за 60 мин.

И така, преди да ме нападнат и мен - Барса заслужиха победата си, но е несериозно да изкарваш Моуриньо слаб треньор...

Не съм фен на Реал М.!

Junytooo
28.04.2011 17:07

те се помнят само като Шампиони черно на бяло но съм сиг че мн хора не ги считат за такива защото с ни6то не са допринесли за футбола гледахме ч ску4ен финал каде някой заспахме а други ги следяхме 6тото сме ги играли на тото-то *smile*

Americano
28.04.2011 17:00

Човека си го каза черно на бяло. АКО ВСИЧКИ ОТБОРИ ЗАПОЧНАТ ДА ИГРАЯТ ЗАЩИТНО И ГРОЗНО, ФУТБОЛА ЩЕ СТАНЕ ПО БЕЗИНТЕРЕСЕН И ОТ КЪРЛИНГА. Отборите ще си печелят купи и пари с тази отвратителна, но ще загубим ние зрителите. Не случайно в футболната история остават отбори, като , Реал през 50-сте, Аякс през 70-сте, Милан през 80-сте, пак Реал по времето на галактико и Барса в момента. Всички тези отбори са играли красив, зрелищен футбол, без тънки сметки, без ни най малък намек за защитна игра. Никой не помни Интер с катеначото, никой не помни Гърция на европейското, никой вече не помни и Интер от миналата година. Сами си правете изводите, колко сте безмислени и ограничени, тези които плюете по човека написал истината за Моу.

sasedq
28.04.2011 17:18

Реал да бият като гости на митични камп ноу без пепе рамос и моуриньо ? На косъм

peshotar
28.04.2011 17:09

Ти май не излизаш от този сайт.През 10 минути ново твое мнение. 1.та до някъде си прав ,че всички искат да гледат красив футбол с много голове.Но защо са назначили от Реал Моу.Да печели или да играе красиво просто.Виж примерно един Блякпул (за тях се сетих първо),те не спират да атакуват,играят красиво...но ще изпаднат.Реал срещу Валенсия..6:3...4;0 първото полувреме...А каква е истината за Моу...спечелил е купите на страната в 4 различни държави,ШЛ с колко отбора...2?Печелил е Висшата лига,печелил е Калчото,ще спечели и Ла Лига... Искам сега Реал да бият като гости едно хубаво Барселона и да видим какво ще каже после Васил Русев...както и ти

KingGeorge
28.04.2011 16:53

Този, който е писал тази статия, е пълен олигофрен. Как може изобщо да са я одобрили и публикували. авторът е един от най-големите завистници на Моу очевидно. Моу където и да отиде печели трофеи и е на върха. Точно затова е най-големият треньор! Гуардиола докато не поеме някой друг отбор никой нормално мислещ човек няма да го вземе насериозно. И аз да поема Барселона в момента и аз ще печеля всичко с тях.

hausk
28.04.2011 17:04

Брато човекат,който е писал статията не твърди,че Моу е слаб треньор или нее най-добрия просто критикува начина му на играя и начина по който причинява до исвесна степен СКУКА и хората губят интереса от фудбола.Нима не е така

KrisPK
28.04.2011 16:46

Адебайор влиза със крушета закономерно защото видя как съдията даде червен за нищо и реши да ги понабие малко че много почнаха да играят театър ааааа аз бях пуснал бтвто да гледам футбол а станах свидетел на театрален спектакъл :/

Junytooo
28.04.2011 16:43

кво пи6е6 когато реал е с 11 души е,а кога 6те се научат да играят за топката а не за футболистите.Видя ли 1 грубо нару6ение от футболист на барселона ? Вие се отурвахте само с 1 4ервен, Адебайор влиза 4ак при 3тия му фаул без топка каде 6амаросва Бускетс му дават картон,Рамос 1вото полувреме като ни6то мое6е 4ервен картон да има Меси остава6е сам сре6ту вратаря а Рамос нокалтирва Меси с удар в гърдите,Лас 3ри влизания отзад без дори да докосва топката но няма картон,Марсело ст1пка Педро няма картон.И ВИЕ АКО СЕ МИСЛИТЕ ЗА ФУТБОЛИСТИ ИЛИ О6ТЕТЕНИ ГРАМ ЗНА4И НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ФУТБОл *thumb_down*

dan_68
28.04.2011 16:52

Ти първо се научи да пишеш , после коментирай ... колкото до статията ще кажа само едно - Барселона ги смаза !

peshotar
28.04.2011 16:51

Изглежда ми безсмислено само като чета как пишеш.Трябваха ми 5 минути да ти прочета мнението...едно от най-неграмотните в сайта.А ако не си видял груба игра на Барселона,значи си гледал друг мач....а Барселона се скъсаха да симулират и а ти сигурно си си мислил че от Реал наистина правят фаулове

peshotar
28.04.2011 16:37

Ох малко по остро...но що за тъпак е писал тая статия?И от кой отбор е да каже ако може...сигурно не е от Барселона???Първо,защо не стане той треньор на РЕал или на който и да е отбор и да прави умните си схеми с 10 нападателя.2.Моу се бил оправдал със съдиите.Абе малоумник,не е ли прав за червения картон,клип на 1ва страница има.3.Красивия футбол на "Барса"...аз не го видях...видях смешни балеринки и актьори падащи на терена бещ нищо,а когато извършват нарушение,съдията не си и помисля да извади картон.4.Не спечели ли Моу с 11 души в мача за купата.Специално първото полувреме кой отбор атакуваше.5.Във вчерашния мач,докато бяха 11 на 11 колко бяха ударите към вратата за двата отбора???Красивия футбол на Барселона е да си подават пасове на 2 метра,а дребнист и невъзмутим да беше вкарал докато бяха 11,в мача от премиерата,за купата или вчера...но уви не.Айде със здраве и по-малко глупави статии!!!

KaPp1
28.04.2011 16:37

Васил Русев е ограничен и некомпетентен журналист!Секи си има свободното право да използва каквато си иска схема.Когато ти станеш треньор тогава можеш да започнеш с съветите!Сега ти остава само да исказваш глупавото си мнение...*stop*

Tearstained
28.04.2011 16:33

Василчо,Василчо.....тая статийка няма да ти казвам къде да си я завреш ! Тия историйки как се играе футбол и какво аджеба представлява този спорт можеш да ги разказваш на хлапетата в махалата.Моуриньо изигра този мач брилянтно тактичкески и само някои грешки на негови играчи и също така високото актьорско майсторство на Педро и Алвеш позволиха на Барса да бие.Само така се играе срещу този отбор,няма друг начин да ги биеш.Един път се пробва да се надиграва с тях и отнесоха 5 гола.Моуриньо може да е арогантен и дразнещ тип но е много,много добър треньор.И не ми говори какви лекции трябва да изнася Гуардиола защото има много още да се доказва като треньор.Успехите на Барса най- малко се дължат на него,този отбор е плод от перфектната работа на школите през последното десетилетие.Този отбор,който и треньор да го води едва ли ще има кой знае каква разлика,те играят от няколко години заедно и много добре знаят какво се очаква от тях на терена.Когато Пепчо поеме примерно Виляреал и го направи шампион тогава ще го призная.Тази Барса в момента и аз мога да я водя *wink*

deivis
28.04.2011 16:27

Каталунска Паплач ... Говорите така за Моу щот ви знае цаката ... когато Реал е с 11 човека и 2 паса неможете да направите в тяхното поле , А КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ЧЕ ПРАВИТЕ 500 ИЗЛИШНИ ПАСА В СОБСТВЕНОТО ПОЛЕ ... Реал с ЧЕТВОРНО по-малко паса правят повече голови положение от Барса ... За купата на Краля се видя че едно полувреме можем да сме агресивни и да ви "спукаме" ... и снощи като се видя че агресивното и мощното полувреме за Реал ще е 2-рото и веднага намесата на (Фенът на Меси) дойде ... Тази барса найстина вече започва да става отвратителна ..

Americano
28.04.2011 16:48

Ти как разбра, Мощното полувреме ще е второто. Викаш ако не бяха изгонили Пепе Барса отиваха на резултат, а? *joking*

valk0v
28.04.2011 16:25

Абе момченца, защо никой не казва нищо за Капело - защитния футбол е 100 пъти по успешен от на маринчо и всеки го знае. Но Капело спечели Примерата и беше уволнен, заради забележете - защитния футбол, който не приляга на отбор като Реал - еми какво чакате и не уволнявате маринчо бре ? Какво чакате, маринчо вода само големи отбори с невероятни играчи, хайде да поеме някой по посредствен отбор да го видя тогава какъв специалист е.

Пълен измислен мишок е маринчо, това е истината

delpiero933
28.04.2011 22:16

Май идиота си ти.Какво направи с Порто бе?Да не би Порто да са били великата сила началото на века , случайно не помниш че със посредствения Порто спечели ШЛ....малоумник

Redbula
28.04.2011 16:20

хахаха момчета застреляйте се! Футбола не е само атака.Всеки има различен стил на игра и на поведение,всеки трениор има право да избира тактиката с която мисли че неговия отбор ще се престави най-добре.Аз лично предпочитам да гледам футбола на МОУ ,но вие не сте на това мнение и аз не ви опреквам защо тогава вие искате да опреквате различно мислищите от вас? Вие искате мача да завърша с 50 голови възможности и 10 отбелязани гола аз искам единоборство,борба,мъжество,сила,характер и 5-6 положения и 1-2 гола.Според мен няма справедливост във футбола-от 1 страна ако 1я отбор е Барса а др-я Интер ако 1я се защитава целия мач перфекно и в края му допусне гол той ще е ощетен а от др-га ако Барса атакува непрестанно а Интер се защитава и вкара гол минути преди края на мача тогава пък Барса ще е ощетен така че млъкнете защото сте смешни.Хубаво е че има хора като МОУ да разнообразява малко играта че и без тва има мн мераклии на атаката!

delpiero933
28.04.2011 16:20

Да не би при често възможните контра-атаки от страна на "грозно" практикуващия футбол отбор не се създават УДАРИ?

delpiero933
28.04.2011 16:17

Едни хора харесват статията , други не!Васил Русев , сигурно разбираш повече от мен футболът , но нека си изкажа мнението - това е футболна ТАКТИКА , да ГРОЗЕН футбол е, това е ФАКТ , но също така е ФАКТ , че това е стилът на Моуриньо.Може да разваля играта ,да я грози , както всички твърдите , но това е най-успешния начин да победиш противника - несъмнено - и Жозе знае как да го направи, въпреки че не му провървя последните мачове,освен този за купата.
И какви лекции да изнася Пеп?Пеп му трябва още много време , за да се докаже като специалист от ранга на Съра , Венгер , Капело , Липи , Моу.
Също така Моуриньо вече доказа с Интер (макар и да ги мразя) с 10 човека се разправи с Барселона на Камп Ноу и изнесе лекция по ЗАЩИТА!Айде със здраве!

jahatam
28.04.2011 20:41

Нека си дадем сметка кое е важното - победителя или купите ... Много добра статия-Реал Мадрид едва ли са печелили 9 ШЛ само със защита.Моуриньо пада този сезон,защото Реал не е Интер,няма ги твърдите 7 защитници...Винаги вината се търси у другия.Това май е по-скоро детинска работа...

brisi
28.04.2011 16:14

пишете пълни глупости .кога е практикувл такъв футбол?в челси ли или в порто или в реал?НИКЪДЕ.по какъв друг начин можеш да играеш с/у невероятния наистина отбор на Барса....?ще бъдеш премазан.тактика,това е.на мач с такъв заряд,такъв залог и с/у такъв отбор няма много вариянти...

dark_b
28.04.2011 16:11

невъзмутим, скромен но блестящ малък Меси, който посяга да удари играч без топка, но небива забелязан от съдията - който искренно му се възхищава

boc1
28.04.2011 16:10

Васил Русев ще имаш по-голям успех с икебана.

dark_b
28.04.2011 16:06

Васил Русев : Съветвам те да престанеш да пишеш. Намери си друго хоби, може би плетене на вестници *wink*

city_blue
28.04.2011 16:04

прав е Моу... с/у арсенал,реал измислени червени картони *cards*

denny7bg
28.04.2011 15:58

Не че нещо искам да ви кажа Уинър но това е тактика,да практикува "грозен" футбол но всички видяхме през годините колко купи е спечелил.Това просто си е неговият стил на игра,не го харесвам но се оказва доста печеливш с изключение на мачовете с Барса

sstefan
28.04.2011 16:09

точно така въпрос на тактика е

pernabukan
28.04.2011 15:57

много хубава статия , браво на този , който я е написал и всичко написано в нея е истина , жозе моуринъо напълно разваля футбола , прави от един велик отбор , един отбор , който го е страх да атакува и то на собствен стадион на 1/2 финал на Шампионска Лига и след това търси вина в съдиите , еми какво са му виновни съдиите , че неговите играчи са най - грубите футболисти и не искат да играят футбол , а гледат само да счупат краката на някой , вчера това се потвърди с червения картон на пепе , тоя пепе незаслужава да играе футбол , да му забранат на играе футбол , това което играе той , не е футбол , пепе е изпълнен с гняв футболист и за него радостта не е от това да играеш футбол , а от това да счупиш краката на някой