Бразилската България!

12:35
Бразилската България!
"Ходих и на уроци (по български), но по-голямата част научих от съотборниците си в Беласица и ЦСКА. И понеже знам какъв ще е следващият въпрос, първата ми дума не беше мамата, а подай. След това разбрах, че става и комбинация от тези две думи. Шегувам се, разбира се. Знам, че не знам много български, но колкото да се разбирам с всички, ми стига", споделя в интервю за "24 часа" халфът на ЦСКА Маркиньос и добавя: "Както може да се очаква, на петия или шестия ден, вече бях болен след идването си в България през зимата. Тогава един приятел Асен ми направи топла ракия. Нали знаеш. Грее се. Отпил съм не повече от 10 грама и всичко ми изгори. От този момент нататък не съм пипал повече това питие. Прекалено силно ми е. Просто не става за бразилец".

След подобна изповед, в един глас мега-звездите Жоро Маабожкин Бекъма и Гацо Бацов биха възкликнали: "Мани го тоа! Пущиняк! Не става!".

Да, ама не. Лотар Матеус смята, че става...

Напоследък отново актуална стана темата за "побългаряването" на чуждестранните футболисти, които играят у нас и участието им в националния отбор. Не толкова отдавна Предраг Пажин, Златомир Загорчич, Игор Томашич, Лусио Вагнер и Зоран Янкович бяха важна част от представителния ни тим. Хипотетично да предположим, че е възможно в националния да играят 11 натурализирани чужденци. И за да стане по-интересно, нека бъдат само бразилци. Имаме доста. Къде по-качествени, къде не чак толкова... това е въпрос на лично мнение.

Факт е обаче, че до 4 юни Маркиньос вероятно ще трябва да научи "Горда Стара планина". А след него може би и Дока, и Платини...

Като се замислим, бразилците "на килограм" у нас вече ги няма. По клубовете останаха качествените и това е нормално, след като почти не остана елитен отбор, който да не се е опарил.

И така, нека играта "Мениджър, направи си сам национален отбор от "кариоки", играещи в "А" група", да започне сега!

На вратата: Безспорният № 1 е Виничиус Баривиера от Литекс. Стражът имаше колебливи изяви в първите си мачове с екипа на "оранжевите", но постепенно стабилизира играта си.

В защита: Тук е големият проблем... Нещо липсва материал. За тази "невралгична" зона и бразилците май не могат да ни помогнат. Но те все пак са "кариоки", да не забравяме. Царете на финтовете и красивия футбол. Каква ти защита? Все пак в "А" група не сме останали без бранители, но централните са кът, затова ще преквалифицираме. Да заложим на съотборниците в Черно море Марко Тиаго и Адемар Жуниор, плюс Габриел Фернандо от Черноморец. Трима стигат. Нали все пак говорим за бразилци. Ще играем атакуващ футбол.

Сега да наситим халфовата линия: Том и Дока от Литекс ще играят халф-бекове. В центъра ще бъдат Сандриньо (Литекс) и Маркиньос от ЦСКА. За петия халф имаме богат избор между Ели Маркес (Черно море), Антонио Дос Сантос (Черноморец Бургас) и Евертон Джилио (Локо Пловдив). Да кажем, че ще играе този, който се намира в най-добра форма.

И за финал двамата нападатели:
Безспорен титуляр е Мишел Платини (ЦСКА), който през пролетта се отпуши и вкара няколко страхотни гола. До него ще поставим Луис Едуардо от Монтана, а на пейката ще седне Марио Жардел. Той вече не е у нас, но до скоро беше, така че още го броим за "български бразилец".

А сега малко ретро!

През годините на прехода в първенството ни играха не малко качествени бразилци. На прима виста, с уговорката, че вероятно изпускам много играчи, ще ви наредя един отбор, който наистина изглежда впечатляващо! Истинските любители на футбола няма как да не си ги спомнят.

Вратар: Родриго Галато
Защитници:
Роджерио Перейра, Жеан Карлош, Тиаго Силва, Лусио Вагнер
Халфове:
Зе Соареш, Жоазиньо, Лео Лима
Нападатели: Рожерио Гаучо, Деде, Неи и др.

Някой от тези имена говорят много! Особено защитниците.

А сега ето и моят отбор за "всички времена" от бразилци, играли и играещи у нас:


Галато, Тиаго Силта, Джери Перейра, Жеан Карлош, Лусио Вагнер, Сандриньо, Маркиньос, Жоазиньо, Дока, Платини, Неи

Този състав наистина изглежда впечатляващо! Как ви се струва? Ако тези играчи се изправят срещу националния ни тим, какъв ще бъде резултатът? Оставям на вас да прецените.

Подредете и вие вашия състав. Очакваме коментари и мнения!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
09.05.2011 21:05

Според мен най-добрите чернокожи нападатели, играли в А група в последните сезони за Неи и Гара.Добре щеше да е да играят за България *joking*

vlatkyn
09.05.2011 19:06

Докато играят бразилци у нас, а нашите момчета не получават шанс, ще гледаме САЩ 94 през крив макарон, а бразилците ще станат още 10 пъти световни шампиони. За съжаление винаги криво разбираме цивилизацията. Нашите клубове гледат от големите европейски клубове, но всичко изглежда като видяла жабата че подковават коня и тя дигнала крак*ball*

hevata
09.05.2011 18:09

видех го спасун оня ден как рипна на кура на Мишел след 1/я гол

sockenheld
09.05.2011 18:05

аз от тийа вси4ките познавам само спас делев*joking*

XJlanetoo
09.05.2011 14:53

Баривиера,Тиаго Силва,Жеан Карлош,Лусио Вагнер,Том,Сандриньо,Маркиньос,Лео Лима,Жоазиньо,Платини,Неи 3-5-2 резерви:Галато,Адемар,Марко Тиаго,Ели Маркес,Зе Суарез,Дока,Евертом Жилио Том,Вава,Родриго Соуса,Жеан Карлос.

deyan_72
09.05.2011 14:25

Галато, Тиаго Силва, Камазола, Марко Тиаго, Лусио Вагнер, Адемар, Маркиньос, Жоазиньо, Дока, Платини, Неи

deyan_72
09.05.2011 14:20

Чарас е аржентинец.Тук става въпрос за бразилски футболисти.

berbo_cskarq
09.05.2011 14:19

галато.тиаго силва,жеан карлос,4арас,адемар,жоазиньо, зе соареш,дока,марко,неи,платини

berbo_cskarq
09.05.2011 14:10

лусио вагнер няма място там,трябва да е маркос чарас.също така сандринио и марко са излишни,нито имат някаква блестяща техника нито са силови игра4и.за другите може би

Addicted92
09.05.2011 13:43

Уоу , туку виж се засечем с Бразилия наистина .. ще играят Бразилия "А" , срещу Бразилия "Б" *smile* хахахах

tootko
10.05.2011 08:17

по скоро нашите бразилци ще са Бразилия В или Г *smile*