Челси - Ливърпул - клубни вести

17:01
Челси - Ливърпул - клубни вести
Очаква се Франк Лампард да започне титуляр за Челси в полуфиналния мач за Шапмионската лига срещу Ливърпул в сряда, след като  му бе позволено да отсъства за погребението на майка си.

Тя почина от пневмония миналият четвъртък и Лампард отсъстваше по време на домакинската победа над Манчестър Юнайтед. Но той се завърна за тренировката още в неделя и се очаква да започне мача на "Стамфорд Бридж". Челси разчитат на предимството,което имат след гола на Рийзе в първия мач.

Завръщането на Лампард и Есиен ще доведе до изваждането на Джон Оби Микел от основната единадесеторка, която започна срещу Юнайтед . Ганаецът пропусна мача на "Анфийлд" заради наказание,но беше невероятен на "Стамфорд Бридж" в събота.

Старши треньорът на Челси, Аврам Грант, няма проблеми с контузени играчи,което означава, че в атака започват Джо Коул, Соломон Калу и Дидие Дрогба.
В другия лагер, опонента на Грант, Рафаел Бенитес даде почивка на титулярите си при равенството с Бирмингам в събота, тъй като вече си бе осигурил участие в Шампионската лига през следващия сезон. Стивън Джерард, Фернандо, Торес, Дирк Кайт, Райън Бабел, Шави Алонсо, Хавиер Масчерано, Джейми Карагър и Алваро Арбелоа се завръщат за тазвечерния двубой.

Единствените титуляри, които играха в съботния мач на отбора бяха вратарят Рейна и левият бек Джон Арне Рийзе, който беше сменен след час.
Норвежецът трябваше да понесе няколко доста нападателни заглавия от вестниците по повод автогола, който си вкара в последната минута на Анфийлд.

С всичките си налични титуляри в състава, единствената дилема пред Бенитес е кого да сложи за партньор на Карагър като централен халф.
Сами Хюпиа е играл във всички досегашни мачове от ШЛ през този сезон, докато не отпадна в първата среща преди седмица за сметка на Мартин Шкъртел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

the_falcon_1918
30.04.2008 18:02

Добра статия, само имам една забележка ако ми позволите..Карагър централен ХАЛФ?! защитник бих казал