Левски иска спортно министерство и по-малко отбори в \"А\" група

12:17
Левски иска спортно министерство и по-малко отбори в \"А\" група
Председателят на Управителния съвет на Левски Георги Марков заяви пред делегатите на конгреса на БФС, че неговият клуб настоява Министерския съвет и държавата да направят четиригодишна програма за развитие на детско-юношеските школи. Според Марков, с подобна програма може да се работи по олимпийския цикъл, като се отдели специално място за футбола.

"Държавата трябва да въведе облекчения на клубовете, които влагат пари в детско-юношески школи и спортни бази. Така, повечето клубове ще започнат да влагат пари в развитието на младите. Трябва да има кардинални промени в закона за физическото възпитание и спорта, и даването на базите за дългосрочно ползване. Преди време имаше Кръгла маса, на която клубовете настояваха за дългосрочно отдаване на базите за 35 или 50 години. По този начин, държавата едновременно запазва собствеността си и се дава шанс на българския спорт, и в частност футбола, да се развива. Държавата трябва да се ангажира и с финансиране на спорта. Ако трябва, да отдели средства от държавния излишък", заяви Марков.

"Нашият клуб смята, че трябва да има Министерство на спорта, а не както е сега Агенция. Така ще може по парламентарен начин да бъдат защитавани интересите на спорта и футбола. Лицето на българския футбол - националният отбор, в никакъв случай не трябва да бъде срам. Не може да искаме на всеки 10 години да бъдем четвърти в света. Нека да дадем път на младите и да се работи сериозно с тях", каза още Марков. Той допълни, че според него броят на футболните клубове в "А" група трябва да бъде намален.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DARGO
30.01.2009 16:43

Да а защо не останат само 2 Левски и резервите на Левски та да не губят мачове така също могат да го направят и в Евро турнирите Левски да играе срещу резервите си и винаги ще е 1 така да стане и национала България срещу юношите на България(до 21г но сигурно те играят по добре от 1 ни отбор).В България освен глупости и простотий нищо друго не може да се измесли като Боби Михайлов го били преизбрали щяха да преизберат на путкин ден ако не бяха подляли вода на Батето нали са го преизбрали същите нещастници дет го туриха там и му лижат гъза

bacardy_breezer
30.01.2009 15:00

Оф верно на нас и 10 отбора са ни много ..ние да не сме Италия или Аглия та да имаме толкова много отбори.Смятам ,че 12 отбора ще е добре!!!4 да се махнат - Миньор,Бела,Спартак Вн , Ботев Пд.......

Cristian0
30.01.2009 13:23

хаха малко се пообърках ама исках да кажа че ще са по добре подготвени нашите "грандове" ако играят повечко мачове помежду си вместо да играят с не толкова качествени отбори!!!

Cristian0
30.01.2009 13:20

pafata изпревари ме тъкмо щях да пиша същото,а MeToDueB искам да питам няма ли да са по добри и в Европа Левски,ЦСКА,Литекс ако жместо срещу Беласица примерно или Спартак (Вн) вместо да играят повечко мачове помежду си!!!

pafata
30.01.2009 13:14

И какви са глупавите искания според теб? Със сигурност трябва да се намалят отборите най-накрая, за да има по-качествени мачове. Да не сме суперсили като Англия или Испания, че да имаме 20 отбора в елитната дивизия?

MeToDueB
30.01.2009 12:53

Не съм го чел цялото, а само заглавието, но и от него съдя колко глупави искания имат "сините"... Сега са ни малко 16 отбора в А група, пък те искат още по-малко. Трябва отборите да станат поне 18, а най-добре 20. И да се дадат прословутите бази на отборите, за да станем поне на едно средно ниво.