Ники Михайлов даде старт на прекрасна инициатива

16:02
Ники Михайлов даде старт на прекрасна инициатива
Старт на инициативата "Нашите спортисти в подкрепа на живота" даде вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов.

Кампанията стартира по инициатива на стража на Твенте, Българският Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология. Михайлов е кръводарител и пожела да покаже на всички, които никога не са дарявали кръв, че кръводаряването е марка за здраве, а освен това се помага на деца, родилки, тежко болни и пострадали, които се борят за живота си всеки ден.

"Искам да призова всички спортисти в България да дарят кръв, а при възможност да се включат всички хора. Запалих се по идеята от Холандия, тъй като там това е редовна практика. В чужбина доста от известните хора помагат за такива каузи, не само спортистите. Димитър Бербатов започна с благотворителни инициативи у нас, а аз съм млад играч и е нормално да взимам пример от него", заяви стражът на Твенте, който не успя да стане за втора поредна година шампион на Холандия.

"Има много нови момчета в националния, а аз имам мотивация за мача с Черна гора, предполагам, че при всички е така", сподели Михайлов по повод на предстоящата евроквалификация на националния тим на България с балканския тим. Юношата на Левски добави: "Няма какво да се лъжем, шансовете ни за класиране на Евро 2012 са малки, но ще направим всичко възможно. Сега просто трябва да обиграваме отбора с новите момчета в него".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация