"Аз обичам спорта" зарадва отново децата на Благоевград

16:04
"Аз обичам спорта" зарадва отново децата на Благоевград
Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов отличи в Благоевград 150 деца, участвали в спортен празник, посветен на Националната кампания "Аз обичам спорта".

Церемонията по награждаването се състоя на спортния комплекс "Пирин". Официални гости на събитието бяха световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев, световният вицешампион Пламен Кисьов, директорът на регионалната дирекция на Българския спортен тотализатор Светлин Бонев и общинският съветник Йордан Андонов.

"Изключително ми е приятно, че присъствам на инициатива от кампанията "Аз обичам спорта". Моето желание е тя целогодишно да бъде във вашето ежедневие, защото спортът дава много, но изисква усилие. За спорт са нужни и подходящи условия. Българският спортен тотализатор, съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта, започват реконструкция на лекоатлетическата писта във вашия комплекс. Първата копка ще се състои на 28 май от 12,00 ч.", каза заместник-министърът на участниците в спортната надпревара. За втора поредна година кампанията на МФВС организира състезания за децата на Благоевград. Учениците от 5-то СОУ "Георги Измирлиев", от ПМГ "Академик Сергей Корольов" и възпитаниците на дома за деца, лишени от родителска грижа "Св. Николай Мирликийски", спортуваха заедно и показаха, че футболът може да интегрира, обединява и сприятелява. Към тях в празника се присъединиха лекоатлетите на клуб "Джордан", които се включиха в надпревара на троен скок, скок на дължина и спринт. 30 деца от баскетболен клуб "Пирин-Благоевград" организираха турнир по стрийтбаскет, а хандбален клуб "Интер"(Благоевград), клубът по канадска борба "Аrm sport", таекуондо клуб "Фолкън" и шахматен клуб "Виктори" демонстрираха техниката си в съответните спортове. Празникът завърши с настроение, всички бяха доволни от наградите, осигурени от МФВС.

На купите, медалите и тениските на участниците в проявата бе изобразен талисманът на "Аз обичам спорта" Здравко, който от година на година събира и радва все повече деца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация