Дербито е в Рим, а напрежението в Милано и Торино

12:18
Дербито е в Рим, а напрежението в Милано и Торино
21-ят междинен кръг отново ни предложи много емоции, голове и картони. Най-големият печеливш след него е шампионът Интер, който си върна разликата от 6 точки пред вторият Юве. "Бианконерите" стъпиха на криво в Удинезе, а третият Милан също се препъна у дома срещу Дженоа. Рома и Фиорентина пък постигнаха важни победи. Рано е още за сметки или още по-малко за изводи, но по всичко личи, че Интер върви към поредната си титла. Сега предстои наглед спокоен кръг, в който лидерите не би трябвало да имат особени затруднения. Дербито в Рим, а емоциите ще са навсякъде. За първи път през 2009-та няма пряко "оцеляващо дерби", но пък има много ключови двубои за застрашените отбори.

31 януари, Събота

► 19:00 часа: Наполи - Удинезе

Наполи е единственият отбор, който е загубил последните си 3 двубоя. През 2009-та тимът здраво дръпна ръчната. Явно тя няма да е успешна колкото 2008-ма за "небесносините". До Нова година всичко вървеше добре за Еди Рея и неговите футболисти, но след това нещо стана и отборът вече е дори извън зона Европа. Тимът загуби и най-ценното си оръжия - победите на своя земя. Сега предстои отново домакинство, но този път то няма да е без моторът на тима – Марек Хамсик. Словакът се завръща след наказанието си от два двубоя, а надеждата на тифозите е, че отсъствието му е било единствената причината за слабото представяне напоследък. Удинезе пък са на противоположната вълна, след като в сряда изненадаха "съцветниците" си от Торино. Преди това отборът не бе вкусвал вкусът на успеха цели 11 поредни двубоя, но пък това прави победата срещу Юве още по-сладка. Дали обаче тя ще се окаже повратна за излизане от кризата, предстои да видим. Йецо и Джианело са контузени за домакините, а правата на халфът Даниеле Манини бяха спрени за една година от италианския спортен съд. Причината е, че футболистът се е забавил с над 30 минути за антидопинговата контрол след мача Киево - Бреша, когато още играеше за брешаните през декември 2007 година. Другият наказан е Франческо Монтервино, но той ще пропусне само една среща. Гостите излизат в пълен състав. Не е за пренебрегване и фактът, че двата тима имаха само 2 дни за почивка.

► 21:30 часа: Ювентус – Каляри

Междинните кръгове винаги са били неприятни за Юве. Традицията се спази и този път. "Старата госпожа" загуби за първи път от 22 ноември миналата година, при това срещу отбор, който нямаше победа цели 11 мача. Добрата новина за "бианконерите" дойде в края на мача, когато Давид Трезеге влезе като резерва и с това даде заявка за титулярното място, където Амаури и Якуинта изглеждат бледи напоследък. Французинът вече е възстановен от травмата в колената, но все още трябва да се внимава с неговото включване. Раниери пък вече ще си има едно на ум, когато реши да дава почивка на капитана си Алесандро Дел Пиеро. Сега отборът му посреща коравият и доста приятен за гледане напоследък тим на Каляри, който идва в Торино със самочувствие, след като спечели последните си 3 двубоя. По всичко изглежда, че няма да е много лесно за Юве, още повече, че миналата година "сардинци" откраднаха точка при визитата си, но е излишно да казвам, че място за повече грешки при "бианконерите" няма. Те успяха да пропилеят стопеният актив на Интер и то само за един мач. Сега Дел Пиеро и компания отново са на 6 точки след шампионите, а и Милан вече диша във врата им. Каляри пък няма какво да губи и всяка точка ще е добре дошла за тях. Донеслият им трите точки в сряда срещу Сиена Роберт Акуафреска е с травма и е под въпрос за този двубой. Другият контузен е Диего Лопез. При Юве положението с контузени продължава да е критично. Все пак Трезеге и Киелини вече са на линия, а Мауро Каморанези има шансове най-после да попадне в групата. Манингер, Дзебина, Кнежевич, Тиаго и Салихамиджич обаче нямат.


1 февруари, Неделя

► 16:00 часа: Болоня – Фиорентина

Общото между двата отбора е, че спечелиха много важните си двубоите в сряда. Разликата е в целите. Но пък и Болоня и Фиорентина ги изпълняват успешно засега. Първите вече са на безопасна дистанция от зоната на изпадащите, а след победата над Наполи, вторите отново попаднаха в зона Европа. Паонеса, Мутарели и Маркини ще пропуснат втори пореден мач за Болоня заради травми, а Йоргенсен и Кузманович са аут за гостите поради същата причина. Те ща са и без наказаните Сторари и Дзаури. Очаква се Адриан Муту да се завърне след травмата си.

16:00 часа: Аталанта – Катания

Вместо да се отрази положително, победата над Интер даде негативен ефект за Аталанта и тимът загуби последните си 2 срещи. Явно тя ще си остане най-върховото постижение за "бергамаските" през този сезон. Катания пък все още търси първата си победа извън границите на своя стадион. Разликата между двата отбора е само 1 точка, но те все още са далеч от опасната зона. И в двата лагера има по един наказан ключов футболист. Това са съответно Дони за домакините и Тедеско за гостите.

► 16:00 часа: Сиена – Лече

В сряда Лече записа 10-я си Х този сезон, спечели много важна точка във Верона и остана над чертата. Едва ли обаче ще остане там за дълго, тъй като тимът на Марио Берета навлиза в много тежка поредица от мачове. Гостуването на Киево даде и две жертви – Фабиано и Дзанкета получиха съответно червен и жълт картон и ще пропуснат този двубой. Мунари е с травма. За Сиена, която е един от най-добрите домакини, аут са трайно контузените Розетини, Белмонте и Манита, а Галопа е наказан.

16:00 часа: Дженоа - Палермо

И двата отбора се намират в добра форма, като в последните си 6 двубоя са спечелили 12 точки, което ги нарежда на втора позиция в тази своеобразна класация, след Интер, Юве и Рома, които са с по 13. Ако гледаме обаче една друга класация, тази на домакинското представяне, то гостите от Палермо нямат почти никакви шансове, тъй като Дженоа все още не са губили двубой у дома, като са спечелили 7 от 10-те си срещи до момента. Отборът на Джанпиеро Гасперини не загуби дори и гостуването си на Милан в сряда, а амбициите за участие в Шампионска лига на есен стават все по-смели и реални. Палермо също има не малки шансове за зона Европа, но "розовите" по-скоро ще си останат в "златната среда". Паро, Гаспарони, Потенца, Скарпи и Тиаго Мота са в лазарета на домакините, но пък се завръщат внеслият свежест в края на мача с Милан Рафаеле Паладино и защитникът Матео Ферари, който изтърпя наказанието си. Гостите ще са без трайно контузената си звезда Фабрицио Миколи, както и без друг бивш футболист на Ювентус – Фредерико Балцарети, който е наказан.

16:00 часа: Реджина – Рома

Като изключим равенството с Милан в началото на годината, Рома е единственият отбор, който е спечелил всичките си мачове в Серия "А" през 2009-та. "Вълците" са спечелили 9 от последните си 10 мача в шампионата, а четвъртата им поредна победа срещу Палермо в сряда (2:1) ги изкачи на 5-та позиция, само на точка зад четвъртият Дженоа. Като добавим и новината, че Франческо Тоти вече е напълно възстановен от травмата, по всичко изглежда, че Лучано Спалети е най-щастливият треньор в Италия за момента. Сега обаче "джалоросите" гостуват на последния, а практиката показва, че такива мачове не са за подценяване. Трайно контузените Монтела и Касети са единствените, които пропускат мача. Десният бранител получи доста сериозна травма в сряда и ще отсъства от терените около три месеца. Той се появи едва в последните минути на мача с Палермо и разкъса мускул на дясното бедро. Тази новина е една от малкото неприятни за Спалети, който се скара с Кристиан Панучи и мислеше да не разчита на него до края на сезона. Освен трайно контузените Виджиани, Бриенца, Гьоса, Касционе мачът за домакините пропуска още Кармона, който изтърпява наказание от 2 срещи.

16:00 часа: Киево - Сампдория

Домакините пропуснаха да бият Лече в сряда и да излязат от зоната на изпадащите, но все пак продължават да са без загуба вече 4-ти пореден двубой. Във второто си поредно домакинство, те ще срещнат отбор, който все още не им е пряк конкурент за оцеляване, но е на път скоро да стане, ако продължава с колебливите си игри. Все пак завърналият се Антонио Касано е във върхова форма и едва ли ще позволи това. Завръща се и Джанпаоло Пацини, с който "лошото момче" на Италия се очаква да завърже страховит нападателен тандем. През седмицата Сампдория направи втория си зимен трансфер, привличайки защитникът на Каляри Микеле Фери, който е юноша на Милан. Неговото идване ще облекчи треньора Валтер Мацари, който има сериозни главоболия, свързани с отбраната, след контузиите на Пиетро Акарди, Хуго Кампаняро и Андреа Раги. Аут за този мач са още Форнароли и Франческини, както и наказания Десена. В лагера на Киево няма контузени, но пък има цели трима наказани – Марколини, Пинци и Мандели.

16:00 часа: Интер - Торино

Междинният кръг се разви по чудесен начин за шампионите. И двата им преки конкурента за титлата загубиха точки, а "нерадзурите" взеха едно от най-трудните си гостувания през сезона. Шампионите отново си върнаха преднината от 6 точки, която имаха преди зимната пауза. Проблемите на Мауриньо са от друго естество. Той продължава да изпитва трудности с овладяването на дисциплината в клуба и пререканията със собствените му футболисти продължават. Този път бунтарят не е бразилецът Адриано, а Марио Балотели. Младият нападател бе в групата за мача с Катания в сряда, но отказа да пътува за Сицилия, тъй като се притеснявал да не остане на пейката или дори на трибуната. Това вбеси ръководството на Интер и тъмнокожият футболист най-вероятно ще отнесе сериозна глоба и наказание. През седмицата Интер бе забъркан и в скандал с уреждане на мачове. Прокуратурата в Милано е започнала разследване, за това че "нерадзурите" нарочно са загубили някои мачове в края на миналия сезон, за да стимулира залозите за спечелване на титлата. Изобщо напрежението върху клуба и най-вече върху Мауриньо е голямо, но тимът все още е в най-благоприятна позиция и с най-големи шансове за титлата. Предстоят два леки мача преди дербито с Милан, които са удобен момент за успокояване на обстановката. В двубоя със закъсалият тим на Торино, освен трайно контузените Виейра, Матераци, Самуел и Киву, участие няма да вземат още наказаните Адриано и Мунтари. Както е известно във вторник бразилецът бе наказан за 3 двубоя, а един от най-грубите футболисти в Серия "А" получи поредния си червен картон в сряда. Абрускато и Пратали са с травми, а Бароне и Натали са наказани за Торо.

21:30 часа: Лацио - Милан

Безспорно това е дербито на кръга. Милан пропусна шансът да се изравни по точки с вторият Ювентус, след като допусна изравнителен гол в края на мача си с Дженоа в сряда и остана на трета позиция с 41 точки, на осем зад Интер и отсега нататък трябва да е почти безгрешен, ако иска да се надява на шанс за титлата. Лацио пък е от отборите, за които новата година не започна успешно. След двете си поредни загуби "орлите" вече са на 10-а позиция с 10 точки по-малко от съперника си. В последно време те са изключително удобен съперник за "росонерите". Римляните нямат победа над съперника си от цели 11 години (22 поредни мача)!!! Миналия сезон те бяха унизени на "Олимпико" с 1:5, а тази есен отново загубиха с 1:4 при визитата си в Милано. Капитанът на Милан Паоло Малдини и съотборникът му Матийо Фламини ще пропуснат този двубой. Двамата играчи на "росонерите" получиха третите си жълти картони и ще бъдат наказани за една среща. От отбора на Делио Роси поради същата причина Лихтщайнер и Паскуале Фоджа ще наблюдават двубоя от трибуните. Двата играчи също получиха жълти картони срещу Сампдория в сряда. Марко Бориело, който трябваше да се завърне в игра след двумесечно отсъствие именно срещу Лацио получи поредната си травма на тренировката преди мача с Дженоа, където разтегна мускул при опит да изиграе една топка с пета. Трайно контузени са още Каладзе, Неста и Гатузо. В лазарета на Лацио са Броки и Дел Неро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chanev92
01.02.2009 14:40

Tрябва някой да накаже и Анчелоти. Перманентна ограничителна заповед : Да не се мярка на по-малко от 100 метра от спортните съоражения. Само тогава мога да дам твърда 2ка за Лацио - Милан. Дори и загубата на Ювентус не е достатъчен стимул за Анчелоти да не изцапа метеното...

cesekarchetooo
31.01.2009 12:01

Reggina - AS Roma 2 - Рома са в прекрасна серия и постигат победа след победа. Реджина са в зоната на изпадащите, и в този домакински мач ще се хвърлят с всички сили. Смятам, че "Вълците" ще спечелят, но трудно.

Siena - Lecce Х - Предполагам, че това ще е от най-скучните мачове на кръга, и ще падне голямо надлъгване, което ще завърши без победител. По-сигурно е да се пробва под 2.5 гола.

Lazio - AC Milan X2 - Милан са в отлична форма и в последните двубои демонстрират много красива и резултатна игра. Изключение бе последният мач срещу Дженоа, в който Анчелоти допусна грешки при смените и логично "росонерите" бяха наказани. "Орлите" бяха победени в последният кръг от Сампдория, въпреки по-добрата си игра. Вярвам, че триото Кака, Пато и Бекъм ще продължат да наказват. Въпреки всичко е добре да се подсигури с хикс.

Успех и много печалби!

*wink*

cesekarchetooo
31.01.2009 12:00

Genoa - Palermo 1 - Дженоа се превърнаха в приятната изненада на Калчото. Изненадващо или не, те взеха ценна точка срещу Милан и все още се намират на невероятното за тях четвърто място. Серията от победи на Палермо бе прекъсната срещу Рома в предния кръг, и мисля, че "розовите" ще са обезверени. Принца вероятно пак ще отбележи...

Inter Milan - Torino 1 - Колкото и да не ми се иска, Интер ще спечелят. Не се хвърляйте на убедителна победа за Интер, те играят доста пестеливо напоследък, мисля че ще се получи нещо от сорта на 1-0 или 2-0.

cesekarchetooo
31.01.2009 11:59

Napoli - Udinese 1Х - Не мисля, че една случайна победа ще промени нещо в слабото представяне на Удине. Все пак трябва да се подсигури с хикс, защото Наполи стъпват накриво напоследък...

Juventus - Cagliari 1 - Няма две мнения, че Юве ще спечели. След грешката срещу Удине, трябва да продължат на "поддържат огъня". Може да се пробва и над 2.5.

Atalanta - Catania 1 - Аталанта са стабилни домакини, въпреки издънката срещу Болоня в последният кръг. Катаня едва ли ще успеят да отбележат...

Bologna - Fiorentina Х2 - Разликата в класите е очевидна, но поради домакинският фактор бих подсигурил двойката с хикс. Имам предчувствие, че мача ще е гол/гол.

Chievo - Sampdoria 1 - Битка на два слаби отбора, в която най-вероятно домакина ще вземе своето, предвид факта, че Сампдория са пряк конкурент в битката за оцеляване, и мача се играе във Верона, те ще се метнат на макс...

spiker
31.01.2009 11:04

Реджина - Рома Х2
Мисля че мача ще е 0-0 или 1-1 до към последните минути и тогава Рома ще победят
Сиена - Лече Х
И двата отбора са доста зле но не мисля че ще излъчат победител.
Лацио - Милан 1Х
Според мен Лацио имат с какво да изненадат Милан и също така мисля че могат да ги спрат.
П.П.За да видите както трябва коментарите натиснете "Добави нов коментар" и вижте отдолу. Излизат както трябва *smile*

spiker
31.01.2009 11:03

Наполи - Удинезе Х2
Победата над Юве вдъхна живот на отбора от Удине, мисля че ще започнат да печелят, а сега имат шанс, макар и да са гости.
Ювентус - Каляри 1(над 2.5)
Тук не мисля че ще има някаква интрига, Юве трябва да се връща в класирането...
Аталанта - Катаня 1Х
И двата отбора не показват нищо в класирането, мисля че Аталанта ще вземат 3 точки, но е възможен и хикс.
Болоня - Фиорентина 2
Твърда двойка. Флорентинци загубиха важен мач срещу Юве, но макар че си взе победата от Наполи все още има какво да търси при положение че е само на 1 точка от Рома за 5-тото място
Киево - Сампродия 2
Мисля че Сампдория няма да има проблеми със предпоследния, а и да не забравамя че Сампдория са доста назад в класирането и трябва да се вдигнат малко.
Дженоа - Палермо 1
Дженое ще продължи уверения си ход при домакинството на отбора от Сицилия. От друга страна Палермо търсят място в УЕФА и трябва да спечелят ако искат да останат в битката, но мисля че ще им е много трудно.
Интер - Торино 1
Иска ми се да е 2, но Торино няма с какво да изненадат Интер.