ЦСКА на върха в България

19:17
ЦСКА на върха в България
ЦСКА завоюва 31-та си титла в родния шампионат след постигнатата победа с 3:1 в Пловдив над Ботев.

Срещата се игра пред празни трибуни след като "канарчетата" изтърпяваха наказание наложено от БФС, а липсата на фенове по стадиона допълни сивата картина от родния шампионат. Празненството на терена се извърши само от футболистите и длъжностните лица на Армейците при липсата на най-верните им фенове.

"Червените" изиграха поредният си силен мач в първенството и заслужено победиха, след като диктуваха събитията на терена през всичките 90 минути.

В 26-та минута на срещата, централният нападател на столичани Ней откри резултата след като се възползва от подаване на Петре, и след два удара прати топката за Лилчо Арсов. Домакините реагираха, и след отсъдена дузпа за игра с ръка на Йордан Тодоров в наказателното поле,  Георги Христов доведе резултата до 1:1.
Главният рефер на срещата Стефан Спасов върна жеста за гостите отсъждайки единадесет метров наказателен удар в края на полувремето за нарушение срещу най-добрия за "червените" Флорентин Петре. Ней отново не сбърка и доведе нещата до 2:1.
Второто полувреме не промени кой знае колко събитията на терена и ЦСКА продължи да диктува темпото.
Пропуски на Ней и Емил Гъргоров лишиха отбора от по убедителна преднина, но все пак логичното се случи в 85-та минута когато майсторско изпълнение на Петре сложи край на интригата в мача.

Така "червените" логично завоюваха 31-та си титла три кръга преди края на шампионата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dracula_88
07.05.2008 15:20

ЦСКА е лицето на нашия футбол, така е било, така ще е и занапред!

iPgp
01.05.2008 10:44

Шампион е Шампион е Шампион е ЦСКА.

emilow
30.04.2008 22:38

Шампион е Шампион е Шампион е ЦСКА .