Челси на финал след изключителна драма

00:00
Челси на финал след изключителна драма

След като съставът на Манчестър Юнайтед се класира за финала в Москва вторник вечер, днес други два английски тима, а именно тези на Челси и Ливърпул трябваше да дадат отговор на въпроса, кой ще бъде другия финалист.

Равният резултат от 1-та среща при това с гол на чужд терен даваше предимство за "сините", но възпитаниците на Рафа Бенитес още далеч преди самия двубой бяха изявили готовност да продължат с цената на всичко.

Първото полувреме премина главно под диктовката на домакините и въпреки, че първата голова ситуация се откри пред нападателя на Ливърпул, Фернандо Торес, то Дидие Дрогба ликуваше, когато в 33-та минута след удар на Саломон Калу и намеса на Хосе Рейна, котд\'ивоареца изпрати коженото кълбо в мрежата след великолепна добавка.

Второто полувреме играта продължи да бъде двуостра, като за отблязване е поредния интересен сблъсък между двата състава, подобие на този от преди седмица. Добре познатия на всички ни сценарий с липса на голови ситуации и този път бе оставен на заден план, като и Челси и Ливърпул не спряха да търсят гола.

Именно при една добра атака в основата на която бе Йосиф Бенаюн, Торес се оказа най-съобразителен и изравни, като по този начин резултата от двете срещи бе напълно идентичен. До края на второто полувреме до промяна не се стигна и двубоят продължи с двете допълнителни продължения от по 15-ет минути.

Още в първото от двете допълнителни полувремена футболистите на Аврам Грант решиха нещата в своя полза отбелязвайки две попадения.

В 93-та минута Сами Хюпия фаулира Балак в наказателното поле и италианският рефер посочи бялата точка, а завърналият се в състава Лампард реализира за 2:1. След попадението футболистът отдаде почит към своята майка, която почина в средата на изминалата седмица.

Буквално в послендите секунди на това продължение футболистите на Ливърпул направиха опит за изкуствена засада, но такава не бе свирена и нахлуващият по фланга франски нападател, Анелка подаде към връхлитащия Дрогба за неговото второ попадение в мача.

Второто допълнително полувреме предложи много борба в средата на терена и преса от страна на "сините", като само в един единствен миг те допуснаха грешка, позволявайки на Бабел, заменил Фернардо Торес да реализира красив гол от далечна дистанция не и без помоща на иначе отличния и в тази среща страж, Петър Чех.

Така съставът на Челси отива на своя първи финал в Шампионската Лига, а за Бенитес и неговите футболисти остава надеждата за нещо повече през следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация