Мартин Кушев сменя Кокала в Славия

08:29
Мартин Кушев сменя Кокала в Славия
Мартин Кушев ще смени Емил Велев на треньорския пост в Славия. Новината не е потвърдена от клуба, но се разчу из "белите" среди, където е приета с ентусиазъм.

Велев напуска, след като вчера подаде оставка. Не е ясно кой ще изведе отбора в последния шампионатен мач срещу Локомотив Сф в събота, но това най-вероятно няма да е Кушев.

Нямаше вариант Велев да остане след безпрецедентната черна серия от 11 двубоя без победа - 9 в първенството (8 загуби!) и два за купата (единият спечелен с дузпи, но след реми в 120-те минути), която е най-лошата поредица в 98-годишната история на клуба.

Вариантът Кушев да оглави “белите”, когато спре с футбола, тлее като идея в клуба от няколко години. 37-годишният троянчанин е вкарал 63 шампионатни гола за Славия и е любимец на “бялата” публика. Планът на президента Венцеслав Стефанов, който предстои да бъде развит, е точно славист да води отбора в следващите два сезона, когато ще се преследват високи цели и клубът ще се готви да отбележи мащабно вековния си юбилей.

Катализатор на процеса при “белите” са и успехите, и добрата работа на млади треньори като Любослав Пенев (в ЦСКА и Литекс) и Милен Радуканов (при армейците). Освен това шефовете на Славия искат радикална промяна в отношението към играчите и здрава връзка на новия треньор с отбора. А Кушев ще има предимството да поведе тима директно от игрището и атмосферата в съблекалнята му е отлично позната. Нападателят се ползва с авторитет сред съиграчите си, както и с пълното доверие на ръководство и фенове.

Кушев резонно не иска да говори по темата, защото в момента още е футболист на Славия и се готви за съботния мач. През цялата пролет той рядко бе титуляр в състава на Велев.

Преди да се завърне през зимата в Славия от Амкар, където изкара 7 сезона, Мартин Кушев отказа предложение да води дублиращия тим на руснаците. Преди това имаше вариант да е играещ помощник-треньор в отбора от Перм.

Бъдещият наставник ще се опре и на опитен специалист, който да е в щаба му. Кушев има лиценз “А” и е въпрос време да вземе и лиценз “Про”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LESTENSKI
27.05.2011 18:20

Крайно време беше. Венци Стефанов вместо да обижда най -верните привърженици,които искаха оставката на Кокала отдавна,най-добре ще бъде да спре да води в" Славия" провалили се треньори от "Левски" и от други отбори,а да гласува доверие на Мартин Кушев и да го остави да работи без великите цели,които ни обещава всяка година.Успех!