ФИФА започна разследване и срещу Сеп Блатер

13:09
ФИФА започна разследване и срещу Сеп Блатер
Световната футболна централа ФИФА започна разследване срещу сегашния президент на организацията Сеп Блатер. Процедурата срещу Блатер е в ход след сигнал на Мохамед Бин Хаман.

"Етичната комисия на ФИФА започна днес процедура срещу президента на централата Сеп Блатер във връзка с член 16 на Етичния кодекс на ФИФА", обявиха в изявление от ръководното тяло на световния футбол.

Блатер ще трябва да вземе позиция по обвиненията в подкуп до 28 май, а на 29 май ще трябва да се яви на изслушване пред Етичната комисия в Цюрих. Бин Хаман пък е един от четиримата представители на ФИФА, които бяха обвинени през седмицата в евентуална измама и нарушаване на етиката във връзка с предстоящите избори за президент на ФИФА, които ще се проведат на 1 юни.

Катарецът, който ще бъде съперник на Блатер на изборите, също ще трябва да се яви в неделя пред Етичната комисия, три дни преди да се изправи срещу Блатер, който ще гони четвърти и последен мандат като ръководител на световния футбол. 61-годишният катарец в момента изпълнява длъжността президент на Азиатската Футболна Конфедерация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

boc1
27.05.2011 14:01

Да махат платиМИ, по подкупен от него не съм видял *stop* СПРЕТЕ КОРУПЦИЯТА РЗС хаха *surprized*

ceco26
27.05.2011 13:33

Кавги м/у корумпирани... Аз не знам нещо значимо и полезно да са направили тия...дърти кофи...