Повече от 130 отбора заявиха участие в турнира на "Еврофутбол"

13:25
Повече от 130 отбора заявиха участие в турнира на "Еврофутбол"
Над 130 отбора изпратиха заявки за участие в Третия турнир по футбол за аматьори, организиран от "Еврофутбол".

Записването се проведе на 26.05.2011 г. и стартира точно в 9:00 ч. За по-малко от пет минути бе запълнена схемата от 32 отбора + 4 резерви. За целия ден се получиха общо повече от 130 заявки, а кандидатстващи за участие, продължиха да изпращат писма и следващите дни. Записването се извърши по реда на пристигане на заявките, като първите имаха и най-голям шанс да се включат в схемата.

Двудневното състезание, което ще се проведе на 04-05.06.2011 г. на Голямата поляна (със сцената) в Южния парк в София, ще събере 252 участника (всеки отбор се състои от 5 основни играчи и 2 резерви).

Турнирът спокойно може да бъде назован национален, тъй като в него ще вземат участие 12 тима от други населени места в страната и 24 отбора от София. Най-много играчи ще пътуват от Стара Загора – три отбора, единият от които резервен, от Костинброд ще участват два тима, по един тим се очаква да пристигне от Варна, Габрово, Горна Оряховица, Нови Искър, Сливница, с. Искрец и Шумен.

Част от отборите са заложили на подобаваща атрактивност при избора на имена. "Не моА Я съпра" от Костинброд би бил сериозен претендент за победител в евентуална надпревара за забавни имена. Негови опоненти със сигурност биха били "Бабурлячита" от Горна Оряховица, "Чубрик" от София. Други отбори са предпочели да прославят населените си места или райони – "Гео Милев" от София, "ЛОЗЕНЕЦ СИТИ" от София, "Курило 2" от Нови Искър, "Стража махала" от Шумен. Не липсват и вдъхновения от животинския свят – "Антилопите" от София, АФК "Феникс" от Стара Загора, "ТИГРИТЕ" от София.

Най-възрастният участник в турнира е на 51 години, а най-младият – на 18, каквато е минималната допустима възраст по правилник. Представители на най-различни поколения има в тима от София "Ангел Кънчев" - от 24 до 51 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация