Петър Михтарски търси най-талантливите футболисти

14:11
Петър Михтарски търси най-талантливите футболисти
На стадион ЮЗУ в Благоевград стартира надпреварата за регионален шампион в Каменица ФЕНкупа`11. През май общо 148 отбора от Перник (38 отб.), Кюстендил (36 отб.) и Благоевград (74 отб.) се състезаваха на квалификации. Този уикенд 64 от тях ще се борят за купата на града.

Победителят на Благоевград и неговият подгласник ще мерят сили с останалите регионални първенци на Големия финал през септември. Наградата за националния шампион на Каменица ФЕНкупа 2011 са билети по собствен избор за мач на отбор от Европа. Както винаги, "Каменица АД" покрива всички разходи по незабравимото пътуване. За да покажат своята висока оценка към първия аматьорски футболен турнир на България на стадион ЮЗУ се отзоваха важни личности от Благоевград. Официален старт на регионалното първенство дадоха: зам. кметът на Община Благоевград – арх. Георги Скрижовски, ректорът на Колежа по туризъм – проф. д-р Васил Жечев, Деканът на факултета по Обществено здраве и спорт - доц. д-р Стоян Иванов, председателят на Студенския съвет на ЮЗУ – Мила Сукалинска, и ветераните на "Пирин" – Миро Митев, Венко Попов, Георги Стойчев и Валери Цветков.

След официалната част съдийският сигнал даде старт на един необичаен и атрактивен за публиката демонстративен мач между женския отбор на "Блондинки" и тима на "Реферите". Момичетата поведоха с гол в противниковата врата още в първите секунди на първото полувреме. Срещата в редовното време завърши с равенство 2:2. След наказателни удари отборът на "Блондинките" демонстрира превес пред "Реферите" и мачът завърши с 5:4. Този уикенд специалният пратеник на Димитър Пенев и бивш национал и голмайстор – Петър Михтарски, търси най-добрите аматьори в регионалния кръг на турнира. Футболистите, които избере ще станат част от "Звездния тим" на Каменица. Ръководен от Пената, този аматьорски отбор, ще има уникалния шанс да играе срещу Златните момчета на България от САЩ `94 в началото на юли.

Утре (29 май, неделя) феновете на Каменица ФЕНкупа ще имат възможността да атакуват вратата на дългогодишния вратар на "Пирин" - Миро Митев в играта "Играй с вратаря". Участниците и гостите на турнира ще се състезават и в "Точен шут", за да опитат да спечелят една от най-щедрите награди в турнира - 365 литра Каменица. Шампионът на Благоевград ще бъде известен след финалния мач, който започва утре (29 май, неделя) в 12.30 часа. Награждаването на Каменица ФЕНкупа е в 13.00 часа. По традиция организаторите ще връчат купата на шампиона и ще отличат най-добрите в категориите "Най-добър вратар", "Най-атрактивен играч" и "Най-спортсменски отбор".

Всички участници в турнира ще открият снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook. Всички отбори на полуфиналните срещи на турнира ще играят с екипи на престижната марка Пума. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира. За поредна година Българският олимпийски комитет партнира на първия аматьорски турнир у нас и афишира Каменица ФЕНкупа 2011 като едно от най-важните и престижни събития в спортния календар на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация