Атлетик Грамада - шампиони на Благоевград

15:16
Атлетик Грамада - шампиони на Благоевград
Полуфиналният кръг на Каменица ФЕНкупа в Благоевград приключи успешно и града вече има своя регионален шампион.

Въпреки силния вятър и заслепяващото слънце, благоевградският "Атлетик Грамада" надви "Авангард" с един гол през първото и затвърди лидерски позиции с още едно попадение през второто полувреме. На Големия финал през септември, двата отбора ще се състезават с останалите 22-ма регионални победители за грандиозната награда – билети за мач на европейски отбор по избор на Шампионите в турнира.

През уикенда Шампионът на Благоевград – "Атлетик Грамада" изигра общо 6 мача със сбор от головите разлики 18:3. На трето и четвърто място след наказателни удари се класираха съответно отборите на "Евро 07" (Благоевград) и "Пирин 2003" (Благоевград). Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на "Виктория" (Перник) бе отличен като "Най-спортсменски отбор", Васил Христов от "Евро 07" бе обявен за "Най-добър вратар", а "Най-атрактивен състезател" на Благоевград е Даниел Сандев от "Атлетик Грамада".

Официалният делегат на Димитър Пенев в Благоевград – Петър Михтарски вече набеляза трима аматьори, който Стратегът ще включи в селекцията на "Звездния отбор на Каменица". Изборът на Михтарски е от двама полузащитници и един вратар. До момента общо 11 таланти от Габрово, Пловдив, Стара Загора и Благоевград са номинирани за участие в тима. През юли "Звездният отбор на Каменица" ще се бори за победа срещу "Златните момчета на България" от Световното в САЩ `94. Повече от 1200 фенове на футбола се включиха в регионалното първенство на Каменица ФЕНкупа. През уикенда бяха вкарани повече от 275 гола. Най-голямата голова разлика бе в срещата на 1/8 финали между "Интер Благоевград" и "Бордо" с резултат 7:0. С много хъс и желание футболните фенове от Благоевград участваха в играта "Точен шут", в която Каменица подарява щедро 365 литра бира. За жалост късметът изневери на всички 60 участници и наградата остана без притежател. В неделя ентусиасти имаха шанса да атакуват вратата на ветерана на "Пирин" - Миро Митев в играта "Играй с вратаря". Стражата избра 10 от всички записани за участие, като елиминира девет от тях. Все пак Георги Калайджийски с прякор "Босият" направи точни попадения и си спечели маркова топка Puma. Този уикенд приключиха квалификациите във Варна, Добрич и Шумен. Регистрациите в Бургас продължават до края на другата седмица. Следващия уикенд, на 4 и 5 юни, предстоят полуфинали в Русе и квалификации във Варна и Ямбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация