МФВС финансира спортни площадки в Сливен и Ямбол

16:07
МФВС финансира спортни площадки в Сливен и Ямбол
Министерството на физическото възпитание и спорта ще финансира с 200 000 лв. реновирането на закритата атлетическа писта в Сливен и ще помогне за ремонта на площадки за баскетбол в Ямбол.

Това обяви министър Свилен Нейков при визитата си в двата града. Нейков награди победителите от финалите на ученическите игри по футбол на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен и откри финалните състезания по лека атлетика за 8-10 клас. "Игрите са основната изява в областта на ученическия спорт и част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания за развитието на индивидуалните спортни способности и дарования на учениците. Чрез тях ние се стремим не само да градим необходимата спортна култура у подрастващите, но и да откриваме спортни таланти сред вас, каза министър Свилен Нейков по време на награждаването. - Министерството на физическото възпитание и спорта ще осигури 200 хиляди лева за изграждането на закрита лекоатлетическа писта на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен", съобщи спортният министър.

Нейков, областният управител на Сливенска област Марин Кавръков, кметът Йордан Лечков и депутата от ГЕРБ Десислава Танева наблюдаваха демонстрации на клубове, спечелили проекти по програмата на МФВС "Спорт за децата в свободното време". По-късно министър Нейков награди призьорите от финалите на ученическите игри в баскетбола (8-10 клас) в зала "Диана" в Ямбол. Там той обяви, че МФВС ще осигури средства за поставянето на баскетболни кошове на две спортни площадки. Министърът и кметът на Ямбол Георги Славов разгледаха спортната база в града и присъстваха на демонстрации на клубове, които реализират проекти по програмата "Спорт за свободното време". През тази година ученическите игри за децата от общообразователните училища са част от националната кампания на МФВС "Аз обичам спорта". Около 120 000 ученици се включиха в четирите етапа – общински, областен, зонален и финален. Учениците се състезаваха в три възрастови групи - 5 – 7 клас, 8 – 10 клас и 11 – 12 клас по 8 вида спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, лека атлетика, тенис на маса, бадминтон и шахмат. Във финалните състезания участваха 3200 ученици от трите възрастови групи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация