Бари Фъргюсън: Един финал би бил върхът в моята кариера

11:23
Бари Фъргюсън: Един финал би бил върхът в моята кариера
Бари Фъргюсън заяви, че класирането на финала за Купата на УЕФА би бил върхът в неговата кариера. Капитанът на Глазгоу е спечелил всичко възможно на домашна сцена, като е записал и близо 50 двубоя за своята страна.

Фъргюсън участва в периода 20043-2005 г. в Английската Премиер Лига с отбора на Блякбърн Роувърс, но триумфът на европейска сцена би засенчилo всичко, което той е постигнал до момента.

Рейнджърс и Фиорентина излизат в среща реванш късно вечерта и капитанът на гостите е наясно, че едно голово равенство би класирало отборът му на финала в Манчестър след 2 седмици.

"Ако ние спечелим утре вечер, това вероятно ще бъде моето най-добро постижение
във футбола," каза Фъргюсън, който пропусна нулевото равенство на "Айброкс" поради наказание.

"Аз спечелих много трофеи, аз играх срещу много големи отбори и много
добри играчи, но това би било моето най-голямо постижение."

"Ние сме развълнувани, но и нервни. Нас ни делят само 90 минути от достигане до финала за Купата на УЕФА."

"Това ми се случва за първи път, както и на повечето от момчетата. Мисля, че единствено Брахим Хемдани е участвал на голям европейски финал."

"За това всички в отбора са развълнувани в очакване на срещата."

Много критики се изсипаха по адрес на шотландския шампион предвид не толкова атрактивната игра от тяхна страна. Именно благодарение на своята защита Глазгоу успя да достигне до 1/2-финалната фаза на турнира.

На тези нападки нападателят на Глазгоу отговори така:

"Ние следваме пътя, който ни доведе до тук. Други са тези, които имат правото да говорят това, което мислят в отговор на нашата игра."

"Ние вече спечелихме един трофей, в първенството от октомври месец насам демонстрираме израстване, сега сме пред прага на финал в Купата на УЕФА. Всичко това говори за добре свършената работа от наша страна."

Глазгоу постигнаха великолепни резултати при визитите си в Европа този сезон, което дава увереност на Фъргюсън, че те отново могат да направят нужното на "Артемио Франки".

"Ние винаги вярваме", добави той.

"До сега ние постигахме нужните резултати далеч от дома. Както вече казах според мен в последната ни среща срещу Спортинг Лисабон доминирахме през повечето време. Смятам, че можем да направим същото и във Флоренция."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация