Стоичков докара ? 200 000 000 за стадиони

08:52
Стоичков докара ? 200 000 000 за стадиони
Христо Стоичков докара 200 милиона евро за нови стадиони. Заедно с Кавалера на "Златната топка" и спортния министър Свилен Нейков при премиера Бойко Борисов влязоха испански инженери. Обектът на интерес са стадионите "Септември" в София и "9 септември" в Пловдив.

"За всеки от двата стадиона има готовност за инвестиция от 100 милиона евро - разкри Стоичков пред "Труд". - Интересът е голям, а тези фирми са сред най-сериозните в целия свят. Построили 27 стадиона. Между тях са "Сокър Сити" в Йоханесбург, "Олд Трафорд" в Манчестър, олимпийската арена "Гнездото" в Пекин. В момента строят новия стадион на Майорка. Срещаме голямо разбиране от държавата в лицето на премиера Борисов и министър Нейков. Блбагодаря им искрено, както и на хората в Пловдив. Така се върви по правилен път. Всичко се прави за доброто на спорта. Испанските гости бяха впечатлени от посрещането."

Ако се стигне до строеж, испанските инвеститори ще получат стадионите и прилежащите му части за период от 35 години. На арените ще има хотели и молове.

Министър Нейков уточни, че започва анализ на ситуацията около двата набелязани стадиона. До месец и половина ще има решение.

"Искам да направя нещо за родния ми град Пловдив, няма да занеса стадиона у дома си в Барселона", каза Камата. В Пловдив той беше заедно с областния управител инж. Иван Тотев и зам.-кмета Георги Титюков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drusalin
04.06.2011 18:10

leomesi ахахааха добре ве изказване ! Че в другите държави също като нас Белгия , Гърция и т.н. да не си чупя хората стадионите ?! Базата и стадиона е много различно понятие нали схващаш ? Ти едва ли си ходил някога на тренировки. Юношите да не ти тренират на 40-50 хиляден стадион *smile* и това въобще не е фактор определящ юношката база . Взе ми се в ръце и спри да пишеш глупости. Екипите ако са ти проблем в един отбор особенно юношеския значи си в България !

leomesi
01.06.2011 15:08

За да имаме футбол първо трябва да се почне от страничните нещо като стадиони, екипировка и организация. Неможе да накраш едно дете да отиде да тренира на нивата наречена стадион вместо да стои пред компютъра и да псува наред. Винаги опаковката продава продукта.

genchooo
01.06.2011 15:12

да нещо като вафла винкел в перник *lol*

drusalin
01.06.2011 13:22

За кво са ни стадиони за по 100 милиона ? Че повечето " фенове " в българия дето ходят последните години да гледат мачове са буквално селяни и незаслужават отборите им да играят на такива стадиони . Нито пък те да бъдат допускани на такива места , но такава ние държавата.
Вижте в Англия как е... семейства, група приятели си ходят на стадионите и се забавляват. А ние си ги трушим .... просто не ми се иска да имаме добър стадион ! Особенно в София.
А и те футболистите ни не заслужават да играят на такива стадиони *smile* самото им поведение, характер и начин на живот е съвсем различен от реалния футболист. Футбол в България няма .... всичко е илюзия и въртене на пари !

MartinTomov
01.06.2011 11:55

Да, по-добре да продължим да си играем на разораните ниви с по трибуна и половина, отколкото испанските инвеститори да изкарат някой лев... Супер глупаво мислене, от подобна инициатива биха спечелили и двете страни, ама най-големия страх на българина е да не вземе някой по някакъв начин да го прекара...

vik0_92_
01.06.2011 11:15

Ако се стигне до строеж, испанските инвеститори ще получат стадионите и прилежащите му части за период от 35 години. На арените ще има хотели и молове. ---------- това изре4ение ми отвори о4ите те няма да строят стадион а хотели и молове ми идете в банско бе поне ще пе4елите нещо колко пари ще откраднат от тези строежи само те си знаят.... УЖАС

bankai
04.06.2011 18:42

Не съм съгласен .. Условията на фифа и уефа изискват да има точно такива стадиони за да бъдем домакини на каквито и да е финали , било Лига Европа ,ШЛ или европейско . Плюс това ни трябва и нов национален стадион , а невиждам от каде ще намерим 100 милиона !! Според мен е супер идеята , при положение ,че в момента и двата стадиона са пред събаряне !!!