Славия: Бяхме коректни с Велев

09:19
Славия: Бяхме коректни с Велев
" Славия до последно бе коректна с Емил Велев - каза президентът на "белите" Венцеслав Стефанов от Лондон, цитиран от "Труд". - Не искам да влизам в полемика с него, смятах го за приятел. Оставихме го да си довърши сезона и да изиграе финала за купата - с други думи да обере плодовете на труда си. Ако бяхме спечелили трофея. А можеше да бъде сменен още след първите няколко загуби през пролетта."

Повод за думите на шефа на Славия е изказване на Велев, че в освобождаването му от клуба има "някаква постановка". Вече бившият треньор на "белите" добави, че отговорът се криел в бързото назначаване на все още действащия футболист Мартин Кушев за негов наследник. "Това обяснява срива в играта на отбора през втория полусезон", каза Велев пред сайта "Спортисимо". Под негово ръководство отборът игра финал за купата за първи път от 15 г., но и записа безпрецедентните в историята 16 загуби в първенството.

"Пробвахме две последователни години с треньори левскари, видя се че не се получи нито с Вили Вуцов, нито с Велев - добави Стефанов. - Дълго обмисляхме ситуацията и решихме да пробваме с млад наставник като Кушев в екип с Йордан Петков. И двамата са доказани слависти, дали много на отбора. Убеден съм, че поемаме риск, който си заслужава."

Новият наставник на отбора получи пълната подкрепа на запалянковците, които помнят силните му изяви с екипа на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Turek
01.06.2011 23:20

На мен ми е интересно дали Велев ги изгуби тези мачове или повечето Венци ги продаде. Ако съм прав наистина е некоректно и Стефанов си измива ръцете с треньора.

LESTENSKI
01.06.2011 14:55

Венци Стефанов: Запалянковците са идиоти, няма да махам Велев .Ако Венци беше беше послушал тия ,които нарече идиоти ,нямаше да се стигне до тук!Подкрепям Кушев и му желая успех!