Дунав 2010 е шампион на Каменица ФЕН Купа Русе

14:40
Дунав 2010 е шампион на Каменица ФЕН Купа Русе
Полуфиналният кръг на Каменица ФЕН купа в Русе приключи успешно и градът край Дунав вече има своя тазгодишен регионален шампион.

Въпреки изпепеляващото слънце и умората от съботните мачове, Дунав 2010 надви Стефани Стил с 2:0 пред очите на стотици футболни фенове от града. На Големия финал през септември, двата отбора ще се състезават с останалите 22 регионални победителя, а най-добрите заслужено ще грабнат грандиозната награда – билети за мач на европейски отбор по избор. През уикенда Шампионът на Русе – Дунав 2010-1, изигра общо 7 мача, успя да вкара близо 20 гола и да защити доброто си представяне от миналогодишното издание на Каменица ФЕН Купа, когато в почти същия състав и под друго име стана шампион на града. На 3-то и 4-то място в тазгодишния турнир се класираха съответно отборите на "Анархия" и "Ник Дизайн", след оспорван мач, решен с наказателни удари.

Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на Bullets бе отличен като "Най-спортсменски отбор", Пламен Иванов от Стефани Стил бе обявен за "Най-добър вратар", а "Най-атрактивен състезател" на Русе е Симеон Симеонов от шампионите Дунав 2010. Наградите бяха връчени от Кирил Глушков, мениджър събития в Каменица, областния управител на Русе Пламен Стоилов и народния представител Пламен Нунев. И в Русе, както във всеки град от тазгодишната ФЕН Купа, имаше скаути на Димитър Пенев, които да изберат най-талантливите любители на футбола.

Селектираните ще станат част от "Звездния отбор на Каменица", който под ръководството на Стратега ще се бори за победа срещу "Златните момчета на България" от Световното в САЩ `94. Тежката задача по избора на най-добрите бе дадена на легендата на ЦСКА и русенския Дунав Никола Христов. Местният любимец включи в селекцията на Пената трима аматьори – един нападател, един защитник и един вратар. С новоизбраните таланти от Русе общият брой на селектираните стана 14 – от градовете Габрово, Пловдив, Стара Загора, Благоевград и Русе. Наред с турнирната надпревара, участници и зрители имаха шанса да покажат умения и да се забавляват в допълнителните атрактивни игри на Каменица. С много хъс и желание футболните фенове от Русе участваха в играта "Точен шут", в която Каменица подарява щедро 365 литра бира.

За втори път тази година, след турнира в Стара Загора, един от участниците успя да вкара и в двете цели – Пламен Ангелов спечели атрактивната награда и затвърди мнението, че по терените на Русе има футболни майстори. В неделния преди обяд ентусиастите имаха шанса да пробват уменията си срещу ветерана на Дунав Тома Филипов в играта "Играй с вратаря". Филипов прие щафетата от миналогодишния страж в играта – най-добрия вратар в историята на Дунав Русе Игнат Младенов, но не успя да се справи с ударите на Дургут Ахмедов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация